Bilute din cartof cu unt
Postat de: silvianart in Mancaruri cu carneO simpla gustarica, nu avem nevoie de cantitati in aceasta reteta simplista, o gatim dupa bunul plac. Cartofii ii punem la fiert cu putina sare, cand este au fiert, ii scoatem, ii pasam si...Citeste continuarea
Branza framantata
Postat de: silvianart in Aperitive / GarnituriSe framanta toate ingredientele, se asaza in borcane, deasupra se pune o pelicula de untura la temperatura camerei. O lasam in camara si nu umblam o luna, doua la ea, chiar mai mult. Cand dorim sa...Citeste continuarea
Briose cu portocala
Postat de: silvianart in DulciuriAm amestecat toate ingredientele in prima faza, cu exceptia prafului de copt si-al fainei, pe care le-am amestecat in faza a doua. Am turnat in forme si la cuptor pentru 20 min, la 160 grade C. Citeste continuarea
Budinca de paste cu legume coapte...
Postat de: ladydi in PasteFierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp fierb pastele, pregatim ingredientele: tocam cubulete mezelurile, radem branza si amestecam zacusca (reteta de zacusca o gasiti...Citeste continuarea
Buturuga de Craciun
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina...Citeste continuarea
Biscuiti cu suc de clementine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se...Citeste continuarea
Bors de fasole
Postat de: amalia01 in CiorbeFasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se...Citeste continuarea
Branza de capra afumata
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriAs putea sa va spun sa incepeti cu inceputul, adica sa mulgeti capra/caprele, dar va iert :P. Intr-o galeata de 10 l, punem laptele si peste lapte cheagul ( din 8 l mie imi iese 1,2...Citeste continuarea
Banalul snitel
Postat de: silvianart in PorcSnitelele clasice pe care toata lumea le face. Carnea batuta, sarata putin, am trecut-o prin faina, apoi prin oul amestecat cu piper, putina sare si cimbru, dupa care prin pesmet. Le-am prajit...Citeste continuarea
Boules berlineze - Gogosi umplute...
Postat de: ctlina in DulciuriCrema de vanilie Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul...Citeste continuarea
Bors de casa
Postat de: ladydi in ConserveMai intai, preparam hustile: punem 1/2 kg de tarate intr-un castron si le acoperim cam de un deget cu apa calduta. Amestecam pana obtinem un terci, acoperim si punem castronul intr-un loc...Citeste continuarea
Briose aperitiv, cu masline, rosii...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAmestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția....Citeste continuarea
Briose cu banane, fulgi de porumb...
Postat de: ladydi in DulciuriTopim untul si il amestecam cu bananele pasate cu furculita, intr-un vas incapator. Adaugam zaharul, oul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt,...Citeste continuarea
Briose cu gem de prune, cacao si...
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci faina cu amidonul, praful de copt si scortisoara. Freci galbenusurile spuma cu zaharul, margarina si cacao. Adaugi compozitia fainoasa si omogenizezi. In final, incorporezi gemul de prune...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao
Postat de: oanapl in DulciuriFreci untul moale cu zaharul macinat, pana la topirea acestuia. Adaugi smantana, galbenusul, vanilia si amesteci bine. Amesteci faina cu cacaua si cerni acest amestecat peste compozitia lichida....Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: roman in DulciuriInainte de toate, se mixeaza untul cu zaharul, astfel incat sa se obtina o crema. Peste compozitia obtinuta, se adauga un galbenus si esenta de rom, mixand in continuare. Apoi, se distribuie...Citeste continuarea
Braduti umpluti cu crema de vanilie
Postat de: oanapl in DulciuriPentru aluat, bati ouale cu zaharul, adaugi laptele, colorantul alimentar, bicarbonatul de amoniu stins in suc de lamaie, apoi faina. Framanti bine un aluat potrivit de moale, care nu se mai...Citeste continuarea
Bombe cu visine
Postat de: loredanaaa in DulciuriÎntr-o cratiță, se pune laptele si zaharul și se da la foc, amestecând pana se topește, cam 3 minute . Se adauga 2 linguri de cacao si se lasa sa mai...Citeste continuarea
Biscuiti Ferrero Rocher
Postat de: Anett in DulciuriIntr-un bol, amestecam faina, praful de copt, zaharul vaniliat, pudra de cacao si zaharul, apoi adaugam untul care este la temperatura camerei, laptele, galbenusul si sarea. Cand aluatul...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello, desertul care...
