Clatite cu topping de ciocolata,...
Postat de: CameliaComan in DulciuriPrima data trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, zahar vanilat, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas trebuie sa mixam oualele cu laptele, esenta de...Citeste continuarea
Clatite cu dragoste
Postat de: Dya in DulciuriÎncepem prin a pregăti clătitele: Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută,...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata, banana si miere
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriFaina se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Se pune oul si se amesteca, se adauga treptat apa minerala, esenta de vanilie, uleiul si laptele in functie de cat de groasa e compozitia....Citeste continuarea
Clatite din doar doua ingrediente
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriDecojim banana si o taiem felii subtiri. Intr-un bol batem cele doua oua, apoi adaugam feliile de banane si le pisam bine cu o furculita, sa nu fie prea mari bucatile ramase. Ungem o...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu cârnați
Postat de: elucubratiiculinare in PorcSe curăță cartofii de coajă, se spală și se taie în 4 sau 6 în funcție de mărimea lor. Se așează într-o tavă de yena unsă din belșug cu ulei. Se presară...Citeste continuarea
Carne de porc cu ceapă- reteta...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSe taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete). Adaugam maïzena si se amestecă. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați...Citeste continuarea
Choux-uri cu crema de ness si...
Postat de: gicuta69 in DulciuriGogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi...Citeste continuarea
Clatite cu sunca si cascaval
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriPregatim clasicele clatite. Amestecam toate ingredientele pana le omogenizam. Punem cate o lingura de ulei in tigaia pentru clatite si coacem pe rand clatitele. Rosiile le...Citeste continuarea
Crema de branza cu ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam de pe foc, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca. Le tocam...Citeste continuarea
Cabanuta cu banane
Postat de: anuta in Prajituri1.Se prepara blatul mixand cele 5 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se adauga in albusurile bezea,se adauga si esenta si...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: maria_ilie in Supe/CiorbeSe taie ceapa marunt (eu am folosit blender-ul), se toaca cubulete cartofii si ardeiul, morcovul l-am dat prin razatoare. Punem zarzavatul sa fiarba, cand acesta a fiert se adauga pasta de tomate...Citeste continuarea
Curry de vinete in sos dulce...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe spală și se taie în bucățele lungi vinetele.Curatam si tocam ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute....Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu alune de...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPregatim ingredientele sa le avem la indemana cand ne apucam de treaba. Spargem alunele le prajim si curatam de coaja, apoi le taiem mai grosier. Scurgem visinele de visinata si apoi le scoatem...Citeste continuarea
Ciorba cu carne afumata, perisoare...
Postat de: panacris in Supe/CiorbeZarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca. 5000 ml., împreună cu bucățele de carne, cca. 10 minute la...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor, umpluti cu...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar. Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza. ...Citeste continuarea
Chec cu portocale
Postat de: andaoana in PrajituriOuale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir, faina...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu orez si sorici...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Soricul se taie fasii subtiri. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele. Sotati...Citeste continuarea
Costita afumata cu maghiran si cartofi
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita se tine la desarat in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza....Citeste continuarea
Copanele crocante la cuptor
Postat de: CameliaComan in PuiPentru început spălăm bine copănelele și le uscăm cu servețele absorbante. Le crestăm puțin. Presărăm deasupra sare și piper după gust. Într-o farfurie adâncă batem...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie bastonase de marimea dorita, apoi se introduce pentru 15 minute la congelator. Batem ouale intr-un bol cu sarea si piperul. Punem pesmetul intr-o farfurie intinsa....Citeste continuarea
Cod en papillote cu couscous si legume
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe toaca rosiile in cuburi, iar usturoiul felii. Se amesteca rosiile si usturoiul cu pasta de tomate, morcovii taiati julienne, sosul picant, couscousul, sare si 200 ml de apa fierbinte. Se...Citeste continuarea
Chiftele alla Norma
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in PorcCoastele de porc se condimentează cu sare și piper. Se pun într-o tavă cu 2 căni de apă și se acoperă. Se dă tava la cuptor pentru aprox. 2 ore la 180 grade C. Între timp...Citeste continuarea
Curcan ardelenesc
