A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite cu topping de ciocolata,...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Prima data trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, zahar vanilat, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas trebuie sa mixam oualele cu laptele, esenta de...Citeste continuarea

Clatite cu dragoste

Postat de: Dya in Dulciuri

           Începem prin a pregăti clătitele: Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută,...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata, banana si miere

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Faina se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Se pune oul si se amesteca, se adauga treptat apa minerala, esenta de vanilie, uleiul si laptele in functie de cat de groasa e compozitia....Citeste continuarea

Clatite din doar doua ingrediente

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Decojim banana si o taiem felii subtiri.  Intr-un bol batem cele doua oua, apoi adaugam feliile de banane si le pisam bine cu o furculita, sa nu fie prea mari bucatile ramase. Ungem o...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu cârnați

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie în 4 sau 6 în funcție de mărimea lor. Se așează într-o tavă de yena unsă din belșug cu ulei. Se presară...Citeste continuarea

Carne de porc cu ceapă- reteta...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete).  Adaugam maïzena si se amestecă. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați...Citeste continuarea

Choux-uri cu crema de ness si...

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi...Citeste continuarea

Clatite cu sunca si cascaval

Postat de: Meea in Aperitive / Garnituri

  Pregatim clasicele clatite. Amestecam toate ingredientele pana le omogenizam. Punem cate o lingura de ulei in tigaia pentru clatite si coacem pe rand clatitele.     Rosiile le...Citeste continuarea

Crema de branza cu ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam de pe foc, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca. Le tocam...Citeste continuarea

Cabanuta cu banane

Postat de: anuta in Prajituri

1.Se prepara blatul mixand cele 5 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se adauga in albusurile bezea,se adauga si esenta si...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: maria_ilie in Supe/Ciorbe

Se taie ceapa marunt (eu am folosit blender-ul), se toaca cubulete cartofii si ardeiul, morcovul l-am dat prin razatoare. Punem zarzavatul sa fiarba, cand acesta a fiert se adauga pasta de tomate...Citeste continuarea

Curry de vinete in sos dulce...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se spală și se taie în bucățele lungi vinetele.Curatam si tocam ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute....Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu alune de...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pregatim ingredientele sa le avem la indemana cand ne apucam de treaba. Spargem alunele le prajim si curatam de coaja, apoi le taiem mai grosier. Scurgem visinele de visinata si apoi le scoatem...Citeste continuarea

Ciorba cu carne afumata, perisoare...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca. 5000 ml., împreună cu bucățele de carne, cca. 10 minute la...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, umpluti cu...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar. Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza. ...Citeste continuarea

Chec cu portocale

Postat de: andaoana in Prajituri

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam  coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir, faina...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu orez si sorici...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Legumele se curata si se spala. Soricul se taie fasii subtiri. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele. Sotati...Citeste continuarea

Costita afumata cu maghiran si cartofi

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costita se tine la desarat  in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza....Citeste continuarea

Copanele crocante la cuptor

Postat de: CameliaComan in Pui

Pentru început spălăm bine copănelele și le uscăm cu servețele absorbante. Le crestăm puțin. Presărăm deasupra sare și piper după gust. Într-o farfurie adâncă batem...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se taie bastonase de marimea dorita, apoi se introduce pentru 15 minute la congelator. Batem ouale intr-un bol cu sarea si piperul. Punem pesmetul intr-o farfurie intinsa....Citeste continuarea

Cod en papillote cu couscous si legume

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se toaca rosiile in cuburi, iar usturoiul felii. Se amesteca rosiile si usturoiul cu pasta de tomate, morcovii taiati julienne, sosul picant, couscousul, sare si 200 ml de apa fierbinte. Se...Citeste continuarea

Chiftele alla Norma

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Coastele de porc se condimentează cu sare și piper. Se pun într-o tavă cu 2 căni de apă și se acoperă. Se dă tava la cuptor pentru aprox. 2 ore la 180 grade C. Între timp...Citeste continuarea

