Varza umpluta cu piept de pui
Postat de: Elena_Daria in PuiVarza se spala,se curata apoi incepem sa o scobim pana cand raman doar cateva straturi de frunze(eu am inceput prin a taia cotorul,apoi am scobit cu cutitul si lingura).Pieptul de pui se da...Citeste continuarea
Vinete la borcan pentru iarna
Postat de: MIUTA in ConserveCantitatea o alegeti dumneavoastra.Eu pun vinetele coapte de obicei in congelator dar acum m-am hotarat sa le pun in borcan deoarece am pus 30 kg si imi ocupa din spatiul pe care il pastrez pentru...Citeste continuarea
Vitel a la Nicosia
Postat de: Sidy in VitaSpalam, curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul,rosia si ardeiul. Salvia si busuiocul le tocam marunt. Carnea o feliem subtire si o dam prin faina amestecata cu sarea, piperul, boiaua si...Citeste continuarea
Varza calita cu costita afumata -...
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneCum se prepara Varza calita cu costita afumata - Reteta traditionala pentru o mancare gustoasa Cepele se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins într+un vas care va...Citeste continuarea
Varza cu afumatura
Postat de: jolygina in Mancaruri cu carneCuratam ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem putin la calit intr-o lingura de ulei. Tocam si varza bine si o frecam cu sare, dupa care o adaugam peste ceapa. Punem si scarita taiata in...Citeste continuarea
Vinete umplute la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri cu carneVinetele se spala, se curata de cotor si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul lasand peretii de circa 1 cm. Se presara sare pe jumatati si se lasa 30 minute. Orezul se spala si se...Citeste continuarea
Varza umpluta
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneVarza curatata si spalata, se scobeste pana ne raman cateva frunze Ceapa o calim in ulei, adaugam rosia data prin razatoare, ardeiul tocat, apoi adaugam sucul de rosii, kaizerul taiat, orezul...Citeste continuarea
Vinete marinate
Postat de: ianculubita in ConserveVinetele spalate,sterse,se curata de coaja in zebra,se taie rondele mai groase,se presara cu sare si se lasa la scurs,dupa care se prajesc in ulei incins si se scot intr-o sita sau supiera;...Citeste continuarea
Vegeta de casa
Postat de: mitinita in ConserveSe taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja,am lasat si tulpinile la patrunjel...Citeste continuarea
Vis in alb
Postat de: LALY in DulciuriLaptele si 100 gr de smantana se pun intr-un vas si se incalzesc.Pastaia de vanilie se cresteaza pe lateral si se scot semintele.Se adauga la smantana incalzita.Amestecam continuu,dar nu...Citeste continuarea
Vinete umplute (Yang Qiezi)
Postat de: nico15 in PorcProcedam in felul urmator, tocam carnea, adaugam ceapa verde tocata marunt, adaugam sosul de soia, otet de orez, vinul, uleiul de susan, sarea si piperul si amestecam bine. Separat pregatim...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: eduard_09 in Aperitive / GarnituriSe curata vinetele de coaja,se taie felii de cca 1 cm grosime Se sareaza putin si se lasa 10 minute Se bat ouale bine cu sare si piper Se trec feliile de vinete prin ou,faina si se...Citeste continuarea
Vinete cu ardei copti la borcan pt...
Postat de: alinutzika in ConserveSe coc vinetele si ardeii, se curata si se baga vinetele asa intregi in borcan, cate incap. Intre ele se baga bucatele mari de ardei copti. Se capseaza si se pun la fiert in apa pana la...Citeste continuarea
Varza murata la borcan
Postat de: alinutzika in MuraturiSe taie varza fideluta. Se amesteca bine cu sarea, pana se inmoaie. Se asaza in borcan si se apasa bine. Daca nu a lasat suficienta zeama cat sa o acopere, mai adaugati putina apa cu sare. Daca...Citeste continuarea
Vinete umplute cu legume
Postat de: Julie in Mancaruri de postVinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul din interior, cu ajutorul unei lingurite, lasand si pe coaja un strat subtire. Se prajesc apoi in ulei, pe ambele parti, pana se...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: Vyoleta in Aperitive / GarnituriVanata se curata de coaja,o taiem rondele,o stropim cu putina lamaie,punem sare si piper dupa gust,dupa care punem rondelele intr-o strecuratoare la scurs timp de aproximativ 30 de minute....Citeste continuarea
