Sper ca va mai amintiti de provocarea misterioasa a acestei luni pentru ca am pregatit si eu ceva bun bun! Se poarta, tot mai des, "umpluturile". Sincer, stiu de ce se poarta, pentru ca sunt DEMENTIALE! Sa nu va speriati de gramajele indicate mai jos, stiti bine ca saptamana aceasta si saptamana trecuta am fost taaare ocupata, promit sa nu ma mai plang de acest lucru deloc luna aceasta haha:)). De obiciei la noi se face mancare intr-un numar sanatos de portii, dar de data aceasta nu am avut timp:(. Aproape ca am inceput sa plang cand am gustat aceste chiftelute... erau ataaat de buneeeee si pentru ca timpul nu mi-a permis a trebuit sa fac 6, care trebuie impartite cu toti:(. Pe bune ca uneori ma gandesc ca a fi egoist in ceea ce priveste mancarea e un lucru bun. Glumesc,desigur. Eiii, dar nu-i nimic ca revin eu cu forte proaspete!!
Stiti cum obtin verdictul daca sa postez o reteta sau nu? Pregatesc reteta, de obiciei pregatesc mancare cat se poate de "noua", in sensul ca pregatesc ceva ce ori nu am mai mancat ori nu mancam asa de des si adaug si ceva personal, depinde de ce imi trece prin cap atunci. Eu gust, imi place, (pe bune ca imi place tot ceea ce fac, ma pricep si sunt si modesta haha:)) ) deja ma gandesc cum sa o prezint insa mai trebuie sa trec de o etapa: verdictul celorlalti. Nu pot sa mananc eu tot ce fac, trebuie sa las cateva portii si pentru restul. Ajung ai mei acasa: "Viiiiii saa gusti sa vezi ce am facut?". Ma uit cu ochi mari la ei si astept sa vad expresiile de pe fata lor: " Mai da-o-ncolo! SUNT FOARTE BUNE! Cum le-ai facut?". YEEESS! Asta inseamna ca am trecut si de etapa a2a si sunt pregatita sa impartasesc si cu voi cele mai bune retete.
-KSSS
Pff ce lunga pare lista! Nu va speriati, nu este chiar asa de complicat ce urmeaza sa facem.
Pentru inceput, pregatim orezul. Curatam si taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei. Dupa ce ceapa s-a calit bine, adaugam orezul spalat si lasam sa se caleasca impreuna cu ceapa pentru cateva minute. Amestecam din cand in cand.
Adaugam apoi si 1 cana de apa (la ingrediente scrie sa adaugam 2, dar le adaugam pe rand). Amestecam continuu si lasam focul mic. Dupa ce orezul s-a mai umflat si a absorbit toata apa, mai adaugam si a2a cana. Condimentam cu sare si piper. Nu este nevoie de prea multe condimente in orez pentru ca urmeaza sa facem sosul care este destul de condimentat. Din nou, orezul absoarbe toata apa si de data aceasta nu mai adaugam apa. ATENTIE! Orezul nu trebuie sa fie prea moale pentru ca ne va fi greu sa facem bilute din el. Il lasam deoparte sa se raceasca.
Pentru umplutura spalam si taiem ardeii in felii subtiri si nu prea lungi. Calim apoi ardeii in putin ulei.Ardeii sunt caliti in momentul in care ei devin moi. Cand au devenit moi, adaugam si pieptul de pui, spalat si taiat marunt.
Dupa ce s-a facut si carnea de pui, adaugam sosul de soia, pasta tomata, mustarul, cimbrul, usturoiul granulat si piper. Nu este nevoie de sare deoarece sosul de soia este deja sarat, dar daca doriti puteti adauga si sare. Mai lasam sosul pe foc vreo 5-6 minute dupa care sosul este gata.Da, puteti sa gustati din cand in cand din sos, eu abia m-am abtinut de la a5a gura haha:)). E prea bun!
Urmeaza sa punem in palma 1 lingura de orez in mijlocul caruia punem din sosul de carne, apoi mai punem 1 lingura de orez si formam o bila mare.Trecem bila prin faina, oul batut si apoi prin pesmetul amestecat cu semintele de susan. Prajim biluta in ulei si apoi o scoatem pe o farfurie cu servetel absorbant. Procedam la fel si cu restul bilutelor, pana cand orezul s-a terminat.
O nebunie de chiftele, nu? Va doresc pofta buna si va spun sa faceti cat mai multe, merita!
1
Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/chiftele-de-orez-umplute-cu-pui-si-ardei.html