Inghetata mea de cacao

de cccris in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 6507 vizualizari

 

E o inghetata pe care fac de cind eram mica.

 

INGREDIENTE

  • 150gr zahar
  • 2 linguri cu virf faina
  • 2 linguri cacao
  • 200ml apa/lapte
  • esenta de rom
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata mea de cacao:

Faina, zaharul si cacaoa se amesteca intr-o cratita.

Se pun pe foc si se adauga incet apa, sa nu faca cocoloase.

Se amesteca continuu pina obtinem o textura de ciulama. Adaugam romul. Lasam crema putin la racit.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.

Galbenusurile le incrporam pe rind in crema.

Adaugam albusurile incet, amestecind cu o lingura de sus in jos,

sa ramina pufoasa compozitia.

Se pune  crema in aparatul de inghetata, iar dupa 30 de minute poate fi savurata.

Sau poate fi pusa intr-un vas la congelator.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti aparat de inghetata puteti pune crema portionata in castronele sau intr-un vas mai mare. Se tine la congelator citeva ore pentru a ingheta. Oricum ati proceda e bine, avantajul masinii e ca devine mai cremoasa inghetata si o poti minca imediat.

2

Puteti sa topiti o bucatita doua de ciocolata in crema fierbinte, iese si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata mea de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă clasica