A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Scobar in crusta de sare

Postat de: Corina33 in Peste

Pestele se curata de solzi si se eviscereaza. Se spala bine si se lasa sa se usuce. O lamaie se taie felii, coaja de la cealalta se razuie. Verdeata se toaca marunt. Se bate bine oul, se...Citeste continuarea

Salata de varza cu morcovi si alune

Postat de: Corina33 in Salate

Se curata morcovii, se spala si se dau pe razatoarea mica. Varza se spala, se sterge bine si se taie foarte fin. Intr-un castron se amesteca maioneza cu iaurtul, apoi se adauga varza,...Citeste continuarea

Suc natural de piersici cu mere

Postat de: ela in Bauturi

Se spala merele si piersicile,se taie marunt,fara cotoare si samburi si se pun in storcatorul de fructe. Sucul obtinut se amesteca cu zeama de la lamaie si miere,se amesteca bine. Se adauga...Citeste continuarea

Salata de fructe de sezon (primavara)

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se pun alternativ fructe taiate si frisca. Se da la frigider pana in momentul servitii. Pentru o savoare deosebita se pot adauga cateva linguri de inghetata sau coniac pentru cine este amator...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: ana in Mancaruri de post

Vinetele le coacem in cuptor le curatam de coaja si le tocam cu cutitul pe tocator.Dupa ce le-am tocat bine le lasam sa se raceasca ,apoi adaugam ceapa tocata si incorporam uleiul ca la maioneza...Citeste continuarea

Supa de ou cu smantana si marar

Postat de: Corina33 in Supe

Se pun la fiert 3 litri de apa. Intr-o craticioara se caleste faina in ulei 2-3 minute invartind continuu. Se  adauga boiaua si se stinge cu o cana de apa rece, apoi se adauga la supa....Citeste continuarea

Salata cu putine fructe... :D

Postat de: Ina in Dulciuri

     Fructele se taie cubulete si se pun toate intr-un bol mare. Peste ele se toarna coniacul, putina scortisoara si se amesteca bine.      Se toarna in cupe si se...Citeste continuarea

Supa-crema de naut si linte

Postat de: laylalala in Supe

Se incalzeste zeama de supa de legume pana cand a dat intr-un clocot apoi se ia de pe foc, se adauga rozmarinul, se acopera si se lasa la infuzat 15 minute. Se incinge uleiul intr-o cratita si...Citeste continuarea

Salata de linte cu dovleac

Postat de: Corina33 in Salate

Se taie dovleacul cuburi, rosiile se spala si se taie in doua, spanacul se spala si se lasa sa se scurga, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca cubulete. Se pun la...Citeste continuarea

Sirop de visine FARA FIERBERE

Postat de: lira in Sirop / Compot

Visinele se spala si se curata de codite si samburi, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ele, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore. A doua zi adaugam zaharul...Citeste continuarea

Sirop de capsuni FARA FIERBERE

Postat de: lira in Sirop / Compot

Capsunii se spala si se curata de codite, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ei, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore. Salicilul este varianta ungureasca a...Citeste continuarea

Sandwich cu inghetata

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grissi se adauga la crema de galbenusuri....Citeste continuarea

Spanac gratinat

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Ceapa taiata marunt si spanacul decongelat se calesc in putin unt.Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cascavalul ras  si cele doua linguri cu faina.Se condimenteaza cu sare si piper...Citeste continuarea

Somon cu spanac gratinat

Postat de: medioto59 in Peste

Medalioanele de somon se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Se aseaza intr-un vas in care am pus 3-4 linguri de  apa si se dau...Citeste continuarea

Sos Nachos Cheese

Postat de: epurasha2bb in Sosuri

Se topeste branza cu smantana impreuna la bain marie.Apoi tocam marunt castraveciorul murat picant si mararul verde si amestecam cu sosul de branza. Mai adaugam 3 boabe de piper negru zdrobit...Citeste continuarea

Sarmalute din porc cu curcan

Postat de: epurasha2bb in Porc

Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se spala bine o canuta de orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si...Citeste continuarea

Supa ( ciorba) de rosii cu oua

Postat de: adinaciosescu in Supe/Ciorbe

Tai legumele cubulete sau rondele,le calesti in putin ulei,complectezi cu apa,lasi sa fiarba de treisferturi,pui bulion dupa gust,putin zahar,vegeta,sare,piper. Spargi cate oua vrei,ochiuri in...Citeste continuarea

