Pulpele de pui le spalam,le asezam intr-un vas termorezistent,le stropim cu putin ulei dupa care le condimentam cu sare,piper,boaia de ardei,adaugam vinul,2 catei de usturoi taiati in cuburi.crengute de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 20 min.
Luam folia si mai lasam...
Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le spargem pe rand intr-un bol si adaugam in apa care fierbe, lasam sa fiarba 3 minute. Le scoatem si le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Intre timp, cat fierbe apa pregatim sosul Bechamel :...
Ceapa o tocam marunt si o calim intr-o cratita in care am adaugat putin ulei, cand devine transparenta adaugam usturoiul posat. Lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea (spalata si taiata bucati)
Lasam sa se rumeasca carnea si adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul tocat...
Pulpele de pui le spalam bine le condimentam cu sare si le prajim in putin ulei (cat sa se rumeasca putin)
Le asezam intr-o tava (unsa cu ulei sau tapetata cu hartie) acoperim cu folia alimentara,
Cat se prajesc pulpele curatam ceapa, ardeii si taiem solzisori,
In uleiul in care am...
Pulpele de pui le spalam bine(le lasam sa se scurga)
Intre timp curatam ceapa,usturoiul si tocam,
Taiem cascavalul in cubulete
Luam fiecare pulpa de pui si desprindem putin pielea si umplem cu cascaval,ceapa si usturoi,
Asezam pulpele in tava si adaugam condimente dupa gust(eu am...
Spalam puiul bine si il stergem.
Costita o taiem cubulete si o prajim un putin ulei,
Intr-un bol mai mare amestecam ceapa tocata, miezul de nuca (macinata sau tocata), stafidele, painea taiata cubulete, patrunjelul tocat, ouale batute cu lapte, sare, piper dupa gust si amestecam, acoperim...
Carnea o spalam si o stergem bine de apa,
Portocalele le spalam bine si razim coaja prin razatoarea mica,
Pisam usturoiul si amestecam cu sare,piper,coaja de portocale,boia de ardei,rozmarin,oregano dupa gust si putin ulei,
Ungem carnea cu amestecul de condimente,asezam intr-un vas...
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosop de bucatarie si il taiem in 2,
Intr-o farfurie adaugam pasta de tomate(amestecata cu putin apa)sos de soia,zeama de la portocala,sare,piper,busuioc,dupa gust si amestecam bine dupa care condimentam carnea,
Adaugam intr-o tava(care o ungem cu...
Carnea o spalam bine dupa care o crestam putin din loc in loc,le condimentam cu sare si piper dupa gust,
Intr-un bol mai mare batem ouale cu sare,piper,boia de ardei dupa gust,adaugam faina cat sa rezulte un aluat asemanator ca cel de clatite,
Trecem copanele prin aluatul pregatit dupa care...
Piure -cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in bucati si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si adaugam laptele, untul si amestecam pana obtinem o pasta fina, potrivim de sare si piper dupa gust,
Umplutura -Ceapa curatata si tocata o calim in putin ulei,...
Clatite -Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam apa minerala,laptele,untul topit si racit,mixand bine dupa fiecare,
Adaugam faina si praful de copt mixand pana ce se omogenizeaza si avem compozitia dorita,
Intr-o tigaie ungem cu putin ulei si cand s-a incalzit adaugam un polonic de...
Coastele de porc le spalam,le stergem cu un prosop,
Intr-un vas amestecam condimentele dupa care condimentam coastele,
Intr-un vas adaugam coastele,berea si rozmarin,
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit cca 1 ora,
Amestecam pasta de tomate cu mierea si...
Perisoarele -intr-un bol punem carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia.
Cu mainile ude formam perisoarele.
Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele.
Lasam sa fiarba la foc...
Carnea de pui se spala si se taie bucati,dupa care o vom condimenta.
Curatam ceapa,ardeiu si tocam marunt,morcovul il dam prin razatoarea mica.
Intr-o tigaie adaugam ulei si cand sa incalzit adaugam carnea care o vom praji pe ambele parti.
Cand este gata o scoatem intr-o farfurie pe care...
Pieptul de pui se spala si se sterge cu un prosop,il feliem dupa care fiecare felie o vom bate putin cu ciocanul de carne,
Curatam usturoiul si il pisam,
Intr-o farfurie amestecam ouale,usturoiul, zeama de la 1/2 lamaie,sare,piper,boia de ardei dupa gust,
Dam prin razatoare coaja de...
Carnea tocata se amesteca cu sare,piper,ketchup,mustar,usturoiul pisat,ceapa data prin razatoare si stoarsa bine,oul batut putin,grisul si amestecam bine,acoperim si lasam deoparte 30 min,
Formam chiftele de hamburger si le frigem in tigaia grill pe ambele parti,
Taiem chifla in 2 adaugam...
