Crap in trei culori

de mihaelar63 in Crap / Caras, 24 Aug 2016 | 3269 vizualizari

 

Crapul "oglinda",acela fara solzi este foarte gustos. Daca este si frumos colorat, cu legume este si mai delicios. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe  iubescpestele.ro .
 

 

INGREDIENTE

  • 1/2 crap [ 800 grame ]
  • sare
  • piper
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • 50 gr parmezan
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • Pt sos:
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lingura unt
  • 200 ml lapte rece
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in trei culori:

  1. Pestele spalat si curatat se portioneaza in trei bucati.
  2. Tamponati pestele de excesul de umiditate cu ajutorul servetelor de hartie .
  3. Dati pestele condimentat cu sare si piper prin faina alba si prajiti in baie de ulei incins .
  4. Se prepara sosul intr-o tigaie  non-aderenta .Se topeste untul si se amesteca cu faina alba , fara a se rumeni . Se aduga laptele rece si se omogenizeaza .
  5. Spalati ardeii si tocati-i cubulete mici .
  6. Se introduce pestele in tigaie cu pielea in jos . Dupa 1-2 minute se intoarce.
  7. Pe o bucata  de peste se pune parmezan razuit , pe celelalte bucati se distribuie ardeiul , rosu si verde.
  8. Reduceti intensitatea focului/ caldurii la minimum .
  9. Se pune un capac peste tigaie  pentru cateva minute ca ardeiul sa se inmoaie putin .
  10. Daca sosul scade prea mult se dilueaza cu lapte .
  11. Pofta buna !!!!          
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de cartofi