Chec pufos cu capsuni
Postat de: Alepaty in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul,eu l-am adaugat cam in 4 transe, apoi cand bezeaua e ferma se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt,cu o spatula...Citeste continuarea
Cartofi la gratar
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copiiSe spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sarea, cimbrul si piperul. Dupa ce s-au fiert de tot, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se incinge gratarul. Se pun cartofii unsi cu...Citeste continuarea
Chifle rustice
Postat de: stefy_a in PiineIntr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea Intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia Apa cu drojdia se adauga peste faina, si apoi se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu telemea și mărar
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriCuptorul se preincalzeste la 180 grade. Ciupercile se spala bine si se lasa la scurs. Telemeaua se taie cubulete. Fiecare ciuperca in parte se umple cu...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu somon și parmezan
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriCuptorul se seteaza la 80 grade. Ciuperci se spala bine si se pun la scurs. Somonul se taie cubulete. In fiecare ciuperca se aseaza cubulete de somon...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu dovlecei si ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCarnea de porc se taie cuburi si se pune la fiert in oala de ciorba. Dupa aproximativ 30 minute taiem ceapa marunt,morcovii rondele,iar ardeiul kapia cuburi si le punem la calit in ulei de...Citeste continuarea
Cozonac trandafir cu unt
Postat de: ancutsa in Mancare copiiMai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut...Citeste continuarea
Conchiglioni umpluti(e) cu carne
Postat de: diaconta in PastePastele le-am fiert în apa cu sare, aproximativ 10 minute. Pe pachet scria ca se fierb 18 minute, dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate, pentru ca se vor mai gati la cuptor....Citeste continuarea
Cannelloni cu pui
Postat de: Dya in Mancaruri cu carneSe toaca pieptul de pui ori se taie marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga ceapa verde maruntita, branza si cascavalul trecute prin razatoare, smantana si un ou. Se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: mikidaniro in DulciuriPasul 1: Intr-un vas inalt si incapator se pun 250g de zahar, cca 50 ml apa, se pun pe aragaz la foc mediu si se lasa pana se caramelizeaza. Cand este gata rasuciti vasul usor pentru a tapeta...Citeste continuarea
Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi
Postat de: ctlina in Mancare copiiPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si...Citeste continuarea
Ciolan afumat cu cartofi noi
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute. Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si...Citeste continuarea
Capsuni Surpriza
Postat de: amalia01 in Mancare copiiCapsunile se spala bine sub jet de apa rece si se taie codita, astfel incat frunzulitele sa ramane intacte si fructele sa stea frumos. Tai capsunile in 4 sau 6 fragmente, dar nu de tot....Citeste continuarea
Chec cu nuca si stafide
Postat de: eumimi in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem peste...Citeste continuarea
Chiftelute cu pesmet
Postat de: stefy_a in PorcLegumele se curata de coaja, se spala si se dau prin masina de tocat carne sau la robot, si se amesteca cu carnea tocata si cu oul In cazul in care compozitia este prea moale se adauga 2-3...Citeste continuarea
Chec cu nesquik
Postat de: reisnaor_2006 in Mancare copiiSeparam albusurile de galbenusi si le mixam bine cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le punem peste albusuri,...Citeste continuarea
Ceai de patrunjel
Postat de: AndrutzaP in BauturiApa se pune la fiert. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Patrunjelul se pune la infuzat in apa pentru aprox 20 minute. Se...Citeste continuarea
Creveti cu sos satay
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele. Într-un wok (tigaie), se...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai punem creierul intr-un vas cu apa rece pentru 20 min, ca sa iasa sangele din el. Apoi il scoatem si-l punem intr-o cratota cu apa rece si sare (1 lingurita de sare), cand incepe...Citeste continuarea
Chipsuri de bacon
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriHmmm.....foarte complex modul de pregatire. Feliile de bacon se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Se rumenesc pe ambele parti pana devin crocante....Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu sos de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriRadem coaja cartofilor noi, apoi spalam cartofii sub jet de apa rece. Ii taiem felii subtiri, apoi ii asezam in tavile cuptorului tapetate cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 180...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Anett in Vegan / Raw veganCuratam ciupercile si palariutele le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Maruntim prazul si calim in ulei pana se inmoaie putin. Scoatem din tigaie si amestecam impreuna cu nuca macinata....Citeste continuarea
Chec tigrat
Postat de: gospodariu in Mancare copiiPentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g). Separat,galbenusurile le frecam cu restul de...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala, se taie cublete si se pun la fiert in apa cu sare. Conopida se spala, se pune in alta oala la fiert in apa cu sare. Lasam la fiert pana patrunde furculita usor in...Citeste continuarea
Ciorba de pastai congelate
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa, ardeii si morcovii se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, ardeii se taie bucatele iar morcovii se taie rondele. Punem 3-4 linguri ulei de masline in oala, adaugam legumele...Citeste continuarea
Chiftelute speciale
Postat de: mihaelar63 in VitaFeliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc . Tocati carnea si grasimea astfel pregatite . Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l. Spalati ceapa verde si o...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu nuca
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul, galbenusurile, oul intreg se pun intr-un castron incapator peste faina cernuta in prealabil. Adaugam nuca macinata, praful de sare, zaharul,praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam...Citeste continuarea
Ciulama de pleurotus cu bureti de roua
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile si le spalam. Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi. Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt. Le punem la sotat in ulei de...Citeste continuarea
Calamar pane
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareSe lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie...Citeste continuarea
Coaste de miel la cuptor
Postat de: Constelatialeu in OaieAsezam in tava hartie de copt in asa fel incat sa fie suficient de multa sa putem sa ''impachetam'' coastele in hartie de copt. Asezam bucata de coaste, o condimentam cu sare, piper, cimbru, ungem...Citeste continuarea
Cotlet de porc marinat cu mustar si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcIntr-un castron adanc punem mustarul, 2 lingurite de apa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca compozitia, se pun feliile de cotlet de porc, se ung pe ambele parti si se lasa la marinat timp de...Citeste continuarea
Cheesecake cu mousse de ciocolata...