Ficatul il spalam,il curatam de pielita si il taiem felii,il stergem cu un prosop de bucatarie,
Intr-o tigaie topim 50 g unt sau ulei,si prajim feliile pana se rumesc putin,
Spalam merele,le scoatem cotorul si le taiem felii,le stropim cu zeama de lamaie,
Intr-o tigaie adaugam restul de...
Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim.
Preseram sare pe partea cu carne,pe partea cu piele il crestam in forma de romburi(eu nu m-am complicat ca era prea multa munca si nu taia cutitu bine:)) )eu doar l-am crestat pentru a permite grasimii sa se scurga....
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri,dupa care ii prajim pe ambele parti intr-o tigaie grill sau pe gratar.
Pieptul de pui il taiem felii subtirii si le vom bate cu ciocanul de batut carnea.
Condimetam carnea cu sare si piper dupa gust.
Pe fiecare...
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosp de bucatarie si il vom taia felii ca pentru snitele,fiecare felie o vom inveli in folie alimentara si le batem cu ciocanul de batut carne.
Amestecam sare,piper,busioc,cimbru si boia de ardei si vom condimenta carnea.
Acoperim cu folie...
Ceapa,morcovii,usturoiul curatam de coaja,spalam bine si ii tocam cu ajutorul robotului sau prin masina de tocat,Compozitia o rasturnam intr-un castron mai mare,
Cartofii ii curatam de coaja,spalam si ii maruntim cu robotul,ii scurgem bine de zeama si adaugam peste ceapa,
Feliile de...
Pieptul de pui l-am taiat felii si il batem putin cu ciocanul,
Eu am pus intr-un vas 100 ml vin,sare,piper,busuioc, si am dat la frigider 30 min
Pregatim 3 farfurii in care vom pune faina,pesmetul amestecat cu sare si piper,ouale batute cu furculita.
Trecem fiecare bucata prin...
Ficateii ii spalam,curatam daca este nevoie,ii punem intr-o oala cu apa si ii punem pe foc sa fiarba cateva clocote,spumam de cate ori este nevoie,
Scurgem de apa,lasam sa se raceasca dupa care ii taiem bucati.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si cand sa incalzit adaugam ceapa tocata...
Pieptul de pui il spalam dupa care il taiem cubulete,
Ouale le batem impreuna cu condimetele,adaugam smantana,bicarbonatul si faina,
Adaugam bucatile de carne si amestecam,acoperim si lasam la frigider 15-30 minute
Adaugam ulei intr-o tigaie si cand este bine incins adaugam cate o...
Pieptul de pui il taiem felii potrivit de subtiri (ca petnru sinitele), le batem cu ciocanul un pic.
Intr-un vas amestecam vinul cu sare,piper,usturoiul pisat,busuiocul si boia de ardei,adaugam bucatile de carne,acoperim si dam la frigider 30 minute.
Bucatile de carne le prajim pe ambele...
Carnea de porc o taiem bucati si o punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cca 5 minute
Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt, ardeii ii taiem cubulete, morcovul felii.
Rosiile le tocam marunt (sau folosim robotul de...
Carnea de pui se spala si se prajeste in putin ulei pana isi schimba culoarea.
Scoatem carnea pe o farfurie, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua de ardei, amestecam si adaugam carnea si lasam putin sa se caleasca impreuna. Adaugam apa cat sa acopere carnea...
Pieptul de pui il spalam si il taiem felii mai grosute
Intr-un vas adaugam sare, piper, usturoiul curatat si tocat felii, frunzele de busuioc tocate, vinul amestecat cu kecheap, omogenizam dupa care adaugam bucatile de carne. Acoperim vasul si dam la frigider 30 minute-1 ora,
Intr-o...
Carnea de pui se spala si se taie bucati,
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se adauga carnea,se amesteca continuu pana isi schimba culoarea,
Scoatem carnea intr-o farfurie si acoperim.
In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa curata si tocata de cca 1 cm lungime,usturoiul si...
Painea o inmuiem in apa si o scurgem bine,
Intr-un vas adaugam carnea,painea,si restul de ingediente,condimentam cu sare si piper dupa gust,
Pe o folie de aluminiu intindem 1/2 din compozitie(cu mana umeda sau cu sucitorul uns cu ulei)
Peste stratul de carne adugam cascavalul...
Pui cu sos de rosii si usturoi
Pulpele de pui le spalam,le asezam intr-un vas termorezistent,le stropim cu putin ulei dupa care le condimentam cu sare,piper,boaia de ardei,adaugam vinul,2 catei de usturoi taiati in cuburi.crengute de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 20 min. Luam folia si mai lasam...
