Ciorba/supa din carne de ied
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...Citeste continuarea
Cozonac cu unt sarat si ceapa verde
Postat de: mirela0911 in PiineSe incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute. In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul...Citeste continuarea
Chiftele cu linte verde
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postLași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna,...Citeste continuarea
Cubulete de curcan cu varza de...
Postat de: mihaelar63 in CurcanPieptul de curcan se spala si se portioneaza cubulete de marimea dorita . Condimentati carnea cu piper , sare , boia, pudra de usturoi si ras-el hanout . Tavaliti...Citeste continuarea
Ciorba de caprior cu ciuperci...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de caprior se tine in apa rece pentru a se curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie . In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi verde, la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai. Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...Citeste continuarea
Ciabatta cu masline
Postat de: katty in PiinePunem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu cartofi
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Intr-o oala punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa in uleiul...Citeste continuarea
Cartofi pai de radacina de telina...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati radacina de telina si taiati-o batonase. Stropiti-le cu ulei, puneti sare , cimbru uscat si boia de ardei. Amestecati bine. Dati la cuptor timp de 30 de minute la 220°C....Citeste continuarea
Copanele de pui, cu rosii si ardei...
Postat de: RODIMUR in PuiSe curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se...Citeste continuarea
Coaste marinate-n bere
Postat de: Constelatialeu in PorcMarinada: Intr-un castron am amestecat mustarul, uleiul de masline, sare, piper, cimbru, boia dulce si berea, am omogenizat. Coastele le-am spalat si apoi le-am asezat intr-un castron si am turnat...Citeste continuarea
Cartofi cu carne de pui, gratinati...
Postat de: oanapl in PuiTai pulpele de pui în cubulețe, le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi granulat și boia dulce de ardei. Stropești cu ulei de măsline și amesteci bine cu...Citeste continuarea
Clatite cu legume
Postat de: dantes in Mancaruri de postPentru clatite se amesteca toate ingredientele adaugandu-se treptat apa pana cand se obtine o coca ce trebuie sa fie lichida si se lasa sa se odihneasca circa 10 minute. Clatitele se...Citeste continuarea
Ciorba cu mazare, praz si salata verde
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. Il punem la calit in uleiul incins. Cand morcovul s-a inmuiat adaugam prazul taiat rondele, apoi mazarea congelata. Stingem cu apa...Citeste continuarea
Chiftele de vinete
Postat de: katty in Mancaruri de postVinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut....Citeste continuarea
Curry cu pui si naut
Postat de: oanapl in PuiPulpele întregi se taie în două, și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă cu 2 linguri de ulei de măsline și se învârt pe toate părțile, apoi se adaugă...Citeste continuarea
Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCăpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din piept de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt ....Citeste continuarea
Cod in sos de zacusca
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci pleurotus
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPentru inceput curata legumele si spala-le. Pune intr-o oala de 3l.doar 2 l. de apa. In apa punem legumele curatate si spalate. Cand au fiert legumele le scoate si punem ciupercile la...Citeste continuarea
Ciorba de loboda rosie cu stevie,...
Postat de: Bunica in CiorbeCeapa, morcovul, telina, pastarnacul se curata, se spala si se toaca marunt. Ia o oala de 4 l. in care pui 2l. apa si o pui pe flacara. Adauga radacinoasele,ceapa verde si lasa la fiert...Citeste continuarea
Ciorba putin picanta
Postat de: dantes in CiorbeCeapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele. Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand...Citeste continuarea
Ciorba de stiuca II
Postat de: mihaelar63 in PesteLegumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza. Morcovii si cartofii se taie cuburi. Pestele se spala bine si se tine in apa...Citeste continuarea
Cod alb cu broccoli
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de cod alb se condimenteaza cu piper cu lamaie , pudra de usturoi si sare . Lasati pestele sa se patrunda de gustul condimentelor . Brocolli se scufunda in apa...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar, cu piure...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se lasă să se scurgă bine de apă și să se usuce, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce și pudră de usturoi. În cazul...Citeste continuarea
Ciorba de gascan cu legume si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Inainte de pregatire am tinut carnea si tacamurile in apa rece , pe care am schimbat-o de trei ori . Mi-a parut ca gascanul are carnea...Citeste continuarea
Ceafa de porc, gatita la cuptor la...
