Rulada de pui cu cascaval si mozzarella, la cuptor

de Rocsi in Pui, 21 Mar 2017 | 10828 vizualizari

 

De obicei, cand am piept de pui, pregatesc cel mai des snitele sau il fac pe gratar. De aceasta data, mi-am dorit sa fac altceva, desi ai mei ziceau ca vor snitele. Si m-am gandit eu asa ca nu ar strica o rulada, pregatita la cuptor, cu un invelis usor crocant, insa foarte repede se mai mananca, chiar prea repede 😂

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati de piept de pui dezosat
  • 4 felii cascaval
  • 150 gr mozzarella
  • 1 ou
  • 1 mana plina fulgi de porumb
  • un cubulet parmezan
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • 1 lingura ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu cascaval si mozzarella, la cuptor:

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel.
Desfacem usor ambele bucati ca sa fie mai subtirele, le batem usor cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare, sa nu il rupem.
Condimentam cu sare, piper, boia dulce si oregano, puiul pe ambele parti.
Asezam pe fiecare bucata cate doua felii de cascaval, iar pe o margine, punem bucati de mozzarella.
Incepem si rulam cat mai strans. In cazul in care se desface, prindeti cu niste scobitori.

Batem oul spuma.
Parmezanul si fulgii de porumb ii punem in blender, ii macinam, dar nu ii facem faina, ci ii lasam mai marisori.
Trecem fiecare rulada prin oul batut, apoi prin amestecul de fulgi de porumb cu parmezan.
Punem hartie de copt intr-un vas ceramic, o ungem cu ulei, asezam ruladele.
Punem capacul vasului, daca nu are capac, acoperiti cu staniol.
Introducem vasul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Dupa acest timp, luam capacul si mai lasam cam 10-15 minute.

Scoatem rulada din cuptor cand este gata, o acoperim.
Daca o serviti imediat, nu mai este nevoie sa o acoperiti, dar daca nu, atunci este bine sa o acoperiti pentru a nu se usca.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu cascaval si mozzarella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui aromat la cuptor