Ochiuri cu cascaval
Intr-o cratita adaugam 2 l de apa, putina sare si 3 linguri otet, punem la foc. Ouale le spargem pe rand intr-un bol si adaugam in apa care fierbe, lasam sa fiarba 3 minute. Le scoatem si le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt. Intre timp, cat fierbe apa pregatim sosul Bechamel :...
Jardineira cu carne de vita
Ceapa o tocam marunt si o calim intr-o cratita in care am adaugat putin ulei, cand devine transparenta adaugam usturoiul posat. Lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea (spalata si taiata bucati) Lasam sa se rumeasca carnea si adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul tocat...
Pulpe de pui cu ardei
Pulpele de pui le spalam bine le condimentam cu sare si le prajim in putin ulei (cat sa se rumeasca putin) Le asezam intr-o tava (unsa cu ulei sau tapetata cu hartie) acoperim cu folia alimentara, Cat se prajesc pulpele curatam ceapa, ardeii si taiem solzisori, In uleiul in care am...
Pulpe de pui umplute cu cascaval si ceapa
Pulpele de pui le spalam bine(le lasam sa se scurga) Intre timp curatam ceapa,usturoiul si tocam, Taiem cascavalul in cubulete Luam fiecare pulpa de pui si desprindem putin pielea si umplem cu cascaval,ceapa si usturoi, Asezam pulpele in tava si adaugam condimente dupa gust(eu am...
Pui umplut cu stafide
Spalam puiul bine si il stergem. Costita o taiem cubulete si o prajim un putin ulei, Intr-un bol mai mare amestecam ceapa tocata, miezul de nuca (macinata sau tocata), stafidele, painea taiata cubulete, patrunjelul tocat, ouale batute cu lapte, sare, piper dupa gust si amestecam, acoperim...
Pulpa de porc cu portocale
Carnea o spalam si o stergem bine de apa, Portocalele le spalam bine si razim coaja prin razatoarea mica, Pisam usturoiul si amestecam cu sare,piper,coaja de portocale,boia de ardei,rozmarin,oregano dupa gust si putin ulei, Ungem carnea cu amestecul de condimente,asezam intr-un vas...
Piept de pui cu sos
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosop de bucatarie si il taiem in 2, Intr-o farfurie adaugam pasta de tomate(amestecata cu putin apa)sos de soia,zeama de la portocala,sare,piper,busuioc,dupa gust si amestecam bine dupa care condimentam carnea, Adaugam intr-o tava(care o ungem cu...
Copanele pane
Carnea o spalam bine dupa care o crestam putin din loc in loc,le condimentam cu sare si piper dupa gust, Intr-un bol mai mare batem ouale cu sare,piper,boia de ardei dupa gust,adaugam faina cat sa rezulte un aluat asemanator ca cel de clatite, Trecem copanele prin aluatul pregatit dupa care...
Musaca
Piure -cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in bucati si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa si adaugam laptele, untul si amestecam pana obtinem o pasta fina, potrivim de sare si piper dupa gust, Umplutura -Ceapa curatata si tocata o calim in putin ulei,...
Pui umplut cu clatite
Clatite -Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam apa minerala,laptele,untul topit si racit,mixand bine dupa fiecare, Adaugam faina si praful de copt mixand pana ce se omogenizeaza si avem compozitia dorita, Intr-o tigaie ungem cu putin ulei si cand s-a incalzit adaugam un polonic de...
Coaste de porc la cuptor
Coastele de porc le spalam,le stergem cu un prosop, Intr-un vas amestecam condimentele dupa care condimentam coastele, Intr-un vas adaugam coastele,berea si rozmarin, Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit cca 1 ora, Amestecam pasta de tomate cu mierea si...
Perisoare in sos de smantana
Perisoarele -intr-un bol punem carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia. Cu mainile ude formam perisoarele. Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele. Lasam sa fiarba la foc...
Tocanita de pui cu ceapa
Carnea de pui se spala si se taie bucati,dupa care o vom condimenta. Curatam ceapa,ardeiu si tocam marunt,morcovul il dam prin razatoarea mica. Intr-o tigaie adaugam ulei si cand sa incalzit adaugam carnea care o vom praji pe ambele parti. Cand este gata o scoatem intr-o farfurie pe care...
Snitel de pui cu lamaie
Pieptul de pui se spala si se sterge cu un prosop,il feliem dupa care fiecare felie o vom bate putin cu ciocanul de carne, Curatam usturoiul si il pisam, Intr-o farfurie amestecam ouale,usturoiul, zeama de la 1/2 lamaie,sare,piper,boia de ardei dupa gust, Dam prin razatoare coaja de...
Hamburger
Carnea tocata se amesteca cu sare,piper,ketchup,mustar,usturoiul pisat,ceapa data prin razatoare si stoarsa bine,oul batut putin,grisul si amestecam bine,acoperim si lasam deoparte 30 min, Formam chiftele de hamburger si le frigem in tigaia grill pe ambele parti, Taiem chifla in 2 adaugam...
Ficat de vitel cu mere
Ficatul il spalam,il curatam de pielita si il taiem felii,il stergem cu un prosop de bucatarie, Intr-o tigaie topim 50 g unt sau ulei,si prajim feliile pana se rumesc putin, Spalam merele,le scoatem cotorul si le taiem felii,le stropim cu zeama de lamaie, Intr-o tigaie adaugam restul de...
Piept de rata la cuptor
Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe partea cu carne,pe partea cu piele il crestam in forma de romburi(eu nu m-am complicat ca era prea multa munca si nu taia cutitu bine:)) )eu doar l-am crestat pentru a permite grasimii sa se scurga....
Rulouri de pui cu dovlecei
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri,dupa care ii prajim pe ambele parti intr-o tigaie grill sau pe gratar. Pieptul de pui il taiem felii subtirii si le vom bate cu ciocanul de batut carnea. Condimetam carnea cu sare si piper dupa gust. Pe fiecare...
Cordon bleo
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosp de bucatarie si il vom taia felii ca pentru snitele,fiecare felie o vom inveli in folie alimentara si le batem cu ciocanul de batut carne. Amestecam sare,piper,busioc,cimbru si boia de ardei si vom condimenta carnea. Acoperim cu folie...
Cuib de carne tocata
Ceapa,morcovii,usturoiul curatam de coaja,spalam bine si ii tocam cu ajutorul robotului sau prin masina de tocat,Compozitia o rasturnam intr-un castron mai mare, Cartofii ii curatam de coaja,spalam si ii maruntim cu robotul,ii scurgem bine de zeama si adaugam peste ceapa, Feliile de...
Pui parmigiana
Pieptul de pui l-am taiat felii si il batem putin cu ciocanul, Eu am pus intr-un vas 100 ml vin,sare,piper,busuioc, si am dat la frigider 30 min Pregatim 3 farfurii in care vom pune faina,pesmetul amestecat cu sare si piper,ouale batute cu furculita. Trecem fiecare bucata prin...
Clatite cu ficatei de pui
Ficateii ii spalam,curatam daca este nevoie,ii punem intr-o oala cu apa si ii punem pe foc sa fiarba cateva clocote,spumam de cate ori este nevoie, Scurgem de apa,lasam sa se raceasca dupa care ii taiem bucati. Intr-o tigaie adaugam uleiul si cand sa incalzit adaugam ceapa tocata...
Parjoale ministeriale
Pieptul de pui il spalam dupa care il taiem cubulete, Ouale le batem impreuna cu condimetele,adaugam smantana,bicarbonatul si faina, Adaugam bucatile de carne si amestecam,acoperim si lasam la frigider 15-30 minute Adaugam ulei intr-o tigaie si cand este bine incins adaugam cate o...
Shaorma
Pieptul de pui il taiem felii potrivit de subtiri (ca petnru sinitele), le batem cu ciocanul un pic. Intr-un vas amestecam vinul cu sare,piper,usturoiul pisat,busuiocul si boia de ardei,adaugam bucatile de carne,acoperim si dam la frigider 30 minute. Bucatile de carne le prajim pe ambele...
Ostropel cu carne de porc
Carnea de porc o taiem bucati si o punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cca 5 minute Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt, ardeii ii taiem cubulete, morcovul felii. Rosiile le tocam marunt (sau folosim robotul de...
Papricas cu galuste
Carnea de pui se spala si se prajeste in putin ulei pana isi schimba culoarea. Scoatem carnea pe o farfurie, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua de ardei, amestecam si adaugam carnea si lasam putin sa se caleasca impreuna. Adaugam apa cat sa acopere carnea...
Piept de pui in crusta de mac si susan
Pieptul de pui il spalam si il taiem felii mai grosute Intr-un vas adaugam sare, piper, usturoiul curatat si tocat felii, frunzele de busuioc tocate, vinul amestecat cu kecheap, omogenizam dupa care adaugam bucatile de carne. Acoperim vasul si dam la frigider 30 minute-1 ora, Intr-o...
Stufat de pui
Carnea de pui se spala si se taie bucati, Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se adauga carnea,se amesteca continuu pana isi schimba culoarea, Scoatem carnea intr-o farfurie si acoperim. In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa curata si tocata de cca 1 cm lungime,usturoiul si...
Rulada din carne tocata
Painea o inmuiem in apa si o scurgem bine, Intr-un vas adaugam carnea,painea,si restul de ingediente,condimentam cu sare si piper dupa gust, Pe o folie de aluminiu intindem 1/2 din compozitie(cu mana umeda sau cu sucitorul uns cu ulei) Peste stratul de carne adugam cascavalul...