Se amesteca toate ingredientele pentru clatite cu ajutorul unui blender pana devine o compozitie pentru clatite, foarte lichida. Se mai adauga apa daca este nevoie.
Se acopera si se lasa la frigider 30 de minute.
Se deschide cutia de lapte de cocos, fara a se agita in prealabil si se scurge de apa. Se aduna grasimea de cocos, aproximativ 1/3 cana si se adauga intr-un bol impreuna cu smantana si iaurtul degresat. Se mixeaza cu ajutorul unui mixer pana formeaza creste ferme. Se adauga vanilia si siropul de agave si se amesteca usor.
Se incalzeste putin ulei de cocos intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu si se adauga 1/3 cana de compozitie pentru clatite. Se roteste tigaie in asa fel incat toata baza tigaii sa fie acoperita de aluat. Se prajeste 30 de secunde, se intoarce si se mai lasa 10 secunde.
Se umplu clatitele cu crema de cocos si se adauga restul de ingrediente deasupra.