Sos de patrunjel

Postat de: lira in Pt. carne

Ingredientele nu as putea sa spun ca sunt fixe. Orientativ, pot sa spun ca daca mergeam la gratar luam cam un tub de maioneza, vreo 2-3 legaturi de patrunjel (nu va zgarciti la patrunjel ca asta...Citeste continuarea

Sos de nuci

Postat de: lira in Pt. paste

Procedeul e simplu. Se amesteca toate ingredientele, iar daca doriti o consistenta ceva mai lichida adaugati cateva picaturi de lapte. Citeste continuarea

Salam de biscuiti, reteta simpla si...

Postat de: bitza in Prajituri

Cum se prepara Salam de biscuiti, reteta simpla si delicioasa: Biscuitii se rup in bucati potrivite. Intr-o cratita se pune cacaoa dizolvata in lapte, zaharul, margarina si esenta si se...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de nuci

Postat de: lira in Spaghete

Prima data punem apa la fiert pentru spaghete. Cascavalul se rade, nucile se macina, iar patrunjelul se marunteste. Intr-un bol punem ingredientele pentru sos, condimentam si amestecam. Daca vi...Citeste continuarea

Supa de bulion cu taitei (fara carne)

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata morcovii,telina,patrunjelul radacina si se taie bucati apoi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si delikat impreuna cu ceapa . Cand sant fierte se pun taiteii  si se...Citeste continuarea

Salata cu porumb sunca si ciuperci

Postat de: lira in Salate

Maioneza se amesteca intr-un bol impreuna cu smantana si se condimenteaza. Sunca si ciupercile se taie marunt si se adauga in bol alaturi de sos, dupa care punem porumbul scurs. La sfarsit taiem...Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei

Postat de: Corina33 in Supe/Ciorbe

Puiul se spala si se taie bucati, se lasa putin in apa rece, eventual se schimba apa de vreo doua ori. Morcovii, patrunjelul, telina si ceapa se curata si se spala. Ardeiul doar se spala, se...Citeste continuarea

Salata de pui cu andive

Postat de: Corina33 in Salate

Se spala andivele, se sterg si se taie. Se curata legumele si se spala. Ardeiul se taie fasii, iar ceapa inele.  Se spala carnea, se usuca pe un servet si se prajeste in2 linguri de...Citeste continuarea

Salata cu "palitos de mar"

Postat de: nadina73 in Salate

Se taie salata marunt, se pune pe un platou apoi se pune telina razuita,morcov razuit ,ardei rosu  taiat bucatele ,patrunjel verde,castraveti taiati feliute sau jumatati,rosii,ceapa,...Citeste continuarea

Salata cu fasole galbena pastai,...

Postat de: laylalala in Salate

Pune fasolea la fiert in apa cu sare apoi scurge-o.Prajeste migdalele intr-o tigaie fara grasime pana cand s-au rumenit usor. Pentru dressing, amesteca sucul de portocala cu uleiul de masline si...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de varza

Postat de: Julie in Mancaruri cu carne

Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun...Citeste continuarea

Saramura de salau

Postat de: vero_closca in Salau

se curata pestele,se spala si se usuca apoi se cresteaza din loc in loc,se portioneaza,se presara cu sare,piper si cimbru,se unge cu putin ulei si se frige pe gratarul incins alaturi de...Citeste continuarea

Somon la cuptor

Postat de: medioto59 in Somon

Se spala, se lasa la scurs medalioanele de somon apoi se stropesc cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se aseaza intr-o tava cu gratar in care...Citeste continuarea

Saleuri

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Se decongeleaza aluatul, se taie fasii, sau in forma in care doriti. Ungem o tava cu ulei, punem fasiile de saleuri pe care le ungem cu galbenus, se presara branzica rasa, mac,  susan ....Citeste continuarea

Salata iceberg cu pui si pere

Postat de: Corina33 in Salate

Se spala carnea si se usuca pe un servet de bucatarie. Se prajeste in 3 linguri de ulei cca 16 minute, intorcand-o pe ambele parti pana cand capata o culoare maronie. Se scoate pe un servet de...Citeste continuarea

