Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 26 Feb 2016 | 4806 vizualizari

 

Am facut o ciorba foarte buna, pregatita, mai ales, in sezonul rece.

 

INGREDIENTE

  • 800 g oase de porc;
  • 2-3 l apa;
  • un morcov;
  • o tija de apio;
  • o ceapa;
  • o mana de ardei tocat de la congelator;
  • 3 cartofi;
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • o cana de zeama de varza sau dupa gust;
  • sare, dupa gust;
  • o legatura de leustean.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza:

Se pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert. 

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari.

Tija de apio se spala si se taie bucati mari.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari. Se tin in apa rece pana in momentul in care trebuie pusi in ciorba.

Dupa ce se formeaza spuma la carne, aceasta se indeparteaza si se adauga morcovul, tija de apio, ceapa si ardeiul tocat de la congelator. 

Cand carnea este patrunsa, se adauga cartofii si putina sare. Dupa ce s-au fiert toate, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, zeama de varza si sare, dupa gust. Se mai da ciorba in cateva clocote, apoi se adauga leusteanul spalat si tocat si se poate lua oala de pe foc.

Pe parcursul fierberii se completeaza ciorba cu apa, daca este necesar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu cartofi acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Andra_Constantinescu 1

28.02.2016, 22:55

dalexandru:
1) oasele se transeaza/portioneaza cu ajutorul unui fierastrau;
2) ÁPIO s.m. Denumire comercială pentru varietatea de țelină de la care se consumă tulpina groasă, nu rădăcina (Apium graveolens, varietate dulce), din sp. apio;
3) am scris o mana de ardei pt ca doar nu ma apucam sa il cantaresc. Nu am avut proaspat, de aceea am folosit tocat, de la congelator. Il puteti inlocui cu un ardei gras (ce culoare doriti) sau Kapia, normal ca nu ardei iute (altfel muream demult);
4) "Bucataras senzational" este rangul care mi se cuvine datorita numarului de retete postate pe site, nu neaparat a experientei din bucatarie;
5) Daca doriti sa adaugati tarhon, adaugati...fiecare cu gustul lui.

Geanina87 1

02.03.2016, 12:37

tare buna

anca_rm 1

02.03.2016, 13:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec