publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Carnati in sos de ceapa si ardei
Intr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi. Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin cca 2 min, dupa care adaugam ardeii tocati, condimente dupa gust,...
Pulpe de pui pane la cuptor
Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam faina in ploaie si treptat laptele, amestecand continuu Trecem pulpele fara piele si condimentate inainte) prin faina amestecata cu sare si piper (eu am adaugat si susan), dupa care le trecem prin amestecul de lapte, prin pesmet. Le...
Pulpe de pui cu susan la cuptor
Intr-un bol amestecam mustarul cu condimentele, adaugam iaurtul, uleiul, usturoiul pisat, ardeiul tocat marunt (fara seminte) si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam pulpele, le amestecam bine pana ce sunt acoperite bine cu sosul. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la rece 30...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Carnea o spalam, o stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, amestecam condimente dupa gust si condimentam carnea. Intr-o tigaie, incalzim uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-un bol care il vom acoperi. In uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa...
Racituri (piftie) de porc
Spalam carnea bine in cateva ape, le taiem bucati potrivite. Intr-un ceaun (oala), adaugam carnea si apa sa depaseasca cu 2 degete carnea, sare, boabe de piper, 2-3 foi de dafin si punem sa fiarba la foc mic, spumand de cate ori este nevoie. Lasam sa fiarba pana ce carnea se desprinde usor de...
Aripioare de pui la gratar
Intr-un bol, adaugam sosul de soia, uleiul de masline, ghimbirul, usturoiul trecut prin presa, zaharul,piperul, boia de ardei dupa gust, busuiocul, vinul si amestecam bine. Trecem fiecare aripioara prin marinada si asezam intr-un bol, turnam marinada ramasa peste ele, acoperim cu folie...
Snitele de pui cu cascaval
Pieptul de pui il taiem felii, batem feliile, le condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Intr-un bol, batem ouale cu sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, adaugam smantana si cascavalul ras. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Trecem fiecare felie (pe ambele parti) de carne prin...
Pilaf cu carnati afumati
Intr-o cratita, adaugam 2 linguri ulei de masline, 3 linguri apa, carnatii taiati bucati si ceapa tocata marunt; prajim cca. 2-3 min cat sa lase carnatii putina grasime. Adaugam condimentele, coaja de lamaie data prin razatoarea mica, sucul de rosii, amestecam, apoi adaugam orezul, lasam...
Gulas unguresc
Carnea o spalam, o taiem bucati si o punem la fiert, in apa cu sare si 2 foi de dafin, o spumam bine. Intre timp, cat fierbe carnea, ne ocupam de legume, le spalam, curatam si tocam marunt, iar morcovul il taiem rondele. Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam carnea...
Chiftele frantuzesti
Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol, batem ouale cu smantana, faina, adaugam peste carne, verdeturile tocate si amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam cascavalul ras si amestecam bine....
Friptura de porc la cuptor
Intr-o tava, adaugam uleiul de masline, adaugam carnea taiata felii. Amestecam sare, piper, coriandu, boia de ardei, ghimbirul ras prin razatoarea mica (1 feliuta am foloist) si presam peste feliile de carne. Adaugam ustuoiul pisat si facut mujdei, rozmarinul, turnam vinul (rosu am folosit)...
Stufat cu iepure
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, rozmarin, boia de ardei, se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, untura si cand s-a incalzit, adaugam carnea pe care o prajim pe ambele parti. Scoatem carnea intr-un bol pe care il acoperim. In uleiul in care...
Chiftele cu ceapa
Marinata. Curatam ceapa, o spalam, dupa care o taiem solzisori, o punem intr-un bol, peste care adaugam apa si otetul. Lasam la marinat cateva ore. Chiftelele. Intr-un bol, adaugam carnea tocata, oul batut, usturoiul pisat si restul de ingrediente dupa gust; amestecam bine, dupa care cu...
Mancarica de pui cu ardei copti
Pui il curatam,il spalam si il portionamin bucati Intr-o cratita adaugam carnea de pui,foi de dafin,rozmarin,sare,boabe de piper,apa cat sa acopere si punem pe foc sa fiarba spumand de cate ori este nevoie. Cand carnea este fiarta o scurgem bine de apa si o prajim in putin ulei de masline...
Mancare de limba de vita
Intr-o oala punem la fiert limba spalata bine impreuna cu sare,foaie de dafin si boabe de piper,spuma de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert o curatam de pielita alba si o taiem felii, Intr-o tigaie adaugam o lingura untura si prajim bucatile pe ambele parti. Fiindca tigaia mea este...
Rulouri cu carne tocata
Aluat : Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untura, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam dupa care incepem sa framantam adaugand treptat laptele pana rezulta un aluat omogen. Acoperim si lasam la dospit 30 min. Intre...
Coaste de porc la cuptor
Coastele de porc le spalam si le stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol mai mare adaugam, vinul, sare, piper,oregano, rozmarin, boia de ardei,1 lingura sos de soia, usturoiul pisat. Amestecam si adaugam coastele de porc, amestecam bine, acoperim si lasam cateva ore la marinat....
Tocana de cartofi cu iepure
Pregatim aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, amestecam, adaugam untura si continuam sa amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios,adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam la dospit. Curatam cartofi, ii spalam si ii...
Rulada de porc
Bucata de carne se sareaza si se lasa 2 ore la rece. Se stropeste carnea cu ulei si se condimenteaza carnea cu condimente si se ruleaza cat mai strans. Se leaga cu ata si se lasa 24 ore la rece. A doua zi se fierbe cca 20 min. din momentul in care apa ajunge la temperatura de...
Tocana de legume cu iepure
Carnea de iepure o spalam si o prajim pe ambele parti in putin ulei de masline,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora vinul,scoatem carnea intr-un vas si acoperim cu capac, In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa tocata,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii...
Pui cu mere
Intr-o tigaie adaugam untul si uleiul si cand sa incins adaugam ceapa tocata marunt si o calim putin dupa care adaugam merele taiate felii,zaharul si lasam sa se prajeasca putin cca 5 min,sa prinda culoare caramelului, Scoatem ceapa si merele din tigaie cu o spumiera si acoperim, Adaugam...
Perisoare si cartofi noi in sos de rosii
Intr-un bol amestecam carnea cu oul,orezul(spalat si scurs bine de apa),faina,ceapa si usturoiul tocate marunt.patrunjelul tocat si condimente dupa gust,amestecam bine si dam la frigider cca 30 min. Intre timp curatam cartofi si fierbem cat sa intre furculita in ei,ii scurgem de apa si ii...
Chiftele cu maioneza
Intr-un bol se amesteca carnea cu sare, piper, adaugam ouale batute, painea inmuiata si stoarsa si restul de ingrediente, amestecam bine dupa care lasam la frigider 30 min. Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in ulei incalzit. Le scoatem pe un servetel absorbant. Intr-un bol...
Tocana de pui cu legume
Puiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere. Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti. Scoatem carnea intr-o tava pe care o vom acoperi. In uleiul in care am prajit carnea adaugam legumele tocate,...
Chiftele in aluat de cartofi
Aluat -cartofii ii curatam,spalam,ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam,adaugam margarina,oul,branza data prin razatoare,faina si condimente dupa gust. Amestecam bine dupa care impartim compozitia in 2.In una adaugam boia de ardei...
Carne de pui cu oua posate
Intr-o tigaie adaugam pulpele si pieptul de pui taiat in 2(eu le-am fiert putin inainte). Adaugam feliile de muschi,acoperim cu capacul si lasam cca 10 min la foc mediu,intoarcem carnea pe toate partile, Adaugam ceapa si ardeii taiati felii,vinul,amestecam si acoperim,lasam cateva minute sa...
Cartofi taranesti cu afumatura
Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem felii. Taiem afumatura felii, Intr-un ceaun adaugam putin ulei dupa care adaugam slanina,lasam putin sa se prajeasca dupa care adagam feliile de muschi si lasam sa se prajeasca putin impreuna, Adaugam cartofi,sare,piper dupa gust,amestecam si lasam...
Legume cu carne la cuptor
Carnea o taiem bucati dupa care o condimentam cu sare si piper,acoperim cu folie alimentara si dam la rece 30 minute Intre timp curatam dovleceii si ii taiem felii,rosiile le spalam si le taiem felii, Intr-un vas termorezistent uns cu ulei adaugam carnea si deasupra adaugam felii de rosii...
Papricas in crusta de cartofi
Carnea o spalam si o taiem bucati,o condimentam cu sare si piper dupa care o prajim in ulei incalzit pe ambele parti, Intr-o cratita calim ceapa tocata, adaugam ardeiul tocat marunt ,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam boaia de ardei,sare,piper dupa gust,crengute de rozmarin,carnea...
Pui cu smantana si cascaval la cuptor
Pulpele le spalam bine dupa care le stergem cu un prosop. Intr-un vas batem oul cu sare,piper,usturoiul pisat,smantana, Ungem un vas termorezistent cu ulei adaugam pulpele, adaugam amestecul de smantana si deasupra adaugam cascavalul ras. Dam la cuptorul incalzit pana se rumeste...