Briose cu ciocolata

de elenita in Prajituri, 6 Mai 2014 | 2698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300g zahar pudra
  • 250 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 500 g faină praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/2 lingurita
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Ouale se amesteca cu zaharul pudra, mixam usor dupa care adaugam laptele si treptat uleiul. Pentru o aroma placuta am folosit si doua lingurite de coaja de lamaie pe care o adaugam imediat dupa ulei. Treptat adaugam faina in care am pus praful de copt, bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam imediat dupa ulei. Mixam usor toate ingredientele si vom optine un aluat fin.

Pornim cuptorul sa se incalzeasca si intre timp noi vom aseza compozitia in forme, eu am folosit un cleste pentru inghetata sa pot pune aceeasi cantitate. Lasam cel mult doua degete liber in forma sa creasca ele frumos. Le dam la cuptor pret de 15-20 minute pana devin aurii. Cand au fost gata le-am lasat sa se raceasca putin si cu o seringa de ornat torturi am bagat cate putina ciocolata in mijlocul lor.

Am folosit 2 tablete de ciocolata pe care le-am topit la microunde cu 2 linguri de lapte . Pentru decor am folosit aceeasi ciocolata .

TIPS-URI

1

Sunt perfecte pentru pachetel

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană