Vis in alb

de Laly in Dulciuri, 3 Sep 2011 | 3583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 gr smantana dulce
  • 1 lingurita esenta de vanilie,sau 1/2 pastaie de vanilie
  • un praf de sare
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vis in alb:

Laptele si 100 gr de smantana se pun intr-un vas si se incalzesc.Pastaia de vanilie se cresteaza pe lateral si se scot semintele.Se adauga la smantana incalzita.Amestecam continuu,dar nu fierbem.Se ia crema de pe foc si se scoate pastaia.Cine nu are pastaie de vanilie,pune lingurita de esenta la sfarsit.Galbenusurile se bat cu zaharul,pana vor avea consistenta unei creme.Se adauga incet laptele fierbinte,amestecand continuu tot timpul in compozitie.Lichidul se toarna inapoi in vas si se infierbanta din nou,amestecand pana se ingroasa usor.Se adauga laptele condensat,se amesteca cu crema obtinuta,se lasa o jumatate de ora sa se raceasca si apoi se pune in frigider.Smantana ramasa se bate pana se intareste si se amesteca cu crema preparata si racita.Amestecul se pune in congelator, pana se intareste.Din 2 in 2 ore amestecam in ea sa nu se formeze ace de gheata.Se poate servi cu ce topping doreste fiecare.


Daca ti-a placut reteta noastra "Vis in alb" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

05.09.2011, 19:53

LaLyyyyyyyyyyyy chiar un vissss...mi-a fost dor de tine

diaconta 1

05.09.2011, 21:03

vreau si eu sa visez asa frumos

simo_brkic 1

12.03.2012, 14:55

chiar alb visul!!si cu siguranta si deliciossssss bravo!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei