Cornuri Godina cu nuca si dulceata...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriDizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem...Citeste continuarea
Ciocolata in foietaj
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriIntindem foaia de aluat decongelata. Asezam o ciocolata peste foaia de aluat astfel incat in lateralele ciocolatei sa ramana aluat cat are latimea ciocolata.Taiem lateralele de aluat fasii si le...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu rulouri de...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriAm batut albusurile spuma cu praful de sare, am adaugat zaharul si am mixat in continuare pana s-a topit.Am adaugat treptat uleiul mixand in continuare.Am adaugat apoi iaurtul amestecand usor,...Citeste continuarea
Clatite cu banane
Postat de: CozonaculDolofan in DulciuriPentru inceput topim untul si peste el adaugam cana de lapte. Punem deoparte compozitia, pentru cateva minute, cat sa nu fie fierbinte, doar calda. Intr-un bol cernem faina, iar peste presaram...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: vasy16 in Mancaruri de legumeSe pune o cratita cu apa la fiert cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se desface conopida in buchetele si se spala bine. Se pune in cratita cu apa la fiert si din momentul cand...Citeste continuarea
Covridog
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si le amestecam cu o lingura. Apa minerala, calduta sa fie, o turnam treptat si framantam. La final punem uleiul de...Citeste continuarea
Cartofi crocanti
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii. Taiem cartofii in feliute cat de subtiri posibile!Amestecam feliile de cartofi cu untul topit si condimentele. Ungem tava pentru briose cu unt sau...Citeste continuarea
Choux a la creme facute acasa
Postat de: eumimi in PrajituriSe pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu zeama de varza
Postat de: vasy16 in Supe/CiorbeSe spala fasolea cu o seara inainte si se lasa la umflat in apa calie. Se pune fasolea la fiert iar dupa ce da in clocot se lasa cateva minute sa fiarba si se schimba apa punand...Citeste continuarea
Crutoane cu usturoi negru
Postat de: Ela68 in Vegan / Raw veganAm pasat cu fruculita trei catei usturoi negru si patru catei din cel alb, clasic, dat prin presa. Putina sare desupra si inmultit cu putin ulei, Cu acest sos stropim crutoanele abia scoase din...Citeste continuarea
Chec Godina cu banane
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Într-o cratiță punem zaharul cu apa, le punem la foc mediu și amestecam continuu pana se topește zaharul. Adăugăm esența de rom și lăsăm siropul sa...Citeste continuarea
Costita de porc cu sos de rosii
Postat de: Monica1997 in PorcTaiem costitele bucati si le punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cam 10 minute. Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea
Checul Godina
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusurile se mixeaza cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul,esentele,coaja de lamaie. Treptat se pune faina amestecata cu praful de copt,uleiul,macul si merisoarele....Citeste continuarea
Chifle pentru burgeri
Postat de: gurita_ta2005 in PiineIntr-un bol se amesteca circa 100 g faina cu drojdia si apa calda si se lasa deoparte 10-15 minute pana cand drojdia devine activa. Dupa cele 15 minute se amesteca restul de faina, zaharul,...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu cartofi acrita cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe pun oasele de porc portionate si spalate intr-o oala cu apa, la fiert. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie bucati mari. Tija de apio se spala si se taie bucati mari....Citeste continuarea
Clatite inimioara cu branza de vaci
Postat de: Adrian2016 in DulciuriBranza o mixam impreuna cu zaharul, ouale si zaharul vanilat. Laptele impreuna cu restul esentelor le mixam impreuna cu branza, incorporam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea
Chec cu nuca
Postat de: Meea in DulciuriBatem spuma tare albusurile. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana cand spuma sta bat. Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana cand acestea s-au...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare la oala sub...
Postat de: Adrian2016 in Supe/CiorbeLegumele le spalam bine si le taiem cubulete. Intr-un castron punem carnea, oul, orezul, sare, piper, cimbru, verdeata. Omogenizam bine compozitia si lasam...Citeste continuarea
Cornuri cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriFacem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in...Citeste continuarea
Curcan picant cu miere si mustar
Postat de: mihaelar63 in CurcanBucata de piept de pui se spala bine si se pune intr-un vas de portelan. Presarati deasupra condimentele date. Le puteti omogeniza si separat. Cu amestecul de condimente se...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu merisoare
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu sarea le-am batut bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat faina cernuta si cu ajutorul unei linguri am incorporat-o in albusuri,...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu osanza
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia si osanza...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu parizer de porc
Postat de: roxana_simona in Aperitive / GarnituriOuale se amesteca bine cu condimentele si faina amestecata cu praful de copt. Parizerul se taie cuburi si se amesteca cu compozitia de ou,morcovul si cascavalul se dau pe razatoarea mare iar...Citeste continuarea
Cupcakes cu crema de vanilie
Postat de: diaconta in DulciuriUntul moale l-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit. Am încorporat pe rând ouale,apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La final vanilia...Citeste continuarea
Clatite cu umplutura de dovleac...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUmplutura: Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de pui
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se curata pelita de pe palariute. Coditele se toaca marunt. Legumele se curata si se spala. Cascavalul se razuieste. Se toaca cat mai...Citeste continuarea
Clatite cu banana si ovaz (vegane)
Postat de: Andreea714 in Dulciuri1. Se macina semintele de in ( trebuie sa fie proaspat macinate pentru a beneficia de toti nutrientii), apoi se macina fulgii de ovaz ( daca aveti fulgi de ovaz si nu faina) 2. Se amesteca...Citeste continuarea
Chec bicolor cu seminte
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, turmericul,zaharul vanilat, praful de...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu parmezan
Postat de: Valclaudia in Ciorbecuratam ceapa, o spalam si o tocam. O punem la sotat in 4 linguri ulei de masline pentru cinci minute la foc mediu. Adaugam apoi legumele congelete si cartofii curatati, spalati si taiati...Citeste continuarea
Clatite cu piersici
Postat de: eduard_09 in DulciuriIntr-un bol amestecam ouale cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, adaugam smantana, laptele, untul topit si racit si amestecam bine. Adaugam faina, praful de copt,...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: Valclaudia in PuiCuratam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile se spala si se feliaza. Punem ceapa la sotat intr-o tigaie adanca sau o cratita. Lasam la sotat 3-5 minute la foc moderat. Adaugam...Citeste continuarea
Costita afumata cu cartofi si...
Postat de: Constelatialeu in PorcCostita o taiem bucati, apoi curatam cartofii ii spalam si ii taiem pe orizontala in felii mai grosute. Cartofii ii condimentam cu sare, piper si cimbru si ii ungem cu ulei. Luam o tava...Citeste continuarea
Clatite aperitiv cu crema de branza
Postat de: Monica1997 in DulciuriPregatirea aluatului: Se bat ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie . Turnăm laptele şi amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care...Citeste continuarea
Clatite cu afine si crema de vanilie
Postat de: simona72 in DulciuriPentru clatite: punem intr-un castron oul, laptele, sana, sarea si zaharul. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea completa. Adaugam coaja rasa de portocala, vanilia, faina...Citeste continuarea
Clatite din faina de naut cu ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de postIntr-un vas amestecati faina de naut cu turmericul, sare, piper, praful de copt, semintele si apa. Omogenizati bine si lasati amestecul 10 minute sa se odihneasca. Treceti ciupercile...Citeste continuarea
Clatite pentru micul dejun
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru clatite: punem intr-un castron oul, sarea, zaharul, laptele si sana. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. Amestecam faina cu praful de copt, o adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Postat de: TAB1TA in CiorbeMai intai am pregatit fasolea. Am indepartat capetele pastailor si am spalat fasolea. Am curatat, spalat si tocat ceapa. Am portionat carnea. Intr-o oala am pus putin ulei la incins. Am...Citeste continuarea
Clatite cu cascaval Delaco
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe mesteca faina cu praful de copt,se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza albusurile pana cand se fac spuma,galbenusurile se bat intr-un alt bol cu un varf de sare. Se toarna laptele cu...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata, stafide si...
Postat de: adela81 in DulciuriIn primul rand pregatim baza, amestecati biscuitii macinati cu migdalele macinate si turnati untul topit peste. Pe urma tapetati o forma de tarta sau de chec (in cazul meu), cu acest...Citeste continuarea
Chifle cu sunca presata, oua si...
Postat de: Moni_alex in SandvisuriSe taie capacul de la baghete sau chifle cat de sus posibil. Se scobeste miezul cat mai mult pentru a avea loc sunca si oul. Se pune cate o feliuta de sunca presata. Oul se sparge...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu sunca, porumb si...
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm taiat sunca si ardeiul in bucati mai mici, iar cascavalul l-am dat pe razatoare. Am mixat ouale pana si-au dublat volumul, am adaugat laptele batut, sare si piper, apoi am pus...Citeste continuarea
Clatite cu suc de mere si umplutura...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUmplutura: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Intr-un craticior se topeste zaharul, apoi se adauga untul. Dupa ce se formeaza...Citeste continuarea
Clatite cu sunca si ciuperci
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriAm pregatit clatitele. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat laptele, apa mineral, faina si uleiul. La final mararul verde tocat. Am copt 4 clatite în tigaia grill de 30x30...Citeste continuarea
Clatite cu fructe de padure
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, batem cu un tel, ouale cu sarea si cu zaharul. Adaugam laptele si bicarbonatul, apoi turmericul. Amestecam si adaugam faina in doua etape. In functie de cum vreti sa iasa...Citeste continuarea
Clatite umplute cu caise si sos...
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, amestecam ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen....Citeste continuarea
Clatite aperitiv cu somon si crema...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, batem usor ouale cu sare. Adaugam iaurt, lapte si bicarbonat de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si omogenizam. Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu...Citeste continuarea
Clatite cu spanac si branza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru clatite: intr-un castron punem oul, sarea, zaharul si laptele. Amestecam bine compozitia cu un tel tip para. Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam la ingredientele umede. Amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de ardei kapia umpluti
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati legumele si le spalati. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul. Pentru a economisi timp eu nu le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in...Citeste continuarea
Chec pufos la tava
Postat de: eumimi in PrajituriSe bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza bine. Se...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja , ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa rece cu sare pentru 15 minute. Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa. Separat punem ulei intr-o tigaie si...Citeste continuarea