Postat de: stefy_a in DulciuriCum se prepara Bomboane Raffaello, desertul care cucereste prin gust si aroma fina a nucii de cocos Untul se mixeaza cu zaharul pudra, pana se obtine o spuma usoara. Se adauga laptele...Citeste continuarea
Biscuiti cu mac ornati cu mousse de...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPentru mousse de ton: Tonul se scurge bine de ulei, se pune intr-un castron, impreuna cu branza pufoasa si patrunjelul tocat marunt. Se paseaza totul cu un blender, pana devine o pasta....Citeste continuarea
Briose cu dulceata de capsuni
Postat de: oanapl in DulciuriTopesti untul pe baie de aburi, apoi il lasi sa se raceasca. Mixezi ouale spuma cu zaharul pe care il pui treptat, pana toate cristalele se topesc. Incorporezi untul topit si esenta. Adaugi si...Citeste continuarea
Briose cu banane si mure
Postat de: oanapl in DulciuriIntr-un vas, freci untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adaugi ouale, amesteci si pui bananele maruntite cu furculita. Adaugi faina, esenta de vanilie si praful de...Citeste continuarea
Bradut din turta dulce
Postat de: oanapl in DulciuriTopesti mierea si untul la microunde. Cat lichidul este cald, adaugi zaharul si amesteci pana se omogenizeaza si zaharul este topit complet. Lasi sa se racoreasca, apoi adaugi ouale batute...Citeste continuarea
Brownie marmorat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru compozitia maro, topim ciocolata neagra impreuna cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam faina si omogenizam bine. La...Citeste continuarea
Bomboane cu crema de cacao si crema...
Postat de: ancutsa in DulciuriIn functie de cate bomboane doriti sa pregatiti, folositi cantitatile dorite de ciocolata. Eu am facut doar cateva bomboane, asa ca am folosit cantitati mai mici de ciocolata si de...Citeste continuarea
Biscuiti cu budinca de vanilie
Postat de: Renataedina in DulciuriIntr-un bol, se amesteca margarina cu zaharul pudra. Se adauga paful de budinca si faina si se amesteca foarte bine. Se intinde bine si se decupeaza cu forma dorita (noi am folosit...Citeste continuarea
Batoane cu mac
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, zaharul, un praf de sare si amestecam usor si lasam 10 min pana isi dubleaza volumul,...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu menta si...
Postat de: Ina in PrajituriCernem faina si o amestecam cu un praf de sare. Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul. Cu compozitia...Citeste continuarea
Briose cu banane
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga ouale, se amesteca, apoi se adauga bananele pisate cu furculita, esenta de...Citeste continuarea
Bomboane de pom dulci a la Diana
Postat de: ladydi in DulciuriCuratam si taiem banana feliute. Punem ananasul la scurs (am avut rondele de ananas , asa ca l-am taiat cubulete). Taiem foaia de aluat in dreptunghiuri, pe care le intindem cu...Citeste continuarea
Bomboane cu alune
Postat de: ladydi in DulciuriAmestecam untul cu galbenusul, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat pe care il dam la rece pentru circa 15 minute, apoi il impartim in bucatele mici de aceeasi...Citeste continuarea
Banuti cu pasta de branza si somon...
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriBanutii de aluat: Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30...Citeste continuarea
Briose cu gem de capsuni
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriBatem ouale intregi cu zaharul. Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele. Incorporam faina cu praful de copt. La final, adaugam esenta de vanilie. Compozitia obtinuta o turnam in...Citeste continuarea
Bile cu visine
Postat de: panacris in DulciuriPrăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare. Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor,...Citeste continuarea
Biscuiti (crinkles) cu lamaie
Postat de: Dya in DulciuriUntul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: Nadyne in DulciuriIntr-un bol punem ouale, uleiul, esenta de vanilie si laptele si amestecam energic pana cand obtinem o compozitie omogena. Adaugam zaharul, faina in care am incorporat praful de copt si...Citeste continuarea
Bomboane de pom cu carne tocata si mar
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriRadem marul si il stoarcem bine. Tocam prazul si patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu marul, prazul si patrunjelul, pana se omogenizeaza. Asezonam cu sare, piper si cimbru....Citeste continuarea
Bomboane de pom cu spanac cu seminte
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriScurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit, amestecam branza de capra maruntita, cu iaurtul, pana devine o crema. Punem crema de branza peste...Citeste continuarea
Briosa germana Buchty (Buchteln)
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,...Citeste continuarea
Briose cu clementine
Postat de: licurici_lra in DulciuriOuale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul taiat cubulete,se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta, apoi se...Citeste continuarea
Biscuiti bicolori cu bombonele
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai...Citeste continuarea
Budinca de cozonac
Postat de: merisor67 in PrajituriTopim untul și îl lăsăm să se răcească. Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se...Citeste continuarea
Biscuiti cu fructe uscate si suc de...
Postat de: andaoana in PrajituriPornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine. Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: Jymy in DulciuriCernem faina intr-un vas incapator. Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit...Citeste continuarea
Broscute cu nuca
Postat de: diaconta in DulciuriPentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o...Citeste continuarea
Briose cu portocale si alune
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr; - Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine,...Citeste continuarea
Buturuga de Craciun
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia, apoi pana obtinem o bezea, se adauga...Citeste continuarea
Brownies de craciun sau Caciula lui...
Postat de: nadea68 in DulciuriCiocolata o topim impreuna cu untul, pe baie de aburi sau la microunde si o dam la o parte. Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt si cacao. Mixam ouale si zaharul, adaugam...Citeste continuarea
Briose cu cacao si banane
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta...Citeste continuarea