Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2020 | 3453 vizualizari

 

Am făcut mai demult drob în foietaj și toată lumea a fost încântată, e crocant și gustos, nu-ți mai trebuie pâine, doar că atunci l-am pregătit cu ficat de porc, care e consistent și parcă greoi. De data aceasta, am pregătit niște mini tarte cu drob din pate de pui (cantitate rămasă de la un pate de casă pregătit anterior) și orez cu legume (ceapă, morcov). A ieșit mai lejer, ca de vară, mai ușor de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de foietaj,
  • 200 g paté de pui (de casă),
  • 140 g orez,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • 1 ou,
  • 5 linguri ulei,
  • Sare, după gust,
  • caşcaval ras, după gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj:

 

 Amesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă (fierte maxim 15 minute). Poți alege ce legume vrei. Eu am ales morcov și ceapă.

Adaugi un ou, un praf de sare și amesteci bine cu o furculiță.

Împăturești o foaie de foietaj, o ungi cu puțin ulei doar pe jumătate, o împăturești și o ungi iar doar pe jumătate, apoi o împăturești cât să încapă în forma de mini tartă.

Folosești o foaie de foietaj per mini tartă, așadar stabilește dinainte câte porții dorești. Eu am făcut 10 mini tarte (coapte în serii, pentru că am avut doar 5 forme).

Umpli mini tartele cu amestecul de drob.

Le așezi în tavă și presari cașcaval ras, după plac.

Le dai la cuptor, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).

 

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/mini-tarte-cu-drob-de-pui-in-foietaj.html

TIPS-URI

1

Opțional: Eu am pus și hârtiuțe de copt (unele pentru brioșe) în forme, dar nu e obligatoriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu cascaval