Varza scazuta cu carne afumata
Postat de: antici_gabytza in PorcSe caleste ceapa cu uleiul dupa care adaugam morcovii spalati si dati prin razatoare. Punem si putina apa. Se pune pasta de tomate, iar dupa ce se calesc adaugam varza taiata marunt pe care o...Citeste continuarea
Vinete si ardei copti pentru iarna
Postat de: carla27carla in ConservePreparare Vinete si ardei copti pentru iarna Se merge la tara cu vinetele si ardeii cumparati.Se pune una bucata tata sa aprinda focul cu lemne la plita, se lasa sa se incinga plita si se pun...Citeste continuarea
Vinete grecesti
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postPreparare Vinete grecesti Se spala vinetele, se sterg cu un servet si se taie in felii potrivit de mari. Se oparesc in apa cu putina sare. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga...Citeste continuarea
Varza calita cu kaizer
Postat de: AncaAly in Mancaruri de legumePreparare Varza calita cu kaizer Taiem varza fideluta si o frecam cu sare. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica. Rosiile le decojim si le taiem marunt. Kaizerul il taiem cubulete....Citeste continuarea
Vacuta Decorix
Postat de: mitinita in Mancare copiiPreparare sandwich "Vacuta Decorix" Se umezesc mainile si se ia o bucatica de aluat. Se pune in forma de vacuta si se da la cuptor. Cand e gata painea,se scoate,se lasa sa se...Citeste continuarea
Vitel in sos tomat
Postat de: Sidy in VitaPreparare vitel in sos tomat : Carnea se taie felii subtiri de 5 mm si se bate ca la snitel, apoi se tavaleste prin faina, scuturandu-se de surplus. Se incinge ulei in tigaie si se prajesc...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: Criss in Mancaruri cu carneVarza se taie ca si pentru salata,se freaca putin cu sare,apoi se caleste in ulei. Puteti adauga cimbru, suc de rosii, sare,piper, etc. Eu am preferat sa pun doar sare si piper, adaugand...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSe curata vinetele de coaja,le taiem rondele de cca 1 cm grosime,le stropim cu zeama de lamaie. Se sareaza si pipereaza dupa gust dupa care se lasa la scurs 30 min. Amestecam ouale cu...Citeste continuarea
Varza de vara cu afumatura
Postat de: divainbucatarie in PorcCalim in ulei usturoiul. Cand devine auriu, il dam la o parte pentru ca devine amar. In acest ulei calim afumatura. Dupa ce este gata, o scoatem si, tot aici calim, pana se inmoaie, ceapa,...Citeste continuarea
Varza murata de vara
Postat de: aziz in MuraturiSe taie varza pestisori,sfecla se da pe razatoare morcovul eu l-am taiat rondele poate fi dat si el pe razatoare.Se amesteca totul intr-un castron mai mare,se pune in borcan mararul si...Citeste continuarea
Vita cu sos
Postat de: laylalala in Vita1. Amesteca patrunjelul cu cimbru si sare&piper negru.Unge carnea cu acest amestec. 2. Incinge uleiul...Citeste continuarea
Visine pentru prajituri la borcan
Postat de: MIUTA in ConserveSe spala visinele si se scot samburii.Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se amesteca din cand in cand.Se lasa 24 de ore timp in care amestecam foarte des sa se topeasca zaharul.A doua zi...Citeste continuarea
Varza calita
Postat de: cec in PorcAm curatat si spalat legumele, kaizerul l-am taiat bucati. Am pus de-am calit kaizerul , timp in care am tocat ceapa, apoi am adaugat-o in cratita peste kaizer. Am dat morcovul pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Varza noua cu rosii
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de postLuam capatanele de varza si le dam prin razatoare sau le taiem cu un cutit. Le punem intr-un lighean si le presaram cu sare,amestecam bine varza apasand-o ca sa intre bine sarea in ea. Calim...Citeste continuarea
Verrine cu ananas si rom
Postat de: Furnicuti in CocktailStrecuram siropul din conserva de ananas, iar rondelele le taiem bucati potrivite si le asezam in pahare. Siropul ramas il amestecam cu menta uscata, menta proapata tocata marunt si romul....Citeste continuarea
Varza calita cu ceafa de porc,la...
