Calzone

de cristina1985 in Pizza, 27 Mai 2017 | 3651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 2 prize zahar
  • 1 priza sare
  • 1 priza bicarbonat de sodiu, stins cu otet
  • 200 g smantana
  • Umplutura:
  • salam afumat
  • 150 g cascaval
  • ceapa verde
  • 1 ou pentru uns
  • seminte floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone:

Aluat: se bate oul cu untul, apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul stins si smantana. Faina se adauga treptat. Aluatul se imparte in 3 bucati din care se intind 3 foi, pe rand. Se decupeaza cercuri, cu ajutorul unui bol de supa. 

Fiecare jumatate (de cerc) se inteapa si se pune salam taiat felii, cascaval, si ceapa verde. Se va forma un semicerc, aducand jumatatea de aluat intepata peste umplutura. Lipim cu furculita marginile. Se ung cu ou batut si se presara seminte de floarea soarelui.

Se tin la cuptor pentru 20 minute, la 220 grade C (sau pana sunt gata).

Vor iesi 12 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza la tigaie