Ciorba de miel reteta

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 4 Apr 2016 | 4505 vizualizari

 

Ciorba de miel reteta
Este sezonul de primavara al taierii mieilor. Am preaparat o ciorba din cap de miel proaspat , necongelat. Este o ciorba deosebit de gustoasa daca o prepari cum trebuie. Se aduga multe verdeturi, deci este si plina de vitamine . 

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • 1 luingurita rasa boabe piper negru
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri otet
  • 3 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 2 tije telina
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ardei gras mare
  • 1/2 ardei galben
  • 1 lingurita condimente uscate - oregano ,rozmarin , chilli
  • 1 cana smantana
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri tarhon in otet
  • sare
  • piper

,,Vitamine ''

  • urzici verzi
  • spanac verde
  • salata verde
  • macris
  • salatica de padure untisor , grausor , salata mieilor , iarba randunelului ]
  • leurda
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta:

  1. Capul de miel; se spala bine si se pune la fiert  3apa [ sa-l acopere bine ] . Se aduga ,otet , foi dafin si boabe de piper .
  2. Fierbeti bine capul de miel tim de o ora .Din cand in cand spumati .
  3. Pregatiti legumele . le spalati si curatati . Taiati cubulete radacinoasele si ardeii .
  4. Trageti oala de pe foc , scoateti capul de miel pe un platou si strecurat lichidul intr-o alta oala .
  5. Se pune oala cu zeama la fiert din nou si se aduga radacinoasele taiate cubulete , cepele intregi , si tijele de telina .
  6. Dupa ce au fiert 15 minute puneti la fiert usturoiul verde tocat si orezul . Lasati la fiert inca 10 minute . Adugati suplimentar apa , daca doriti sa preparati mai multa ciorba .
  7. Alegeti bucatile frumoase de carne de pe capul de miel . Cu ajutorul unui cutit desfaceti calota craniana [ dupa ce a fiert aceasta operatiune se face usor ] . Scoateti creierul si curatati s i portionati limba .
  8. Adugati limba , creierul si bucatele de carne in oala cu ciorba .
  9. Incercati daca a fiert morcovul . In caz afirmativ dregeti ciorba cu tarhon in otet tocat , smantana .
  10. Gustati si sarati, piparati , acriti daca mai este nevoie .
  11. Spalati bine verdeturile si le tocati fasii.
  12. Adugati verdeata in ciorba fierbinte , inainte de servire [ pentru a-si pastra vitaminerle si culoarea frumoasa ] .
  13.        Pofta buna

TIPS-URI

1

Smantana se amesteca [ se desface] cu o cantitate cel putin egala de zeama fierbinte . Astfel se evita formarea de cocoloase .

2

Folositi smantana de calitate , adevarata , cu cel putin 25% grasime . daca va faceti griji pentru silueta folositi o cantitate mai mica sau inlocuiti cu un iaurt gras grecesc de 10 %Grasime .

3

Verdeata se aduga la sfarsitul fierberii . Doar se opareste daca doriti sa-si pastreze vitaminele si culoare frumoasa de verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Bubulyk 1

10.04.2016, 20:45

De sezon

Andra_Constantinescu 1

11.04.2016, 13:45

Ce-mi plac mancarurile tale! Sunt asa de colorate!

mihaelar63 1

12.04.2018, 23:56

Andra si ale tale sunt la fel

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare