A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de napi cu mazare

Postat de: Valclaudia in Supe/Ciorbe

Curatam napii, ardeiul si ceapa, apoi spalam legumele bine sub jet de apa rece. Ceapa se toaca si se pune la sotat in ulei la foc mic,impreuna cu ardeiul taiat bucatele, cca 2-3 minute....Citeste continuarea

Covridog cu cascaval

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Faina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte. Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de...Citeste continuarea

Cornuri cu unt

Postat de: stefy_a in Piine

Drojdia se dizolva in laptele incalzit putin Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul Se lasa la...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie felii. Se fierb 3 oua, se curata si se taie felii. Branza telemea se taie cuburi marunte. Intr-un castron se amesteca 2 oua crude cu...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa si prazul se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda si leurda se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu verdeata si...

Postat de: AndrutzaP in Aperitive / Garnituri

Carnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata. Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt. Cele 3 oua se bat bine cu faina si...Citeste continuarea

Ciorba groasa de miel cu naut

Postat de: katty in Ciorbe

Intr-o oala, punem 1 lingura de ulei la incins si adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si le lasam pana incep sa se rumeneasca usor. Stingem cu apa calda, cat sa acopere carnea...Citeste continuarea

Chec cu portocale si ciocolata

Postat de: katty in Dulciuri

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, apoi coaja de portocala,uleiul si zeama...Citeste continuarea

Cozonac impletit cu martipan si fructe

Postat de: katty in Dulciuri

Punem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine. Turnam laptele si...Citeste continuarea

Cozonac cu stafide si fulgi de migdale

Postat de: katty in Dulciuri

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: gospodariu in Dulciuri

Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana...Citeste continuarea

Cozonac cu aluat oparit si...

Postat de: katty in Dulciuri

 Inainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider. Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Cernem faina intr-un...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de miel cu...

Postat de: simona72 in Oaie

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul, usturoiul, piperul, se pun in mojar si se piseaza. Se adauga amestecul de mirodenii pisate...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu ciupercile feliate daca nu sunt iar la sfarsit se condimenteaza cu sare, piper si se lasa deoparte. Se bat bine ouale cu un praf de sare, adaugand...Citeste continuarea

Clatite cu umplutura de branza,...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru aluat: punem oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa fin de limeta, extractul de vanilie. Amestecam bine cu un tel tip para. Adaugam laptele si amestecam din nou. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea

Ciuperci cu lime si patrunjel verde

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Ciupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi). Ceapa verde am tocat-o mai mare , iar usturoiul l-am pisat ....Citeste continuarea

Cartofi noi cu ceapa verde si praz

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala foarte bine,si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scurg bine de apa si se scot intr-un castron. Intr-o tigaie mai adanca...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de...

Postat de: katty in Curcan

Amestecam  intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si  formam  cu mainile umede...Citeste continuarea

Ciorba din piept de pui cu tarhon

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Tăiem pieptul de pui cuburi potrivite 2×2 cm.Punem bucăţile de carne la fiert.Când începe să fiarbă, luăm spuma cu ajutorul unei palete. Curăţăm legumele şi le...Citeste continuarea

Chifteluta lunga la cuptor

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: Alepaty in Prajituri

Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la...Citeste continuarea

Ciorba de ied

Postat de: Dya in Ciorbe

Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine. Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar. Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta...Citeste continuarea

Ceafa lu`porcu la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Am feliat ceafa de porc, apoi am presarat sare pe fiecare felie, am condimentat si am asezat ceafa intr-un castron, am taiat usturoiul marunt si l-am presarat peste ceafa, am acoperit castronul si...Citeste continuarea

Cozonac Paste 2016

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Toate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: amayrya in Dulciuri

Se opărește cu 0,250 kg lapte puțină făină , când se răcește se adaugă drojdia frecată cu puțin zahăr - aceasta reprezentând plămădeala pentru cozonac. Se bat...Citeste continuarea

Ciorba traditionala de miel la ceaun

Postat de: eumimi in Supe/Ciorbe

Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amesteca uleiul cu sucul de lime, semintele de cumin, fulgii de chili, sare si piper. Se toarna mixul peste creveti si se amesteca.  Se lasa la marinat 20 de minute.  Se...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu sorici

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Carnea de porc se taie cuburi si se pune in oala de ciorba cu apa la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt, morcovul il taiem rondele,iar ardeiul kapia cubulete (am taiat cateva...Citeste continuarea

Chiftele in sos de mazare cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Pentru chiftele: Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper. Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in...Citeste continuarea

Curry Korma vegetarian

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica.  Se adauga cartofii si...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: Deny22 in Ciorbe

Punem pe foc oala pt ciorba, umpluta pe jumatate cu apa si putina sare loboda o spalam si ii rupem coditele; daca frunzelesunt mici, le lasam intregi, daca sunt prea mari le putem rupe; le...Citeste continuarea

Chec Surpriza

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu loboda de gradina

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Curatati si spalati legumele. Spalati loboda si patrunjelul verde . Cartofii se taie cuburi potrivite. Rosiile se taie in sferturi Ceapa, morcovul, usturoiul si...Citeste continuarea

Chapati cu fasole crocanta si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se scurge fasolea si se amesteca cu sare si paprika.  Se incalzeste o tigaie la foc mare si se aseaza fasolea intr-un singur strat. Se lasa 10 minute, pana devin crocanta. Se transfera pe...Citeste continuarea

Clatite aperitiv cu leurda si ardei...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.   Batem ouăle cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea

Chapati (Lipii indiene)

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina cu putina sare, intr-un bol. Se adauga 150 ml de apa in centru si se amesteca cu mainile pana se obtine un aluat. Se framanta pana devine omogen.  Se imparte in 12...Citeste continuarea

Crema de unt cu sirop de zahar...

Postat de: comanligia in Dulciuri

Intr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in...Citeste continuarea

Chiftele de legume

Postat de: carla27carla in Mancaruri de post

Se curata si se spala legumele. Se pune orezul la fiert. Ceapa se taie felii subtiri, morcovul, dovlecelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici,ciupercile se toaca feliute. Ardeiul se toaca...Citeste continuarea

Cozonac pufos de post cu...

Postat de: Monica1997 in Mancaruri de post

Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute. Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în...Citeste continuarea

Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom

Postat de: momo121 in Dulciuri

      Pentru aluat: faina o punem intr-un lighean si o amestecam putin cu un tel, iar in mijloc facem o adancitura unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o intr-o...Citeste continuarea

Cannelloni cu spanac, ricotta, suc...

Postat de: momo121 in Cannelloni

        Spanacul il spalam bine si il punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, adica il oparim cateva minute.        Ceapa...Citeste continuarea

Crap prajit cu mamaliga si sos de...

Postat de: carla27carla in Crap / Caras

Pestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se taie bucati.Se pregateste marinata: intr-un vas se pune 1 l de apa,2-3 foi de dafin,condimente de peste,usturoi pisat,sare si piper dupa...Citeste continuarea

Ciorbă de lobodă dreasă cu ou...

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Spălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm  și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim...Citeste continuarea

Covrigi polonezi

Postat de: Criss in Dulciuri

Pentru aluat, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: lapte, unt topit, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, sare, drojdie. Se seteaza masina pe programul...Citeste continuarea

Creveti cu cardamom si usturoi

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se...Citeste continuarea

Cornuri cu branza

Postat de: carmen in Aperitive / Garnituri

Aluatul  Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: simona72 in Ciorbe

Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: eumimi in Ciorbe

Se pune fasolea sa dea in clocot, apoi se schimba apa si se lasa la fiert impreuna cu ceapa si un praf de sare. Se adauga si morcovul ras. Cealalta ceapa se taie  marunt si se pune...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu dovlecei

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se spala spatele de pui si se pune la fiert.Se ia spuma care se formeaza.Intre timp se curata legumele si se spala.Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa tocata marunt,morcovii si radacina...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]