Postat de: Constelatialeu in PorcAm pus la incins o tigaie cu putin ulei, am luat bucata de ceafa si am prajit-o cate 5 min pe fiecare parte. Am crestat bucata de ceafa din loc in loc si am impanat-o cu catei de usturoi. Separat...Citeste continuarea
Cum se face Salata Suba, celebra...
Postat de: rocsi_1612 in SalateCum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Spalati legumele si le puneti la fiert in coaja. Eu am fiert cartofii cu morcovii si sfecla separat. Ouale le fierbeti tari. Dupa ce legumele...Citeste continuarea
Ciupercute la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeAm curatat ceapa verde si am taiat-o marunt. Intr-un tuciulet am pus 1 lingura ulei, am adaugat baconul taiat marunt, l-am calit cca 5-6 min, apoi am adaugat si ceapa verde si un pic de piper, am...Citeste continuarea
Challah, paine evreiasca
Postat de: RODIMUR in PiineSe frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...Citeste continuarea
Chec din carne/ Meat loaf
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Rumeniti ceapa tocata si usturoiul in uleiul incins. Adăugați morcovul tăiat rondele mici și subțiri. Amestecați carnea de vită,...Citeste continuarea
Coaste la cuptor
Postat de: mitinita in PorcSe pregatesc ingredientele. Coastele de porc se curata de pielita, ca fie carnea frageda dupa preparare. Se ung bine cu sos pe toata suprafata. Se pun intr-o caserola si se dau la rece,...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: Bunica in CiorbeSe spala costita, se portioneaza si se pune la fiert, sa dea 1-2 clocote. Scoate costita de apa si las-o la racit. O oala de 4 l.in care se pun 2 l. apa se pune pe foc. Radacinoasele se...Citeste continuarea
Ciorba de gaina si conopida
Postat de: dantes in CiorbePentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune circa 30 minute. Am...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos aromat
Postat de: katty in PorcPresaram condimentele peste carne si o masam bine. Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia...Citeste continuarea
Cum se face coliva - traditie si...
Postat de: rocsi_1612 in Scoala de gatit BucatarasCum se face coliva - traditie si semnificatie Rasturnati arpacasul pe masa si il alegeti, in caz ca mai are neghina. Il puneti intr-un bol si il spalati in 5-6 ape. Dupa ce l-ati spalat,...Citeste continuarea
Cotlete de porc la tava, reteta...
Postat de: Ksenya in PorcCotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora. Pe parcurs se mai intoarce si cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si...Citeste continuarea
Ciorba de gulii cu smantana si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeOsul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu afumatura si...
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeSpalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa. Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de...
Postat de: katty in CiorbeTaiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Curatam si spalam legumele....Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu rosii
Postat de: katty in CiorbeAlegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le...Citeste continuarea
Conglioni umplute cu tocanita de porc
Postat de: panacris in PastePulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul. Prazul se curăță, taie rondele și se...Citeste continuarea
Carnati de casa in sos de rosii cu...
Postat de: katty in PorcTaiem carnatul in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele. Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii. Dam tava la cuptor. Cand carnatul este rumenit...Citeste continuarea
Ciorba din piept de vita, cu legume
Postat de: RODIMUR in CiorbePieptul de vită se taie în bucăți mai mici, se fasonează, se spală (sau chiar se opărește) după care se pune la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează...Citeste continuarea
Ciorba cu sir de porc
Postat de: Bunica in CiorbeSirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa...Citeste continuarea
Ciorba de crap cu legume si galuscute
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeBucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot ....Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu Camembert si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se curata. Coditele din ciuperci se scot si se toaca. Cabanosul se taie rondele. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano....Citeste continuarea
Carne de porc cu sos de rosiii,...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa...Citeste continuarea
Crema de ton cu iaurt si ardei
Postat de: mihaelar63 in SalateCeapa se taie marunt . Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete. Conserva de ton se rastoarna intr-un bol . Deasupra tonului se aduga...Citeste continuarea