Cornulete cu mac

de Rahela Velicu in Prajituri, 9 Mar 2016 | 2578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 2 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • dulceata+nuca de cocos,
  • seminte de mac,
  • faina cat cuprinde pentru un aluat moale si nelipicios (aprox. 500 g de faina )
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu mac:

1.Se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

2. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

3.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

4.Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

5. Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

6.Se intind foi subtiri, se taie  fasii si se pune pe fiecare amestec de dulceata cu nuca de cocos. Cornuletele nu trebuie sa fie foarte mari ca se umfla foarte mult.

7.Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si se presara mac peste ele.

8.Se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos.

 

TIPS-URI

1

Le puteti umple cu orice tip de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de zapada