Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty in Mancaruri de legume, 28 Mai 2020 | 3944 vizualizari

 

De cand ma bantuie aceasta mancarica dintr-o carte veche de retete. Si cum a venit primavara si trebuie sa facem curat in congelator m-am gandit ca e timpul sa o pun in aplicare. Am adaptat-o gusturilor mele (adica am marit cantitatea de branza si am pus inclusiv in sos) si a fost exact pe placul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ardei kapia copti si scursi (din congelator)
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri smantana grasa
  • marar verde
  • 100 gr telemea rasa
  • putina boia picanta
  • unt+pesmet pentru uns forma.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi:

Daca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem descoji(mult mai usor). Daca avem ardeii kapia congelati(asa cum i-am avut si eu) ii dezghetam si ii scurgem bine. Scoatem cotoarele(daca nu sunt deja scoase) si ii taiem fasii de 1 cm. Ungem forma cu unt si presaram pesmet. Asezam ardeii kapia in forma.

Pregatim sosul. Punem untul intr-o craticioara la foc.

Cand untul s-a topit, adaugam faina si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Incepem sa turnam laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Fierbem 10 minute si dam sosul jos,Il lasam sa se racoreasca si adaugam smantana, mararul, sare dupa gust, piper si telemeaua din care oprim  putin pentru presarat deasupra,Intindem sosul peste  ardeii kapia, presaram branza telemea ramasa si boiaua picanta. Dam forma la cuptor pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana padurarului