Ciulama de ciuperci

de katty in Mancaruri de legume, 10 Feb 2020 | 5356 vizualizari

 

O reteta veche, dar mereu de actualitate. Nu sunt fan al mancarurilor cu faina, dar din cand in cand putem sa ne rasfatam cu o portie. Mai ales cand este vorba de ciuperci, care imi plac nespus de mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin uscat
  • marar verde
  • mamaliga pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Intr-o tigaie incintam uleiul si untul.

Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste ceapa si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pana scade zeama de pe ele.

Desfacem faina in putin lapte, amestecand pana nu mai sunt cocoloase, apoi adaugam tot laptele. Turnam laptele peste ciuperci, adaugam rozmarinul, sare, piper si fierbem  acoperit  pana se leaga sosul. Adaugam smantana si mararul si mai lasam putin la foc sa se infierbante, fara a clocoti.

Servim ciulamaua cu mamaliga.

TIPS-URI

1

folositi ciuperci proaspete pentru a obtine o culoare frumoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]