Postat de: lilik in PorcTocam varza fideluta si o frecam cu sare,apoi o lasam 5-10 minute. Intre timp tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei.cand incepe sa se rumeneasca punem sucul de rosii si...Citeste continuarea
Vinete cu rosii si usturoi
Postat de: alinutza1983 in Mancaruri de legume1. Vinetele se vor taia rondele, apoi se pun pe hartie absorbanta, se pudreaza cu sare si se lasa la scurs cam jumatate de ora!Intre timp, cuptorul se incalzeste la 180 gr. 2. Intr-un bol se...Citeste continuarea
Varza
Postat de: mihaelab in Mancaruri de postCeapa o curatata, spalata si taiata marunt o punem la calit. Varza o punem in robotul de bucatarie sa o taiem, daca nu avem robot o vom taia cu cutitul,apoi o frecam bine cu sare.Cand ceapa a...Citeste continuarea
Varza la ceaun cu afumatura
Postat de: mimmi in Mancaruri cu carneSpalam varza si o taiem fideluta. Curatam si spalam ceapa dupa care o taiem marunt. Afumatura o taiem cubulete. Calim ceapa in ulei,adaugam afumatura,le calim putin dupa care adaugam varza si 1...Citeste continuarea
Visine in conserva pentru prajituri
Postat de: diaconta in Sirop / CompotAm folosit 3 kg de visine cu samburi,Nu le-am cantarit dupa ce am scos samburii. Borcanele se spala foarte bine si se usuca. Visinele se spala si se scot samburii.Se pune zaharul peste ele...Citeste continuarea
Varza cu afumatura
Postat de: bitza in PorcCeapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,iar morcovul se da pe razatoare. Varza se taie fideluta. Costita se taie bucati si se fierbe 10 minute in apa cu sare Intr-o oala incapatoare se caleste...Citeste continuarea
Vinete cu parmigiano
Postat de: Daniela_ in Mancaruri de legumeSe spala vinetele se sterg bine, se taie felii rotunde cu coaja cu tot. Se saresc.Se prajesc in tigaie pe o parte si pe alta, frumos rumenite, se pun pe farfurie, un rand de vinete un rand...Citeste continuarea
Vinegreta cu zmeura
Postat de: Oana in Pt salateZmeura se spala, se scurge si se pune in blender cu o lingura de ulei de masline. Se mixeaza pana devine o spuma cremoasa. Se amesteca apoi cu restul de ulei, otetul, condimentele si 2 linguri de...Citeste continuarea
Varza noua calita
Postat de: monike in PorcSe taie carnea bucati si se pune in uleiul incins sa se rumeneasca un pic,intr-o cratita teflonata ori in tuci. Se taie ceapa, ardeiul cubulete si se pun la calit in uleiul rezultat dupa...Citeste continuarea
Varză proaspătă călită şi...
Postat de: gratziela in Mancaruri de legumeAlege cartofii cei mai mici şi-i pune la înmuiat într-un bol cu apă rece. Îi laşi în apă cam 15 minute. Cât se înmoaie cartofii, pregăteşte varza: pune...Citeste continuarea
Varza calita simpla
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriVarza se pune in apa rece de cu seara. A doua zi se taie fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute. Se...Citeste continuarea
Varza calita cu mamaliguta si ardei...
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postCeapa o taiem cubulete. Mocovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Curatam ardeiul de cotor si seminte, il taiem in doua si-l tocam. Varza o taiem in doua, ii curatam cotorul si apoi...Citeste continuarea
Varza cu carnati" Crenguta"
Postat de: mihaelab in Mancaruri cu carneVarza o taiem marunt,apoi o frecam cu sare dupa care o punem intr-o oala cu putina apa sa fiarba, intorcand-o din cand in cand(acoperim cu un capac). Intre timp carnatul il taiem bucati si-l...Citeste continuarea
Varza dulce calita si cu multe...
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postCele doua verze le-am curatat (daca e cazul)de primele doua foi si le-am dat un jet de apa dupa care am taiat-o fasii . Dupa ce am terminat am presarat sare si am frecat-o cu mainile...Citeste continuarea
Varza noua cu os afumat la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumese taie varza si se amesteca cu sare se curata ceapa,se toaca marunt si se caleste putin se adauga morcovul dat prin razatoare, rosiile si ardeiul tocate, pasta de tomate desfacuta cu 2...Citeste continuarea
Varza dulce cu pui
Postat de: roxanamiti in PuiPieptul de pui il taiem ca pentru snitel apoi fasii si il punem la macerat cu 2 linguri de ulei,sucul de lamaie, sosul de soia, otetul basmatic si lingurita de piper maciat; cel mai bine ar fi sa...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriTocam marunt ceapa si o punem cu putin ulei la calit.Cand incepe sa se rumeneasca punem orezul si il calim cateva minute apoi stingem cu vinul. Lasam pana se evapora vinul apoi punem supa de...Citeste continuarea
Varza noua cu sunculita taraneasca
Postat de: mihaelab in Mancaruri cu carneVarza am taiat-o apoi am amestecat-o bine cu sare. Sunculita am taiat-o fasii si am prajit-o putin,cand au fost gata le-am scos intr-o farfurioara si tot aici am calit ceapa,usturoiul si...Citeste continuarea
Varza timpurie
Postat de: eduard_09 in Mancaruri cu carnese taie varza se amesteca cu un pic de sare se pune la fiert cu apa cat sa acopere varza se taie morcovul si se adauga peste varza ceapa se curata si se caleste putin in ulei se adauga...Citeste continuarea