Cartofi cu sunculita, gratinati

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 15 Oct 2021 | 8229 vizualizari

 

Pentru o cina sau chiar ca si garnitura langa o friptura, acesti cartofi sunt tare gustosi. Noi i-am servit ca atare si au fost super buni!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 125 g cubulete de sunca
  • 1 lg de ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • patrunjel verde tocat
  • 150 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu sunculita, gratinati:

Mai intai se fierb cartofii in coaja, eventual inainte cu o zi. Se curata apoi si se taie in cubulete potrivite.

Se incinge uleiul in tigaie si se pun cubuletele de sunca. Se amesteca sa nu se arda.

Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune peste sunculita si se calesc impreuna.

Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie julienne. Se pune in tigaie si se calesc impreuna.

La final se adauga cartofii taiaiti, se condimenteaza si totul se amesteca.

Ouale se bat bine apoi se amesteca cu smantana. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se toarna amestecul peste cartofi si se omogenizeaza. Se pune patrunjelul si se mai amesteca. Se niveleaza frumos, se presara deasupra cascavalul ras apoi se da tigaia la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi ca atare sau ca si garnitura. 

Pofta buna1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sunculita, gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor