Ciorba de pui a la grec
Postat de: Alepaty in CiorbeIntr-o oala de 5 l se pune apa rece cu sare pe foc. Se adauga bucatile de pui si cand spumeaza se ia cu o lingura si se repeta pana cand nu mai este spuma de la pui. Se adauga legumele...Citeste continuarea
Cocktail de creveti cu ananas si...
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriCastravetele se curata de coaja si se taie cubulete mici la fel si ardeiul gras. Crevetii se itag intr-o tigaie cu putin unt si 2 linguri de min nu mai mult de 2 min. Se aseaza in pahar...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu sos de rosii
Postat de: luminita20_2006 in Crap / CarasPestele se curata se taie felii sau dupa dorinta fiecaruia, se poate lasa si intreg si se indulceste cu care se stropeste cu zeama de la lamie si se lasa jumate de ora la frigider...Citeste continuarea
Carne pentru burger la cuptor in...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneBucatiile de carne se condimenteaza pe ambele parti si se pun intr-o tigaie cu putin unt si ulei de masline,pentru cateva minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie pe o farfurie,iar peste...Citeste continuarea
Crap cu legume, la cuptor
Postat de: Monya in Crap / CarasPrajim bucatile de peste cateva minute, pe toate partile. Intre timp curatam legumele si le taiem cubulete, rondele, betisoare, cum va place. In tava pregatita pentru cuptor asezam cateva...Citeste continuarea
Conopida cu sos alb
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeAm fiert conopida in apa cu sare, 15min, apoi am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am taiat gogosarul feliute si l-am adaugat peste conopida, apoi am pus si porumbul si am presarat cu...Citeste continuarea
Chec
Postat de: Lina24 in PrajituriAlbusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare .Apoi se adauga zaharul si mirosurile. Tot aici punem si laptele . Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si apoi se...Citeste continuarea
Chec pufos cu nuca
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu nuca. Galbenusurile le frecam cu praful de copt....Citeste continuarea
Chiftele cu verdeata si cascaval
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm tocat patrunjelul si mararul, iar cascavalul l-am taiat in patratele. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor si am format chiftelele. Am bagat un patratel de cascaval...Citeste continuarea
Catifea rosie cu capsuni
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat : ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit in fir subtire, ca la maioneza. La final se...Citeste continuarea
Clatite cu iaurt
Postat de: amalia01 in DulciuriAmesteci faina cu zaharul si sarea si adaugi treptat apa minerala, amestecand cu telul. Adaugi iaurtul cu fructe si continui sa omogenizezi. Trebuie sa obtii o compozitie ca o smantana . Daca...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare ardeiate de cocos
Postat de: mihaelar63 in CiorbeAmestecati toate ingredientele pentru perisoare si puneti vasul la rece in frigider . Legumele se spala si se toaca cubulete . Caliti /sotati usor legumele in ulei ....Citeste continuarea
Ciorba mixta cu carne de porc si os...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCarnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa. Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se...Citeste continuarea
Cheesecake simplu cu topping de...
Postat de: CameliaComan in DulciuriPrima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim....Citeste continuarea
Combinatii cu sunca si ciuperci
Postat de: gabrielasfechis in Mancaruri de legumeSe taie marunt ceapa si se pune intr-o oala la calit in putin ulei. Muschiul file se taie cubulete si se pune peste ceapa. Adaugam mixul de legume si le lasam putin in ulei sa se...Citeste continuarea
Clatite cu bombonele de ciocolata a...
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriIncalzim putin laptele. Intr-un bol ceva mai mare, sau in vasul in care obisnuiti sa faceti clatite, se sparg ouale si se bat cu putina sare, apoi se adauga laptele caldut si mierea. Se bate...Citeste continuarea
Coronita cu carnaciori
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntindem foaia de aluat de foietaj. Taiem fasii pentru a înfasura cârnciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem muștar peste fasiile de aluat. Rulati...Citeste continuarea
Cartofi copti cu carne
Postat de: Jymy in Mancaruri cu carneCarnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne,...Citeste continuarea
Cotlet de iepure Sous Vide, cu...
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaZdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar; Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;...Citeste continuarea
Cheesecake simplu la rece
Postat de: VanessaAli in TorturiPunem biscuitii digestivi in robot si ii maruntim bine. Ii turnam intr-un vas si ii amestecam cu untul topit.Turnam intr-o tava rotunda si aranjam uniform cu mainile pe fund (optional si pe...Citeste continuarea
Caramel preparat in casa
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-o crăticioară cu fundul gros și mai ales cu coadă lungă, [de ce?? o să întrebați, deoarece caramelul e foarte fierbinte, iar când se adaugă untul și...Citeste continuarea
Carnati si carne afumata cu cartofi...
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem intr-o tava si ii condimentam cu cimbru, sare si piper. Portionam carnatii si carnea si ii asezam peste cartofi....Citeste continuarea
Chifteluţe cu susan
Postat de: Dya in PorcIntr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia...Citeste continuarea
Ciorba cu coasta afumata
Postat de: gicuta69 in Supe/CiorbePortionam coasta, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Indepartam spuma care se fomeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert pe jumatate adaugam telina, ardeiul ,ceapa...Citeste continuarea
Chilli cu carne
Postat de: raluca95 in VitaIncepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriPunem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul pisat, pesmetul, oul, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Formam bile...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca by Dia
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron cernem faina, adaugam, zaharul, sarea,nuca,praful de copt, scortisoara, coaja de lamaie, amestecam, apoi adaugam oul si cele doua galbenusuri si radem untul rece, scos din...Citeste continuarea
Costițe picante de porc la cuptor
Postat de: CameliaComan in PorcPrima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata
Postat de: Meea in DulciuriStiu ca pare luuunga lista pentru prepararea cupcakes-urilor dar, e tare simplu,credeti-ma! Mixam intr-un bol oul,zaharul si laptele,pana cand zaharul aproape s-a topit.Punem in...Citeste continuarea
Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie
Postat de: ianculubita in DulciuriSe topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: licurici_lra in Supe/CiorbeAm pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in...Citeste continuarea
Chiftele cu rosii uscate si busuioc...
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriRosiile uscate le-am taiat maruntit, iar busuiocul l-am tocat. Am amestecat carnea cu restul ingredietelor, apoi am format chiftelele. Le-am bagat 15-20 min in cuptorul...Citeste continuarea
Crinkles cu cacao si cardamon
Postat de: katty in DulciuriToate ingredientele in afara de zaharul pudra le punem intr-un castron(mai intai pe cele uscate, apoi pe cele umede). Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru cel putin o ora. Luam cu o...Citeste continuarea
Cosulete cu crema de branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm intins aluatul decongelat pe o planseta.Cu ajutorul unui pahar am taiat discuri, pe care le-am asezat in forme de briose, apasandu-le putin pe margini.Le-am asezat in tava de briose si le-am...Citeste continuarea
Cheesecake cu aroma de portocale si...
Postat de: aliliana in DulciuriBlatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege. Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.(...Citeste continuarea
Curry de pui si orez
Postat de: Anett in PuiTaiem pieptul de pui in bucati mici, le acoperam cu 2 linguri de curry si zeama lamaii, amestecam bine si lasam la rece minim 30 de minute. Intre timp pregatim orezul. Intr-un vas incingem...Citeste continuarea
Chipsuri de cartofi
Postat de: RataciriCulinare in Mancaruri de legumeAleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu creier
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam...Citeste continuarea
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriCarnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine . Lasi compozitia sa se odihneasca 30...Citeste continuarea
Chifteluțe la cuptor cu mozarella
Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / GarnituriCarnea se amestecă cu sare, piper și sos BBQ. Se formează biluțe în centrul cărora se pune un cub de mozarella. Se dă prin fărâmituri de pâine prăjită asezonate cu...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu zmeura si goji
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriZmeura se lasa la decongelat, dupa care se scurge de zeama. Si albusuriile congelate le lasam pana cand se decongeleaza bine. Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare. Treptat se...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Jymy in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa...Citeste continuarea
Ciorba cu oase de porc si legume
Postat de: CameliaComan in CiorbeIntr-o oala de 4 litri punem apa la fiert cu sare. Spalam oasele de porc iar apoi le punem in apa dupa ce a dat in fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Spumam. Intre timp curatam, spalam si...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: Jymy in CiorbeCarnea curatata si spalata, se pune la fiert, in apa rece. La nevoie, se aduna spuma formata. Intre timp se toaca legumele si se adauga in oala cu carne. Cand aceasta din urma este bine...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriFierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva. Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare,...Citeste continuarea
Ciorba de sira de porc cu taitei de...
Postat de: gicuta69 in CiorbeSpalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Daca apa scade prea mult mai adaugam apa fierbinte. Dupa ce oasele au...Citeste continuarea
Ciorba radauteana cu praz
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba. Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline. Se adauga legumele calite dupa circa...Citeste continuarea
Choux a la Creme
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCoji: Punem la fiert, apa, uleiul si sarea, cand incepe sa fiarba turnam toata faina si amestecam bine s anu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca si apoi incorporam ouale, unul cate unul. Tapetam...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: Deny22 in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste...Citeste continuarea
Chec bicolor
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe bat albusele spuma tare, apoi se adauga zaharul. Se continua cu mixatul pt cateva minute. Dupa care adaugam uleiul. Adaugam galbenusele si amestecam bine. E randul coajei de lamaie si...Citeste continuarea