Curcan ardelenesc

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita. Am  transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit. Am pus in vas legumele si condimentele....Citeste continuarea

Curry rosu Thailandez cu sparanghel...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se incalzeste, la foc mare, o lingura de ulei intr-un wok si se soteaza ceapa tocata, impreuna cu ghimbirul, 3-5 minute. Se adauga pasta de curry si se gateste 1 minut. Se adauga laptele de cocos,...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu dulceata

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin. Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la...Citeste continuarea

Clatite cu nutella

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Aluatul de clatite:  Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu iaurtul, zaharul, vanilia, 150 g faina, nutella, cacaoa, laptele, se adauga apoi restul de faina, praful de copt si apa...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu oua,branza,...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece, apoi ii punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 min. la foc potrivit. Scurgem apa de pe cartofi, apoi ii curatam de coaja si ii taiem...Citeste continuarea

Cotlet glazurat

Postat de: simona72 in Mezel de casa

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa. Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta....Citeste continuarea

Canelloni cu ricotta

Postat de: simona72 in Cannelloni

Se pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta  si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se...Citeste continuarea

Ciorba de cocos

Postat de: gicuta69 in Supe/Ciorbe

Am portionat carnea de cocos, am spalat-o si am pus-o sa fiarba intr-o oala cu apa si un praf de sare. Am indepartat spuma care s-a format. Cat timp a fiert carnea, am curatat si spalat...Citeste continuarea

Cozonac cu aroma de portocala

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 3-4 linguri faina. Lasam sa creasca. Cernem faina de 2 ori intr-un vas incapator. Nu punem toata...Citeste continuarea

Cookies cu oreo

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Aprindem cuptorul la 180 º. Untul moale il amestecam cu cele doua tipuri de zahar pana se omogenizeaza. Adaugam faina  amestecata cu praf de copt la amestecul cu unt si zahar. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc

Postat de: sufletista in Ciorbe

Carnea spalata bine o punem la fiert in apa fierbinte,o fierbem cateva clocote dupa care aruncam apa, trecem carnea pe sub un jet de apa. Punem carnea din nou la fiert in apa cu putina sare si...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: sufletista in Porc

Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol mai mare adaugam, vinul, sare, piper,oregano, rozmarin, boia de ardei,1 lingura sos de soia, usturoiul pisat....Citeste continuarea

Chiftelute de ton in Bento

Postat de: ctlina in Ton

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton.  Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1...Citeste continuarea

Cartofi boieresti

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline. Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier. Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam...Citeste continuarea

Chec pufos cu merisoare

Postat de: katty in Dulciuri

Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa. Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pentru început așezăm creierul intr-o sită  si începem  sa il curățăm  (aceasta fiind operatia cea mai grea si destul de meticuloasa). Dupa ce am curățat...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Postat de: amalia01 in Prajituri

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii o pasta si mai adaugi o lingura de crema de ciocolata. Asezi blatul astfel obtinut intr-o tava...Citeste continuarea

Ciocolata alba de casa

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Spalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat. Punem pe foc o cratita cu apa....Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Mai intai pregatim siropul de zahar. Punem intr-o cratita mai groasa, 500 gr de zahar brut, 250 ml apa. Lasam sa se amestece bine, apoi punem la fiert, pe foc. Lasam sa se topeasca zaharul, sa...Citeste continuarea

Ciocolatina

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege. Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara. Punem la topit 300 gr ciocolata...Citeste continuarea

Ciorba de oase de porc cu zeama de...

Postat de: gicuta69 in Ciorbe

Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: Jymy in Ciorbe

Se taie carnea cuburi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se aduna spuma atunci cand este necesar. Se taie legumele si se adauga peste carne. Se continua fierberea pana sunt...Citeste continuarea

Carne de vita cu arome asiatice

Postat de: mitinita in Vita

Pregatim ingredientele pentru marinata. Punem intr-un bol usturoiul pisat, zaharul, ghimbirul pudra, sosul de soia, uleiul de susan si ceapa. Se amesteca si se adauga carnea de vita, taiata...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]