Creier pane de Bucovina
Postat de: Larisuu in PorcÎn primul rând creierul trebuie spălat și pus la fiert cca. 20 de minute cu puțină sare și piper (sau alte condimente care le folosiți ).Cât timp fierbe creierul ,batem...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu orez
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriOrezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca . Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: mirela0911 in CiorbeSalata se spala bine si se pune in apa clocotita cu putina sare pentru 2-3 minute. Se scurge bine, se taie mai marunt si se pune intr-o oala cu 4 litri de apa sa fiarba, impreuna cu...Citeste continuarea
Calamari picanti cu paste
Postat de: Ksenya in Fructe de marePunem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam 2-3 minute si adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de naut cu carne de pui
Postat de: eumimi in CiorbeLasam nautul de seara pana dimineata la inmuiat. Se pune ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare la fiert impreuna cu nautul. Se lasa 30-40 de minute si se adauga si carnea de...Citeste continuarea
Chec cu iaurt si floare surpriza in...
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 200°C. Topiti la microunde untul si Nutella- 1 minut la 800 W. Adaugati 90 gr de zahar, 40 gr de faina si treptat 3 oua. Amestecati bine si varsati...Citeste continuarea
Cheesecake cu brânză Ricotta
Postat de: Zamfira in DulciuriBatem frişca naturală şi o lăsăm la rece în frigider. Omogenizăm ricotta cu zahărul pudră, iaurtul de fructe. Spălăm şi scurgem de apă căşunile.Mărunţim jumătate...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu salam si cascaval
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ciupercile se spala, iar coditele se toaca. Salamul se taie cubulete. Ceapa, coditele de...Citeste continuarea
Carne de porc in sos dulce acrisor...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerCarnea se taie in bucati potrivite,se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline si se lasa la marinat cateva ore la rece. Se scoate din frigider si se pune in vasul de slow cooker Crock-Pot...Citeste continuarea
Cartofi la tigaie cu dovlecei si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe curata cartofii de coaja si se taie cuburi. Se amesteca cu usturoiul tocat, sare si piper si se soteaza intr-o tigaie cu ulei de masline, la foc mediu spre mare, pana devin aurii pe toate...Citeste continuarea
Ciorba de pastai cu afumatura
Postat de: Adrian2016 in Supe/CiorbePentru inceput am spalat legumele bine. Fasolea am rupt-o in bucati potrivite, nu imi place sa fie pastaia mare. Ceapa, ardeiul si morcovul le-am taiat cubulete....Citeste continuarea
Chec cu mac si visine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc precum o...Citeste continuarea
Chiftele de porc la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc se toaca in masina de tocat,la fel si ceapa, usturoiul si painea. Se pun toate intr-un castron, adaugam condimentele, oul si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede formam...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: ancutsa in CiorbeSe alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. Dimineata, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa. Cand este aproape fiarta,...Citeste continuarea
Crumble cu capsuni, rubarba si...
Postat de: simona72 in PrajituriIn primul rand va spun ca eu am folosit de data asta Green Sugar in loc de zahar, care este un inlocuitor natural, cu zero calorii si zero indice glicemic. Nu este nici o problema daca nu-l aveti,...Citeste continuarea
Chiftele aplatizate din dovlecei cu...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel cu cartofi...
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeLegumele le spalam si le curatam de coaja . Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin. Il stoarcem si il punem in bol. Dam si restul legumelor pe razatoarea...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu rahat
Postat de: Valclaudia in DulciuriAm zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie. Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriPreparam mai intai chiftelutele. Se curata dovleceii, se dau pe razatoare si se presara sare peste ei, se lasa la odihnit 5-6 minute, apoi se scurg usor de surplusul de lichid. Se toaca...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de rosii cu...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcIntr-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele parti cu vegeta si piper,punem ulei de masline,lasam cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Punem apa cat sa acopere si lasam...Citeste continuarea
Cheesecake cu lămâie (fără...
Postat de: AndrutzaP in DulciuriAsezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu. Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu...Citeste continuarea
Cheesecake cu piersici (fără...
Postat de: AndrutzaP in PrajituriDeoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara. Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii...Citeste continuarea
Coaste de miel cu legume la slow...
Postat de: panacris in Slow CookerLegumele se curăță și se taie în bucăți mari. Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așează într-un vas ceramic, intercalându-se cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu dovlecel...
Postat de: merisor67 in CiorbePorționăm scărița, o clătim bine cu apă caldă și o punem la fiert, în apă cât să o acopere. Într-un alt vas, punem uleiul la încins și înăbușim ceapa...Citeste continuarea
Cheesecake marmorat
Postat de: BucatariaRamonei in DulciuriPentru inceput pregatim baza cheesecake-ului. Topim untul in cuptorul cu microunde sau pe aragaz la foc mic si il lasam sa se racesca. Maruntim biscuiti cu ajutorul unui robot de bucatarie, apoi...Citeste continuarea
Cakepops
Postat de: Meea in DulciuriPregătim întâi blatul pentru cakepops-uri: mixăm ouăle împreună cu zahărul până acesta s-a topit. Adăugăm laptele și uleiul și continuăm mixarea. Separat,...Citeste continuarea
Castraveti fara conservanti pentru...
