Bruschete cu vinete si ton
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriCuratam vanata si o dam pe razatoarea mare, apoi o calim in ulei, cu sare si piper, cateva minute, amestecand. O punem la scurs. Tocam ceapa. Amestecam vanata, ceapa, maslinele si tonul....Citeste continuarea
Boxty ( Clatite irlandeze din cartofi)
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe amesteca faina cu piureul de cartofi, cartofii rasi, praful de copt, sare, pudra de curry si verdeata. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga si acestea. Se adauga apoi laptele treptat,...Citeste continuarea
Budinca speciala de spanac si somon...
Postat de: ladydi in SomonPunem bulgurul la inmuiat in supa calduta sau in apa cu sare pentru circa o ora/ o ora si jumatate. Daca ne grabim, punem bulgurul intr-o oala cu apa si dupa ce clocoteste, il mai lasam 10...Citeste continuarea
Boeuf a la Catalane (Tocana de vita...
Postat de: Satisfyyourcravings in Slow CookerSe prajeste baconul in ulei, intr-o cratita cu fund dublu, pana devine crocant. Se transfera pe prosoape de hartie. Carnea de vita se usuca cu ajutorul unor prosoape de hartie, apoi se...Citeste continuarea
Bors calugaresc
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeVarza se toacă mărunt, eliminăm cotorul și nervurile mai groase. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește un pic în ulei. Adăugăm morcovul curățat și tocat mărunt....Citeste continuarea
Budinca cu branza, spanac si ardei
Postat de: oanapl in Mancare copiiCureți dovlecelul și îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi brânza de vaci...Citeste continuarea
Bab gulyas la ceaun
Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carneSe curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe...Citeste continuarea
Burger cu carne de vita
Postat de: cristina1985 in VitaVarza se taie marunt, daca nu aveti razatoare speciala, se pune sare si se amesteca cu mainile. Se lasa 15-20 minute, dupa care se pune ulei de masline cu busuioc. Carnea gata preparata...Citeste continuarea
Broccoli in stil Italian
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legumeBroccoli se desface buchețele și se spală în mai multe ape. Cozile se curăță și se taie felii subțiri de 5 mm. Roșiile și usturoiul se toacă mărunt. Călim cozile de...Citeste continuarea
Batoane de post, cu mac
Postat de: RODIMUR in PiineFăina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...Citeste continuarea
Budinca de paste cu broccoli
Postat de: mirela0911 in FusilliSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece, apoi se pun deoparte. Broccoli se rupe in...Citeste continuarea
Bob verde cu sos de rosii
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postPunem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute. Verificăm dacă este fiert și îl scurgem. Călim...Citeste continuarea
Burger de somon
Postat de: cristina1985 in SomonSe indeparteaza pielea de pe carnea de somon. Se scot oasele si se taie in cubulete mici. Se pune sare, piper, cativa stropi de lamaie,1 ou si painea (cat doua degete) inmuiata in apa si...Citeste continuarea
Bors de legume, cu afumatura
Postat de: RODIMUR in CiorbeMorcovii, pătrunjelul și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, la foc iute, în 2 litri de apă. Se spumuiește, când este...Citeste continuarea
Bors de fasole cu ciuperci si spanac
Postat de: katty in Mancaruri de postIn uleiul incins punem la calit morcovul curatat, spalat si taiat semirondele. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam ocazional pana incep sa se inmoaie, apoi adaugam pasta de ardei si stingem...Citeste continuarea
Budinca de legume cu carne de porc
Postat de: eumimi in PorcBatem ouale cu smantana, adaugam patrunjel tocat si sare si piper dupa gust. Carnea o taiem cubulete si o prajim. Ungem un vas de yenna cu ulei, adaugam un strat de legume apoi carnea...Citeste continuarea
Bombe
Postat de: dantes in PorcSe toaca carnea si se amesteca cu un ou, patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust. Cu o lingura facem bile din carne pe care le aplatizam, asezam pe fiecare cate o bila de mozzarela si le...Citeste continuarea
Bulion
Postat de: sufletista in BulionRosiile le spalam, le indepartam cotoarele, le taiem in sferturi. Le trecem prin masina de tocat carne (la care montam dispozitivul pentru rosii) Le trecem de 2 ori pentru a le stoarce...Citeste continuarea
Bors de legume cu scarita afumata
Postat de: RODIMUR in CiorbeScărița afumată se spală, se porționează și se opărește, după care se scurge de apă. Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și...Citeste continuarea
Burgeri de vita cu ciuperci,...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe spala cartofii foarte bine si se taie in sferturi, longitudinal. Se taie ceapa julienne, se toaca rozmarinul si maghiranul si se scot burgerii de vita din frigider. Se incalzeste...Citeste continuarea
Budinca de paste cu cas
Postat de: MotanLaOale in FusilliPastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Casul se sfarama si amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Bors de pui cu praz si conopida
Postat de: katty in CiorbePunem carnea de pui la foc, intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca. Cand incepe sa fiarba, spumam bine si adaugam morcovul, ceapa si ardeiul taiate cubulete. Dupa 15 minute,...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei cu oua de...
