A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi cu ficatei de pui la cuptor

Postat de: mirela0911 in Ficat

Se pune intr-o oala apa sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba, se pun ficateii care au fost inainte spalati si curatati. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute, apoi se scot din apa, se...Citeste continuarea

Cosulete cu cirese și crema de branza

Postat de: panacris in Dulciuri

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat în frigider. Se întinde pe planșeta de lucru presarată cu făina, se taie cu rola de prăjituri sau cuțitul în dreptunghiuri, apoi se...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: Bucataras in Sirop / Compot

Spala bine de tot visinele, rupe-le coditele si scurge-le de apa. Umple pe jumatate fiecare borcan cu visine, apoi adauga cate 2 linguri de zahar. Poti pune mai mult sau mai putin, in functie...Citeste continuarea

Conservarea frunzelor de viță de vie

Postat de: elucubratiiculinare in Conserve

Prima variantă - congelarea după opărirea frunzelor în prealabil   Se spală bine frunză cu frunză și se fac pachete de câte 5 frunze. Se pune apă la fiert în care...Citeste continuarea

Chifteluțe de dovlecei cu gouda

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Dovleceii se spală, se curăță și se dau pe răzătoare. Se pun într-o strecurătoare și se presară sare. Se lasă minim 30 minute după care se scurg bine. Se amestecă cu făina...Citeste continuarea

Carnati Th­ü­rin­ger cu gratin...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.  Se taie ceapa rondele. Se spala cartofii foarte bine si se taie in felii...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii fierbem cam 25 de minute.  Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se...Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor umplute cu...

Postat de: momo121 in Mancaruri de legume

Cum se prepara Ciuperci la cuptor umplute cu codite - reteta simpla si usor de preparat: Pentru inceput spalam ciupercutele, le curatam de coaja si le scoatem coditele. Intr-o tava asezam...Citeste continuarea

Clafoutis cu cirese si ciocolata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa si mai...Citeste continuarea

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Postat de: cristeena20 in Peste

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat.  Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de...Citeste continuarea

Chec sărat aromat cu ierburi

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti la prajit baconul taiat bucatele într -o tigaie fără grăsime .  Bateti ouale cu piper, iaurt  si ulei .  Apoi se adaugă treptat făina, praful de copt și...Citeste continuarea

Cartofi noi cu sunca la tigaie

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se spala. Se taie rondele subtiri.  Ceapa se curata si se taie rondele iar suna se taie patratele mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga cartofii,...Citeste continuarea

Cheesecake American

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Biscuitii se zdrobesc cu un sucitor sau se pot pune in robot (eu am ales a doua varianta) si adaugam untul topit peste, amestacand bine pentru a se omogeniza. Intr-o forma rotunda cu fundul...Citeste continuarea

Cocktail cu inghetata de sampanie

Postat de: gospodariu in Dulciuri

Intr-o cratita zaharul se dizolva in apa la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop,dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga zeama de lamaie,sampania si...Citeste continuarea

Clatite cu inghetata si ciocolata

Postat de: Dya in Dulciuri

Pentru inghetata: Intr-un robot de bucatarie adaugam iaurtul, mierea de albine si fructele congelate. Se paseaza pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o cutie/vas si se pastreaza la...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de: Dya in Mancaruri cu carne

Se pregatesc chiftelutele asa cum va doriti. O sugestie o gasiti aici Chiftelute cu susan . Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana devin translucide. Se condimenteaza dupa...Citeste continuarea

Chec de cacao cu nuca

Postat de: Dya in Dulciuri

Zaharul se bate spuma cu albusurile. Se adauga semintele de vanilie si coaja de portocala, iar apoi, rand pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: Dya in Muraturi

Se spala castravetii si se asaza in borcan, uniform. Se adauga florile de marar, se presara sarea si se toarna apa. Se inchide cu un capac si se pastreaza peste noapte intr-un loc racoros....Citeste continuarea

Cremsnit croat/sloven - Kremšnita

Postat de: ctlina in Dulciuri

Crema: Se separă gălbenușurile de ou de albusuri.  Se bat albusurile spuma pana se tin bine încorporănd treptat 60 g de zahăr. Se rezerva la rece.  Puneti...Citeste continuarea

Cosulete cu Bezea

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Cosuletele: Se taie untul bucatele (eu nu am avut, asa ca am pus margarina), se adauga zaharul si galbenusurile si se amesteca. Apoi se pune si drojdia inmuiata in putin lapte, laptele, 1...Citeste continuarea

Costite afumate cu cartofi la cuptor

Postat de: ancutsa in Porc

Se asaza coastele in tava in care am pus si un strat subtire de ulei (aprox 1-2 pahare). Se taie morcovul felii, cartofii in cubulete. Se presara condimente dupa gust. Eu folosesc sare,...Citeste continuarea

