A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paine la vas ceramic Crock Pot +...

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Apa calduta se amesteca cu drojdia proaspata, zahar si doua linguri de faina. Eu am folosit pentru framantat masina de paine Tefal .  Am lasat 10 minute sa se activeze drojdia...Citeste continuarea

Tocana de berbecut cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea  de...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu ghimbir...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Bucatile de sfecla se curata de frunze si se spala foarte bine de pamant .  Pentru operatiunea aceasta puteti folosi  p perie sau un burete abraziv pe care le...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu salvie si cartofi,...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucatile de ceafa  se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita,  o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare  . Daca...Citeste continuarea

Mancare greceasca de fasole verde...

Postat de: katty in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mari. Feliem usturoiul. Punem la foc o oala in care punem uleiul de masline. Cand acesta se incinta punem usturoiul, iar dupa ce acesta...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si cocos

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul...Citeste continuarea

Lapte de ovaz

Postat de: katty in Bauturi

Cantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem...Citeste continuarea

Orez cu ardei gras, praz si pulpe...

Postat de: katty in Pui

Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim  usor pulpele saarate si...Citeste continuarea

Desert negresa de post (multicooker...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit compozitia. Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, faina, zahar, praf de copt si cacao, apoi am adaugat uleiul si apa minerala si am omogenizat. La final am...Citeste continuarea

Spanac scazut cu sunca si ochiuri

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Se taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei.  Daca prajiti doar in unt  acesta se arde rapid si se face maro. Tot acum adugati usturoi si ardei...Citeste continuarea

Supa de salata verde creata, cu...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi . Tot acum se pun si felite subtiri, increstate,  de slanina afumata care va...Citeste continuarea

Tagliatelle cu carne de vitel si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Bucata de carne de vitel se sareaza si se maseaza cu boia, ghimbir, rozmarin si piper macinat . Puneti bucata de carne intr-o cratita teflonat de marime adecvata. Se...Citeste continuarea

Creier de porc pane

Postat de: Adrianele in Porc

Clătești creierul cu apă. Îl sărezi și piperezi după gust.Pui făina pe o farfurie plată și tăvălești creierul prin ea.Dai bucățile de creier prin oul bătut și le prăjești...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi cu ghimbir

Postat de: Anett in Supe

Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam chimenul. Cand incepem sa simtim aroma chimenului, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam ghimbirul, sarea si piperul si amestecam...Citeste continuarea

Desert faguri

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un bol mixam bine ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul și laptele și mixam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bolul cu oua mixând la viteza mica....Citeste continuarea

Paine cu faina integrala de secara...

Postat de: katty in Piine

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...Citeste continuarea

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

Postat de: katty in Mancaruri de post

Trecem ciupercile printr-un jet de apa rece si le scurgem bine. Rupem piciorusele si le taiem marunt. Intr-o tigaie punem 1 lingura ulei de masline si calim ciupercile tocate impreuna cu putina...Citeste continuarea

Hummus de fasole

Postat de: katty in Mancaruri de post

Daca nu aveti fasole gata fiarta, spalati fasolea, o puneti la inmuiat in apa rece cateva ore, apoi o puneti la fiert intr-o oala sub presiune. Scurgeti fasolea si o lasati sa se raceasca. Punem...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu linte rosie

Postat de: katty in Supe

Taiem conopida bucatele, o spalam si o scurgem. Spalam lintea si o lasam la inmuiat 15 minute in apa rece. Curatam morcovul si il taiem rondele. Curatam usturoiul si il feliem. Intr-o oala punem...Citeste continuarea

Desert chec cu banane si unt de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Bananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se...Citeste continuarea

Pasta de somon afumat si batog afumat

Postat de: panacris in Peste

Untul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperatura camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie. Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender,...Citeste continuarea

Omleta cu fulgi de porumb si lapte

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Batem ouăle cu un praf de sare și laptele.  Ungem tigaia cu ulei și o punem la încins.  Adăugăm fulgii de porumb în compozitia de oua, amestecăm și punem...Citeste continuarea

Paella cu creveti si chorizo

Postat de: Criss in Fructe de mare

Mod de preparare: Crevetii se curata si se spala cu apa rece. Eu am cumparat creveti de la Lidl si acestia sunt partial curatat. Eu am indepartat ultimul "inel" din carapacea...Citeste continuarea

Salata de fasole verde fideluta, cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Fasolea verde se curata la capete, se rupe mai marunt si se fierbe in apa cu    sare 15minute .  Acum puteti sa fierbeti cateva minute si cremustii ....Citeste continuarea