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeDovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei. Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de...Citeste continuarea
Bors rusesc cu sfecla rosie
Postat de: eumimi in CiorbeCeapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei incins. Adaugam 1 litru de apa, varza si carnea taiata cuburi si lasam 20-25 de min. la fiert. Adaugam cartofii...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz si mere
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganIn vasul robotului punem fulgi de ovaz si fulgi de cocos. Pornim robotul si lasam sa se marunteasca totul ca sa ajunga ca si o faina de malai. Adaugam semintele de canepa, merele curatate de...Citeste continuarea
Batoane cu seminte si ciocolata
Postat de: xana in DulciuriBatem albusurile, iar cand incep sa faca spuma, adaugam cate o lingura de zahar pana obtinem un amestec ca cel de bezea. Ciocolata se taie in bucati mici. Amestecam apoi toate ingredientele si...Citeste continuarea
Baghete cu cascaval
Postat de: auragiuverdea1990 in PiinePentru inceput am pus intr-un vas drojdia uscata cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta, si am lasat putin la crescut. Intre timp, am pregatit un vas...Citeste continuarea
Burger buns - paine pentru hamburger
Postat de: AnaDavid in PiineIntr-o cratita puneți laptele, apa și untul și încălziți până la 45 de grade C. Aveti grija ca untul sa se topeasca total. Separat, amestecăm făină cu zahăr, drojdie si...Citeste continuarea
Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)
Postat de: xana in PesteDupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin....Citeste continuarea
Byrek albanez- Placinta cu carne
Postat de: ctlina in VitaFierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Curatati-i si taiati-i in felii subtiri. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul si rosia cubulete. Sotati ceapa si...Citeste continuarea
Burrito cu carne de pui in sos BBq...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile...Citeste continuarea
Budinca cu ciuperci si vinete
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeSpeli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare si cu piper si le lasi 10 minute la scurs. Cureti ciupercile, le speli si le tai fasii. Pui 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi ceapa tocata...Citeste continuarea
Boeuf Bourguignon by Julia Child
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine...Citeste continuarea
Burta de porc la gratar cu salsa...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcNectarinele se taie cuburi mici. Se amesteca cu ghimbirul, chiliul tocat, menta, sucul si coaja de lime. Se lasa la marinat minim 30 de minute, in frigider. Se amesteca ketjap manis cu 2 catei...Citeste continuarea
Bulion cu oregano
Postat de: amalia01 in BulionCulegi rosiile din gradina, apoi le speli bine si le tai felii. Dai rosiile prin masina speciala si obtii cca 10 l de suc. Pui sucul la fiert, intr-o oala suficient de mare, la foc mic....Citeste continuarea
Bulion din rosii cherry de diverse...
Postat de: Constelatialeu in BulionMai intai le-am cules, sunt asa dragalase de-ti este mai mare dragul sa le culegi, apoi am turnat apa peste ele si le-am spalat. Am montat masina de separat cojile de pulpa. Pentru ca sunt micute...Citeste continuarea
Bulion din rosii
Postat de: panacris in BulionRoșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii, zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de...Citeste continuarea
Burgeri Nuferi
Postat de: ancutsa in PorcIntr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt si condimentele. Se formeaza in mainile umede sfere, care se turtesc, eu am obtinut 8 burgeri. Daca...Citeste continuarea
Bruschete cu mazare verde
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganMazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin . C eapa verde o...Citeste continuarea
Bors cu legume si carne de vita
Postat de: RODIMUR in CiorbeCarnea se spală și se pune la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este nevoie și apoi se lasă să fiarbă acoperit. Se completează cu apă caldă, când scade prea mult....Citeste continuarea
Bami (Taitei in stil indonezian, cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute. Intre...Citeste continuarea
Barcute din dovlecei, umplute cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe alege, se spală, se zvântă mărarul şi se taie fin. Se fierbe tare un ou. Se amestecă brânza dulce de vaci cu untul moale, mărarul tăiat fin, sare (după gust) şi oul...Citeste continuarea
Bautura racoritoare cu pepene rosu
Postat de: mitinita in BauturiPepenele rosu se taie in cuburi si se curata de samburi. Cuburile de pepene se pun la congelat. Dupa ce s-au congelat, se pun in blenderul Oster, impreuna cu suc de lamaie, menta si apa....Citeste continuarea
Budinca de chia cu lapte de cocos -...
Postat de: Criss in Vegan / Raw veganCum se prepara Budinca de chia cu lapte de cocos - Desert sanatos si delicios Intr-un borcan mai mare sau intr-un bol, se amesteca laptele de cocos cu mierea si semintele de chia si se pune...Citeste continuarea
Bors de legume, dres cu smantana
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță și se spală legumele. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel. Păstăile se spală, se taie feliuțe, se opăresc și se lasă puțin...Citeste continuarea
Budinca cu taietei de casa a la...
Postat de: iri_love in PastePentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci...Citeste continuarea
Bors de loboda
Postat de: momo121 in Supe/CiorbeSpalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc. Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete,...Citeste continuarea
Balmos cu salata de castraveti
Postat de: mihaelar63 in Mancare copiiJintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel. Atentie -...Citeste continuarea
Bors de salata verde
Postat de: amalia01 in CiorbeSalata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii. Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul. Cand este prajita, adaugi faina si...Citeste continuarea
Banane cu piure de castane
Postat de: dantes in Mancare copiiPiureul de castane se amesteca foarte bine cu untul moale, zaharul pudra si esenta de rom pana devine o crema. Curatam bananele, le taiem pe lung si cu o lingurita, scobim interiorul bananelor...Citeste continuarea