Cremsnit (rețeta clasica)

de AndrutzaP in Prajituri, 1 Iun 2016 | 5850 vizualizari

 

   Am mancat cremsnit prima data in facultate. Si atunci doar am gustat. Nu-mi plac prajiturile cu vanilie cumparate deoarece au un gust pregnant de vanilie (mie nu-mi place vanilia). Pregatesc aceasta prajitura, in forma ei clasica, pentru ca iubitul meu o adora, pur si simplu. Ca sa va faceti o idee: sambata am facut una si, la cerere, aseara am mai facut 2:)
   El zice ca este o prajitura absolut delicioasaaaa!!!
   Voi ce parere aveti?
   

 

INGREDIENTE

  • 3 foi cremsnit de la Boromir
  • 1 litru lapte
  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 100 grame faina sau amidon
  • 50 grame unt
  • 1 pliz zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat, la final
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit (rețeta clasica):

    Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!

   Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul acesta de crema stiti ca dureaza cateva minute pana se ingroasa, asa ca nu va speriati daca este foarte lichida la inceput si pare ca nu se va ingrosa vreodata.

   Cand crema ajunge la consistenta unei budinci, adaugati untul si pliculetul de zahar vanilat si amestecati incontinuu pana se omogenizeaza.

   Crema se aseaza peste foi cand este fierbinte, adica imediat ce ati luat-o de pe foc. Se asambleaza asa:foaie, jumatate din cantitatea de crema, foaie, cealalta jumatate de crema si ultima foaie.

   Se lasa la frigider aprox 10-12 ore inainte de a fi servita.

   Se pudraza din belsug cu zahar pudra.

   Pofta buna!

TIPS-URI

1

amestecati incontinuu in crema cand este pe foc, altfel va face cocoloase

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit (rețeta clasica)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Zamfira 1

01.06.2016, 22:43

AndrutzaP 1

02.06.2016, 08:00

Multumesc mult dragilorrrr

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:33

bun, bun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si aluat de foietaj