Vinete marinate

de ianculubita in Conserve, 11 Sep 2011 | 10219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de vinete
  • 500g gogosari
  • 1capatana de usturoi
  • 1l ulei
  • 1l otet
  • sare,piper
  • frunze de dafin
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete marinate:

Vinetele spalate,sterse,se curata de coaja in zebra,se taie rondele mai groase,se presara cu sare si se lasa la scurs,dupa care se prajesc in ulei incins si se scot intr-o sita sau supiera;

gogosarii spalati,curatati,taiati in cuburi sau julien,se calesc in acelasi ulei si se scot si ei tot intr-o sita;

aceste ingrediente prajite se lasa sa se scurga de ulei pana a doua zi,cand se pun in borcane mici,intercalat vinete cu ardei,printre ele cate putin usturoi pisat iar deasupra cateva frunze de telina;

separat se fierbe otetul cu apa(1cana otet cu 3cani apa),dupa gustul fiecaruia,sare,piper,frunze de dafin,dupa ce s-a racit se toarna in borcane(atentie sa nu ramana bule de aer),se infileteaza capacul si se pun la fiert doar 5 min.din momentul in care apa clocoteste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete marinate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari murati la rece