Postat de: ela in DulciuriTopim untul cateva secunde in cuptorul cu microunde. Rupem biscuitii si ii dam prin robotul de bucatarie. Turnam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam bine. Punem intr-o forma de tort...Citeste continuarea
Cornulete cu branza, cascaval si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriDrojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul. Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti - in stilul meu
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriCartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja. Intre timp am curatat ouale. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se lasa sa se decojeasca si se curata de coaja.Intr-oun vas mai adanc...Citeste continuarea
Conopida gratinata cu sos de broccoli
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeDesfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu). Pe foc punem in...Citeste continuarea
Colac impletit in 6 - Challah
Postat de: ctlina in PiineSe dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr.. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și...Citeste continuarea
Chiftelute din naut cu somon
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriNautul se pune de seara pana dimineata la inmuiat cu apa si 1 lingurita bicarbonat de sodiu. Dupa ce nautul s-a umflat il spalam in cateva ape. Il punem la fiert pana boabele sau inmuiat. Lasam...Citeste continuarea
Cheesecake cu unt de arahide si...
Postat de: mirela0911 in DulciuriCrusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine. Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe...Citeste continuarea
Churros cu sos de ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai cantarim toate ingredientele. Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si...Citeste continuarea
Cheesecake cu lavanda si pepene...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se...Citeste continuarea
Chiftele din sunca fiarta
Postat de: daniastefania in PorcAluatul de chiftele se pregateste foarte rapid. Avem nevoie de un robot de bucatarie. Inmuiem painea in putina apa si o stoarcem bine. O punem in robot alaturi de restul ingredientelor (cu...Citeste continuarea
Ciuperci cu zucchini cu unt
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCiuperciile se curata,se spala bine si se taie feliute. Ceapa se taie solzisori se pune in ulei de masline cateva minute la foc mic sa nu se arda. Se adauga si ciuperciile taiate,amestecam...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura si cartofi
Postat de: eumimi in CiorbeSe taie ceapa marunt, iar morcovul se da prin razatoarea mare.Se pun la calit impreuna in 50 g ulei. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga si afumatura taiata felii. Se lasa pana cand...Citeste continuarea
Cozonac cu branza, stafide si fulgi...
Postat de: Criss in DulciuriPentru aluat, am pus din nou masina de paine la treaba. In cuva masinii de paine se introduc ingredientele in ordine, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, oul, galbenusurile,...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi
Postat de: Ina in Fructe de mareIncingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: amalia01 in Mancare copiiAprinzi focul la cuptor (hi-hi! eu mai uit...). Tava o tapetezi cu hartie pentru copt. Cascavalul, ardeiul, sunca si maslinele le tai cubulete, iar patrunjelul il toci marunt. Bati...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu peste afumat
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata si se spala. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa si cu piciorutele ciupercilor pana se...Citeste continuarea
Cocktail Sex On The Beach pe limba...
Postat de: Mutulica in CocktailTurnati lichidele pe rand, intr-un pahar inalt. Adaugati 2-3 cuburi cu gheata si decorati cu frunze de menta si o felie de portocala. Serviti cu paiul. Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu carne tocata, in...
Postat de: merisor67 in PorcSpălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu oua si fructe de mare
Postat de: CookieMonster in Aperitive / GarnituriPentru ca dureaza foarte putin pana se prepara compozitia incingeti cuptorul la 150 grade (mediu spre mic) Verdeata se toaca marunt ( eu am folosit un blender). Scoicile...Citeste continuarea