Chiftele umplute

Postat de: ancutsa in Porc

Se pun ouale la fiert pentru 10 minute. Numarul de portii este in functie de cate oua fierbeti Intre timp, intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele si...Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai topim untul si-l lasam la racit. In laptele caldut dizolvam drojdia uscata, adaugam vanilia si lasam 5 min , transferam intr-un vas mai spatios, adaugam galbenusurile de ou, zaharul si...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja ,se dau pe razatoarea mare si se lasa 15 minute deoparte. Se storc bine de apa si se pun intr-un castron impreuna cu morcovul ras,ceapa tocata marunt si usturoiul...Citeste continuarea

Crochete de peste

Postat de: privatelaura in Peste

Se indeparteaza pielea de peste, se verifica de eventualele oase. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se...Citeste continuarea

Ciorba Radauteana

Postat de: momo121 in Ciorbe

         Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de...Citeste continuarea

Cirese inrobate in ciocolata alba

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se spală cireșele și se lasa sa se usuce. Puneti pe o tava o foaie de copt. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie.  Dati ciresele de 2-3 ori prin ciocolata...Citeste continuarea

Chec cu cirese

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....Citeste continuarea

Ciorba de agrise

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa in circa 4 l de apa. Se lasa sa fiarba si se ia spuma.Se curata ceapa, morcovii si telina si se spala. Ceapa se toaca marunt si...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: danadanutza23 in Aperitive / Garnituri

Amestecam ouale batute bine cu ardeii, ceapa si sunca tocate marunt,praful de copt smantana si faina (eu pun pana are consistenta unui blat de tort) se ia o tava se pune hartie de copt si se da la...Citeste continuarea

Cornulete pufoase

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere,...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se pun 5 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei

Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume

1. Curatam dovleceii de coaja, ii dam pe razatoarea cu gauri mari si persaram sare. Lasam 15 minute sa-si lase apa, apoi ii stoarcem bine si ii punem intr-un castron. 2. Adaugam peste acestia...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Drojdia se dizolva cu zaharul si apa. Se adauga uleiul,esenta,coaja de portocala si faina cat cuprinde. Aluatul se lasa 30 minute la dospit,dupa care se presara faina pe masa si se rupe...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti a la Dana

Postat de: danadanutza23 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala, se curata si se pun la fiert. Cand sunt fierbinti se taie felii. Se ia un vas de yena sau o tava, se unge cu unt si se pune un strat de cartofi, apoi kaiser, cabanos, ouale...Citeste continuarea

Crispy

Postat de: danadanutza23 in Pui

Aripioarele se spala si se pun la fiert in apa cu sare pana fierb. Amestecam fulgii de cartofi cu faina de ceapa, oregano, boia, maghiran, bucuioc, sare, piper si chilli. Separat batem ouale cu un...Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste. Se mixeaza galbenusurile cu cate...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu mujdei de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Cartofii se spala bine si se curata. Se amesteca cu ulei de masline, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 20-30 de minute, pana devin crocati si sunt gatiti...Citeste continuarea

Chec pufos cu portocale

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se separa ouale. Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat. Se adauga uleiul si sucul de portocale si se mixeaza in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Ciorba de legume la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Legumele se curata si se toaca fiecare dupa preferinta. Se pune uleiul in vasul slow cooker Crock-Pot , ceapa taiata rondele si ardeiul taiat patratele. Se pune vegeta si piper si se...Citeste continuarea

Cupcakes cu vanilie & DIY Cupcakes...

Postat de: Meea in Dulciuri

Pentru prepararea brioselor vom proceda astfel: mixam untul moale cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema fina si zaharul nu se mai simte. Adaugam apoi cele 2 oua si continuam...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu piept de pui...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Faina se amesteca cu praful de copt. Ouale se mixeaza bine,se pune faina,condimentele si uleiul Sunca si pieptul de pui se taie cuburi, ceapa verde se taie feliute, porumbul se scurge de...Citeste continuarea

Clafoutis cu cirese

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon! Unge...Citeste continuarea

Ciulama de teci

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde. Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare.  Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: ancutsa in Pui

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare. Se ia spuma, dupa care se...Citeste continuarea

Champignon al ajillo

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza piciorusele.Acestea din urma, se toaca marunt .  Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim mai intai usturoiul curatat si lasat...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Anett in Ciorbe

Curatam carnea de pui, taiem in bucatele si punem intr-o oala. Adaugam apa si ceapa curatata  lasata intreg. Asezonam dupa gust si punem la fiert. Intre timp curatam legumele si dam pe...Citeste continuarea

Clatite cu banana in compozitie...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Cum se prepara Clatite cu banana in compozitie reteta simpla si gustoasa Faina se cantareste si se pune intr-un bol inalt. In mijloc punem oul, praful de copt si sarea, zaharul si turnam...Citeste continuarea

Chifle umplute cu loboda rosie

Postat de: Valclaudia in Piine

Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun. Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam. Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu branza de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Alegem cartofi noi mici de marimea unor mingiute de ping-pong. Spalam bine cartofii sub jet de apa sa indepartam tot pamantul de pe coaja lor. Taiem cartofii in jumatati, apoi ii punem la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]