Postat de: reisnaor_2006 in MuraturiCastraveti se spala in mai multe ape si se taie la capete. Ceapa si morcovii dupa ce sunt curatate se taie rondele, hreanul se taie feliute sau fasii subtiri,...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si banane
Postat de: maria_ilie in DulciuriIntr-un bol se bat cu telul ouale cu zaharul, se adauga apoi laptele si faina si se obtine o compozitie nici prea consistenta (in acest caz se mai adauga putin lapte) nici prea fluida (se mai...Citeste continuarea
Ciorba acra din gaturi de curcan cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeGaturiile de curcan se taie in bucati mai mici si se pun in oala de ciorba la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt,morcovul il taiem rondele,ardeiul kapia si pastarnacul...Citeste continuarea
Cheesecake cu visine si ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriSe pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor...Citeste continuarea
Crumble cu fructe de padure si...
Postat de: privatelaura in DulciuriSe pregateste o forma de copt, in care se va aseza crumble-ul. (eu am folosit doua vase mici, cu diametrul de 12 cm). Untul se topeste. Cu ajutorul unui robot, se macina migdalele, fulgii de ovaz....Citeste continuarea
Cornuri cu branza sarata in aluat
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte,...Citeste continuarea
Cartofi natur
Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri- se curata cartofii, se spala, se taie cuburi mai mari sau mai mici dupa cum doriti si se pun la fiert in apa cu sare - cand au fiert se scot din apa si se aseaza pe o farfurie si peste ei se...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai, spalam tacamurile de pui si le punem la fiert, cu un pic de sare, intr-o oala cu cca. 6 l apa. Avem grija sa spumam din cand in cand. Cat timp fierbe carnea de pui, ne apucam de legume,...Citeste continuarea
Cordon Bleu la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se feliaza,se bate fiecare bucata de carne si se condimenteaza. Pe fiecare felie de pui se pune ,o frunza de busuioc ,jumatate de felie de sunca si de cascaval si se ruleaza cu...Citeste continuarea
Ciupercute umplute cu mix de legume
Postat de: anuta in Aperitive / Garnituri1.Ciupercilor spalate,curatate si zvantate li se indeparteaza piciorusele apoi se stropesc bine in interiorul palariei cu ulei de masline si un praf de sare ,se aseaza una langa alta,cu scobitura...Citeste continuarea
Ciorba de gulii umplute
Postat de: anuta in CurcanMorcovul ,pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca 3-4 l de apa cu o lingurita varfuita de sare.Se adauga si cartofii taiati in...Citeste continuarea
Chiftelute cu ardei copt
Postat de: AndrutzaP in PorcArdeii capia se coc in cuptor si apoi se transforma intr-o pasta omogena cu ajutorul unui blender vertical. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, usturoiul, patrunjelul,...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de mustar si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucatile de carne se condimenteaza,se pun pe rand la prajit in multicooker, se seteaza la functia Fry, se pune ulei de masline si rumenim usor pe rand bucatile de carne (atentie sa nu le ardeti)....Citeste continuarea
Clafoutis cu cireșe
Postat de: AndrutzaP in PrajituriCireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade. Oualele le batem bine cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: stefy_a in Ciorbefasolele se pun la inmuiat in apa cu o seara inainte pt a fierbe mai repede - se pun la fiert, iar pe timpul fierberii se schimba apa de 2-3 ori, dar se pune tot apa calda in loc. - taiem...Citeste continuarea
Ciorba de peste cu legume
Postat de: andaoana in CiorbeCuratam, spalam si taiem legumele in bucati uniforme. Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte. Ceapa solzisori, iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit. Pestele (eu am avut...Citeste continuarea
Crochete de dovlecei cu somon afumat
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari. Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun...Citeste continuarea
Cheesecake fara blat - Dukan
Postat de: deyutzky in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile cu sarea pana cand se fac spuma. Adaugam treptat 4 linguri de indulcitor si mixam pana cand acesta se topeste. Intr-un bol amestecam...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: diaconta in PrajituriAm separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat...Citeste continuarea
Chec bicolor
Postat de: panacris in DulciuriGălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: eumimi in CiorbeMai ntai curatam ceapa si o taiem marunt. Taiem si ardeiul cubulete mici si il punem impreuna cu ceapa la fiert. Lasam 10-15 minute, adaugam si cartofii si lasam in continuare la fiert 20 d min....Citeste continuarea
Chiftele de pui cu fulgi de porumb
Postat de: gurita_ta2005 in PuiCarnea tocata se pune intr-un castron,punem 1 ou,condimentele,ceapa verde si mararul tocate marunt. Se pun si 2 linguri de faina(era prea moale compozitia),se amesteca bine. Cu mana umeda...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: Bucataras in BauturiCum se prepara visinata Pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal. Pentru visinata...Citeste continuarea