Salam de biscuiti reteta cu ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Salam de biscuiti reteta Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite sau se zdrobesc cu sucitorul si se amesteca cu nuca taiata bucati maricele. Intr-un  vas, la foc mic, topim ciocolata...Citeste continuarea

Saramura de pui

Postat de: miha in Pui

Copanelele curatate si spalate se cresteaza din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se pun la fript pe un gratar. Se rumenesc bine pe ambele...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: LALY in Salate

Se pun cartofii in coaja la fiert.Ouale se fierb si ele. Rosia se taie feliute,castravetele si ardeiul.Ceapa se taie solzisori. Cand s-au fiert cartofii se lasa la racit.Se curata si se taie...Citeste continuarea

Sandwichuri gratinate

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se ung feliile de paine cu unt(pt a se putea lucra cu untul mai usor se scoate din figider inainte cu 1 ora) se pune o felie de sunca una de cascaval si feliute de rosii apoi a doua felie de paine...Citeste continuarea

Salata cu sunculita, mere si cascaval

Postat de: Corina33 in Salate

Salata se spala bine, se lasa sa se scurga de apa, apoi se taie sau se rupe in bucati. Sunca si cascavalul se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Se spala merele,...Citeste continuarea

Supa-crema de broccoli cu cascaval

Postat de: Corina33 in Supe

Se desface broccoli-ul in buchete si se spala, daca este cazul se cojeste tulpina apoi si taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul si se...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza si...

Postat de: madi_marin in Salate

Se coc vinetele pe flacara aragazului. Se lasa la racit, apoi se curata si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se prepara maioneza : se pun in vasul mixerului vertical oul intreg, mustarul,...Citeste continuarea

Salam de biscuit cu ananas confiat

Postat de: jolygina in Prajituri

Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam stafidele ,cacaoa si margarina cubulete. Amestecam pana se topeste si punem si ananasul taiat...Citeste continuarea

Sos Gribiche

Postat de: Sidy in Clasice

Se fierbe in apa cu sare, oul , de jumatate ca sa-i ramana galbenusul moale( 2-3 minute) Cand este gata se rastoarna apa de pe el si il lasam 2 minute sa se raceasca in apa rece. Il curatam...Citeste continuarea

Saratele fragede

Postat de: bucatariamea in Aperitive / Garnituri

Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu untura si margarina,pina se obtine un aluat sfarimicios.Se adauga galbenusurile frecate cu sare,drojdia inmuiata in...Citeste continuarea

Salata de vinete si dovlecei

Postat de: mihaelar63 in Salate

vanata se prajeste pe plita incinsa sau pe gratar , se curata de coaja cat e calda . dovlecelul se curata , se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare [ in 10 min . e fiert ]...Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de: Brindusa in Peste

Apa se fierbe un clocot, impreuna cu sarea, ca aceasta sa se dizolve. Pune ardeii in apa, apoi rosiile si lasa sa se racoreasca putin. Pune pestele in saramura si lasa-l minim 15 minuteinainte de...Citeste continuarea

Soricei-oua umplute

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Fierbem ouale aproximativ 10-15 minute, dupa care le lasam la racit, le decojim cu grija, le taiem pe jumatate, scoatem galbenusurile. Facem un amestec din galbenusuri, pateu, branzica,...Citeste continuarea

Spaghetti cu ton

Postat de: laylalala in Spaghete

Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru chiftelutele de ton se amesteca toate ingredientele intr-un vas apoi din compozitia rezultata se formeaza 16 bilute. Pentru sos se amesteca pasta de...Citeste continuarea

Savarine a la MARY

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia se pun  toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge. Se lasa putin la...Citeste continuarea

Sandwich la cuptor

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza feliile de paine, peste care se pun rondele de mozzarela, bacon si felii de rosii. Se baga tava in cuptorul incins, la foc mic, pana incepe sa se...Citeste continuarea

Sarmalute

Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carne

Se prepara intai foile de varza. Se taie la marimea dorita  si se pun la desarat daca este nevoie in apa rece. Se mai schimba apa din cand in cand. Carnea tocata se amesteca cu sare ,...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: epurasha2bb in Salate

Se coc vinetele, se curata de coaja si se surg de zeama.Se paseaza si se amesteca cu putina  sare.Se dau deoparte la rece si se pregateste o  maioneza clasica amestecand ...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]