Chifle cu seminte

de Carmen in Piine, 1 Sep 2016 | 3391 vizualizari

 

De ce aleg sa fac chifle in loc de paine?
1. Pentru ca se coc mai repede
2. Evit firimiturile rezultate la feliere
3. Mult mai aspectuase
4. Se mentin proaspete mai mult decat painea
5. Toata lumea le iubeste

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 500 apa sau apa si lapte
  • 3 - 4 linguri de ulei
  • seminte de dovleac, susan, mac , ce va place
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Se face o maia din drojdia amestecata cu zaharul si lichidul caldut, care se lasa la crescut.

Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Mai apoi se pune maiaua si restul de lichid, la final uleiul. Se framanta bine, cu mana sau cu masina sau cu robotul. Se adauga seminte dupa placul si pofta inimii. Se formeaza chiflele care se lasa la crescut, se ung cu ou batut si se presara seminte si apoi se coc la 175 de grade timp de 20 - 30 minute functie de cuptor

TIPS-URI

1

maiaua o fac direct in mijlocul castronului in care am pus faina

2

o tava cu apa sub tava chiflelor si crescuta temperatura cu 10 grade va avea ca rezultat o coaja moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru micul dejun