Desert prajitura Extrem de ciocolata

de Catalina L in Prajituri, 11 Feb 2020 | 3433 vizualizari

 

5 ani de Bucataras astazi !!!!
Multumesc  tuturor si va invit la o prajitura ciocolatoasa fara gluten si nici alt tip de faina (cocos, migdale etc).
Am folosit numai albusurile iar cu galbenusurile am facut o crema engleza.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/02/prajitura-extrem-de-ciocolata-5-anisori.html
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mascarpone
  • 170 gr ciocolata neagra 85%
  • 10 gr cacao
  • 50 gr de lapte
  • 4 albusuri
  • 65 gr de indulcitor natural érythritol (80-100 gr de zahar)
  • vanilie
  • 1 varf de sare

Glazura:

  • 50 gr ciocolata neagra85%
  • 60 ml smantana lichida

Decor: fructe de padure

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Extrem de ciocolata:

Topiti ciocolata cu laptele la bain-marie.

Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine.

Bateti albusurile spuma cu praful de sare.

Frecati crema de mascarpone, adaugati ciocolata topita si racita.

Incorporati treptat apoi albusurile batute spuma.

Turnati compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Coaceti in cuptorul incalzit la 170°C timp de 35- 40 minute

Lasati sa se raceasca complet si scoateti din forma.

 

Pregatiti glazura:

Puneti la incalzit smantana cu ciocolata rupta bucatele.

Nu lasati sa fiarba, luati de pe foc si amestecati bine pana cand ciocolata este topita si amestecul devine neted si lucios.

Turnati peste prajitura si ungeti uniform. Dati la rece.

Decorati cu fructe de padure inainte de servire.

Excelenta ! Serviti cu crema engleza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Extrem de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz