Ciorba de napi cu mazare
Postat de: Valclaudia in Supe/CiorbeCuratam napii, ardeiul si ceapa, apoi spalam legumele bine sub jet de apa rece. Ceapa se toaca si se pune la sotat in ulei la foc mic,impreuna cu ardeiul taiat bucatele, cca 2-3 minute....Citeste continuarea
Covridog cu cascaval
Postat de: gurita_ta2005 in PuiFaina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte. Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de...Citeste continuarea
Cornuri cu unt
Postat de: stefy_a in PiineDrojdia se dizolva in laptele incalzit putin Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul Se lasa la...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie felii. Se fierb 3 oua, se curata si se taie felii. Branza telemea se taie cuburi marunte. Intr-un castron se amesteca 2 oua crude cu...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: MotanLaOale in CiorbeMorcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa si prazul se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda si leurda se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu verdeata si...
Postat de: AndrutzaP in Aperitive / GarnituriCarnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata. Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt. Cele 3 oua se bat bine cu faina si...Citeste continuarea
Ciorba groasa de miel cu naut
Postat de: katty in CiorbeIntr-o oala, punem 1 lingura de ulei la incins si adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si le lasam pana incep sa se rumeneasca usor. Stingem cu apa calda, cat sa acopere carnea...Citeste continuarea
Chec cu portocale si ciocolata
Postat de: katty in DulciuriSe separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, apoi coaja de portocala,uleiul si zeama...Citeste continuarea
Cozonac impletit cu martipan si fructe
Postat de: katty in DulciuriPunem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine. Turnam laptele si...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide si fulgi de migdale
Postat de: katty in DulciuriPreparam maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: gospodariu in DulciuriIncalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana...Citeste continuarea
Cozonac cu aluat oparit si...
Postat de: katty in DulciuriInainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider. Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Cernem faina intr-un...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de miel cu...
Postat de: simona72 in OaieCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul, usturoiul, piperul, se pun in mojar si se piseaza. Se adauga amestecul de mirodenii pisate...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ciuperci
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa taiata marunt impreuna cu ciupercile feliate daca nu sunt iar la sfarsit se condimenteaza cu sare, piper si se lasa deoparte. Se bat bine ouale cu un praf de sare, adaugand...Citeste continuarea
Clatite cu umplutura de branza,...
Postat de: simona72 in DulciuriPentru aluat: punem oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa fin de limeta, extractul de vanilie. Amestecam bine cu un tel tip para. Adaugam laptele si amestecam din nou. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea
Ciuperci cu lime si patrunjel verde
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeCiupercile le spalam bine cu apa rece pentru a indeparta eventualele firicele de pamant de pe ele . Le-am taiat in patru (sferturi). Ceapa verde am tocat-o mai mare , iar usturoiul l-am pisat ....Citeste continuarea
Cartofi noi cu ceapa verde si praz
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala foarte bine,si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scurg bine de apa si se scot intr-un castron. Intr-o tigaie mai adanca...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din carne de...
Postat de: katty in CurcanAmestecam intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si formam cu mainile umede...Citeste continuarea
Ciorba din piept de pui cu tarhon
Postat de: Zamfira in CiorbeTăiem pieptul de pui cuburi potrivite 2×2 cm.Punem bucăţile de carne la fiert.Când începe să fiarbă, luăm spuma cu ajutorul unei palete. Curăţăm legumele şi le...Citeste continuarea
Chifteluta lunga la cuptor
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneSpălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: Alepaty in PrajituriIntr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la...Citeste continuarea
Ciorba de ied
Postat de: Dya in CiorbeCoastele de iedut se taie si se spala foarte bine. Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar. Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta...Citeste continuarea
Ceafa lu`porcu la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcAm feliat ceafa de porc, apoi am presarat sare pe fiecare felie, am condimentat si am asezat ceafa intr-un castron, am taiat usturoiul marunt si l-am presarat peste ceafa, am acoperit castronul si...Citeste continuarea
Cozonac Paste 2016
Postat de: Constelatialeu in DulciuriToate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: amayrya in DulciuriSe opărește cu 0,250 kg lapte puțină făină , când se răcește se adaugă drojdia frecată cu puțin zahăr - aceasta reprezentând plămădeala pentru cozonac. Se bat...Citeste continuarea
Ciorba traditionala de miel la ceaun
Postat de: eumimi in Supe/CiorbeMai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca uleiul cu sucul de lime, semintele de cumin, fulgii de chili, sare si piper. Se toarna mixul peste creveti si se amesteca. Se lasa la marinat 20 de minute. Se...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu sorici
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCarnea de porc se taie cuburi si se pune in oala de ciorba cu apa la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt, morcovul il taiem rondele,iar ardeiul kapia cubulete (am taiat cateva...Citeste continuarea
Chiftele in sos de mazare cu...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcPentru chiftele: Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper. Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in...Citeste continuarea
Curry Korma vegetarian
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica. Se adauga cartofii si...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: Deny22 in CiorbePunem pe foc oala pt ciorba, umpluta pe jumatate cu apa si putina sare loboda o spalam si ii rupem coditele; daca frunzelesunt mici, le lasam intregi, daca sunt prea mari le putem rupe; le...Citeste continuarea
Chec Surpriza
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu loboda de gradina
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCuratati si spalati legumele. Spalati loboda si patrunjelul verde . Cartofii se taie cuburi potrivite. Rosiile se taie in sferturi Ceapa, morcovul, usturoiul si...Citeste continuarea
Chapati cu fasole crocanta si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe scurge fasolea si se amesteca cu sare si paprika. Se incalzeste o tigaie la foc mare si se aseaza fasolea intr-un singur strat. Se lasa 10 minute, pana devin crocanta. Se transfera pe...Citeste continuarea
Clatite aperitiv cu leurda si ardei...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea
Chapati (Lipii indiene)
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu putina sare, intr-un bol. Se adauga 150 ml de apa in centru si se amesteca cu mainile pana se obtine un aluat. Se framanta pana devine omogen. Se imparte in 12...Citeste continuarea
Crema de unt cu sirop de zahar...
Postat de: comanligia in DulciuriIntr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in...Citeste continuarea
Chiftele de legume
Postat de: carla27carla in Mancaruri de postSe curata si se spala legumele. Se pune orezul la fiert. Ceapa se taie felii subtiri, morcovul, dovlecelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici,ciupercile se toaca feliute. Ardeiul se toaca...Citeste continuarea
Cozonac pufos de post cu...
Postat de: Monica1997 in Mancaruri de postPasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute. Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: faina o punem intr-un lighean si o amestecam putin cu un tel, iar in mijloc facem o adancitura unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o intr-o...Citeste continuarea
Cannelloni cu spanac, ricotta, suc...
Postat de: momo121 in CannelloniSpanacul il spalam bine si il punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, adica il oparim cateva minute. Ceapa...Citeste continuarea
Crap prajit cu mamaliga si sos de...
Postat de: carla27carla in Crap / CarasPestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se taie bucati.Se pregateste marinata: intr-un vas se pune 1 l de apa,2-3 foi de dafin,condimente de peste,usturoi pisat,sare si piper dupa...Citeste continuarea
Ciorbă de lobodă dreasă cu ou...
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeSpălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: Criss in DulciuriPentru aluat, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: lapte, unt topit, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, sare, drojdie. Se seteaza masina pe programul...Citeste continuarea
Creveti cu cardamom si usturoi
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCrevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se...Citeste continuarea
Cornuri cu branza
Postat de: carmen in Aperitive / GarnituriAluatul Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: simona72 in CiorbeSe pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeSe pune fasolea sa dea in clocot, apoi se schimba apa si se lasa la fiert impreuna cu ceapa si un praf de sare. Se adauga si morcovul ras. Cealalta ceapa se taie marunt si se pune...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu dovlecei
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala spatele de pui si se pune la fiert.Se ia spuma care se formeaza.Intre timp se curata legumele si se spala.Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa tocata marunt,morcovii si radacina...Citeste continuarea