Supa cu os de porc, zucchini si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. .   Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza. Caliti legumele in...Citeste continuarea

Miel noaten cu ciolan afumat, la...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga  ....Citeste continuarea

Cartofi rantaliti, reteta gustoasa...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Cartofi rantaliti, reteta gustoasa ca in Ardeal Cartofii se curata, se taie  cuburi si se spala . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare . Cat timp fierb...Citeste continuarea

Ciolan proaspat de porc cu mazare...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan....Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu rosii

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva...Citeste continuarea

Desert cozonac cocoa-cocos

Postat de: Dorka in Prajituri

Pune zahărul în laptele călduț și stoarce drojdia. Cerneți făină și adăugați: unt, ouă, iaurt. Ultima data adaugam laptele cu drojdie. Framantam aluatul si scoatem...Citeste continuarea

Desert chec cu banane, nuci si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron punem bananele descojite si cu ajutorul unei furculite le maruntim bine. Adaugam zaharul, ouale, pudra de roscove, sarea si mixam bine compozitia pana devine spumoasa si isi...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: katty in Dulciuri

Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac. Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic.  Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam...Citeste continuarea

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de: katty in Crap / Caras

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...Citeste continuarea

Aperitiv placinta turnata, cu...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas sfaramam branza moale, branza telemea si radem parmezanul sau il punem bucatele mai mari. Adaugam ouale, iaurtul, uleiul si omogenizam. Adaugam grisul si faina de ovaz, omogenizam si...Citeste continuarea

Desert briose cu mere caramelizate

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: autodiag in Dulciuri

Umplutura de mere: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de...Citeste continuarea

Rosii umplute

Postat de: vasimur in Porc

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu...Citeste continuarea

Paine casa facuta din faina...

Postat de: Dorka in Piine

1. Trebuie să facem maia acasă și să-l hrănim în această seară pentru a frământa a doua zi. 50 g maia, 100 g făină de secară, și 50 ml apă. Lucrăm bine...Citeste continuarea

Supa ramen cu Kimchi

Postat de: dantes in Supe

Ciupercile se curata, se feliaza si se calesc in putin ulei intr-o oala. Se adauga supa si khimchi-ul taiat bucati. Cand a inceput sa fiarba, se adauga pasta de ardei iuti si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Frigarui de creveti

Postat de: panacris in Fructe de mare

Într-un vas mai adânc se pun zeama de portocală, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat și verdețurile se amestecă și se lasă doeparte. Creveții...Citeste continuarea

Covrigi cu mac si sare (opariti si...

Postat de: Constelatialeu in Piine

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, drojdia si zaharul, apoi am turnat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa framant apoi am adaugat si uleiul, am obtinut un aluat moale,...Citeste continuarea

Aperitiv mini foietaj cu chorizo

Postat de: ella49 in Aperitive / Garnituri

Ungem aluatul de foietaj cu zacusca, punem salamul chorizo, maslinele si cascavalul razuit. Rulam si taiem felii cam de 3 cm. Asezam feliile intr o tava tapetata cu hartie de copt si dam la...Citeste continuarea

Pulpa de miel gatita la Multicooker...

Postat de: Constelatialeu in Multicooking

Mai intai am scos de la congelator pulpa de miel, am lasat-o sa se dezghete, apoi am frecat-o pe toate partile cu sare, am presarat piper macinat si am crestat-o din loc in loc si am impanat-o cu...Citeste continuarea

Ceapa umpluta, la cuptor

Postat de: mosuletulene in Porc

Se scobesc cu grija cepele, miezule se toaca si se pune la calit cu ulei si putina apa, la care se adauga oregano, se adauga ardeii tocati, cand se inmoaie se adauga carnea, cu rabdare se amesteca...Citeste continuarea

Farfalle cu legume inabusite si...

Postat de: RODIMUR in Farfalle

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se...Citeste continuarea

Desert tort Jaffa

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga...Citeste continuarea

Desert chec cu cacao si rom

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) si 200 gr zahar și mixam pana ce devin ca o crema .Punem esenta de rom si mixam in continuare. Adaugam apoi ouale unul câte unul.NU...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gutui si crema...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Umplutura de gutui: Gutuile curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la fiert intr-un tuci impreuna cu zaharul si cu batoanele de scortisoara....Citeste continuarea

Desert prajitura Fraguta

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili 24/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu fistic...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]