Postat de: mihaelar63 in CurcanPulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita. Am transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit. Am pus in vas legumele si condimentele....Citeste continuarea
Curry rosu Thailandez cu sparanghel...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe incalzeste, la foc mare, o lingura de ulei intr-un wok si se soteaza ceapa tocata, impreuna cu ghimbirul, 3-5 minute. Se adauga pasta de curry si se gateste 1 minut. Se adauga laptele de cocos,...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu dulceata
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin. Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la...Citeste continuarea
Clatite cu nutella
Postat de: RuxyRux in DulciuriAluatul de clatite: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu iaurtul, zaharul, vanilia, 150 g faina, nutella, cacaoa, laptele, se adauga apoi restul de faina, praful de copt si apa...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu oua,branza,...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit. Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem...Citeste continuarea
Cotlet glazurat
Postat de: simona72 in Mezel de casaSe spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa. Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta....Citeste continuarea
Canelloni cu ricotta
Postat de: simona72 in CannelloniSe pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se...Citeste continuarea
Ciorba de cocos
Postat de: gicuta69 in Supe/CiorbeAm portionat carnea de cocos, am spalat-o si am pus-o sa fiarba intr-o oala cu apa si un praf de sare. Am indepartat spuma care s-a format. Cat timp a fiert carnea, am curatat si spalat...Citeste continuarea
Cozonac cu aroma de portocala
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri faina. Lasam sa creasca. Cernem faina de 2 ori intr-un vas incapator. Nu punem toata...Citeste continuarea
Cookies cu oreo
Postat de: nadea68 in DulciuriAprindem cuptorul la 180 º. Untul moale il amestecam cu cele doua tipuri de zahar pana se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praf de copt la amestecul cu unt si zahar. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba din oase de porc
Postat de: sufletista in CiorbeCarnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care aruncam apa, trecem carnea pe sub un jet de apa. Punem carnea din nou la fiert in apa cu putina sare si...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeBurta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: sufletista in PorcCoastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol mai mare adaugam, vinul, sare, piper,oregano, rozmarin, boia de ardei,1 lingura sos de soia, usturoiul pisat....Citeste continuarea
Chiftelute de ton in Bento
Postat de: ctlina in TonÎncepeți prin prepararea chiftelutelor de ton. Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1...Citeste continuarea
Cartofi boieresti
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriPregatim un wok, punem un pic de ulei de masline. Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier. Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam...Citeste continuarea
Chec pufos cu merisoare
Postat de: katty in DulciuriMai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si portocale
Postat de: mirela0911 in PrajituriBiscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zeama de varza
Postat de: MotanLaOale in CiorbeBucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa. Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru început așezăm creierul intr-o sită si începem sa il curățăm (aceasta fiind operatia cea mai grea si destul de meticuloasa). Dupa ce am curățat...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata (la rece)
Postat de: amalia01 in PrajituriBiscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii o pasta si mai adaugi o lingura de crema de ciocolata. Asezi blatul astfel obtinut intr-o tava...Citeste continuarea
Ciocolata alba de casa
Postat de: privatelaura in DulciuriSpalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat. Punem pe foc o cratita cu apa....Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: privatelaura in DulciuriMai intai pregatim siropul de zahar. Punem intr-o cratita mai groasa, 500 gr de zahar brut, 250 ml apa. Lasam sa se amestece bine, apoi punem la fiert, pe foc. Lasam sa se topeasca zaharul, sa...Citeste continuarea
Ciocolatina
Postat de: privatelaura in DulciuriMai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege. Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara. Punem la topit 300 gr ciocolata...Citeste continuarea
Ciorba de oase de porc cu zeama de...
Postat de: gicuta69 in CiorbeSpalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: Jymy in CiorbeSe taie carnea cuburi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se aduna spuma atunci cand este necesar. Se taie legumele si se adauga peste carne. Se continua fierberea pana sunt...Citeste continuarea
Carne de vita cu arome asiatice
Postat de: mitinita in VitaPregatim ingredientele pentru marinata. Punem intr-un bol usturoiul pisat, zaharul, ghimbirul pudra, sosul de soia, uleiul de susan si ceapa. Se amesteca si se adauga carnea de vita, taiata...Citeste continuarea