A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata din piept de pui cu ciuperci

Postat de: Bunica in Salate

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, apoi cand este fiert, se toaca marunt. Ciupercile se scot din borcan ,se spala sub jet de apa rece si apoi se taie  marunt. Castravetii...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt si hrean

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se coc de preferinta pe gratar . Se curata de pelite si se toaca . Folosit pentru tocare cutit de acela artizanal de lemn . Daca le tocati cu robotul in mod greu de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 6 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Separat am topit untul, l-am lasat cca 5 min deoparte, am mixat...Citeste continuarea

Desert batoane de ovaz cu mere

Postat de: robert_badica in Vegan / Raw vegan

Merele se rad pe răzătoarea mare şi se pun într-un bol. Se adaugă peste merele rase fulgii de ovăz şi miezul de nucă mărunţit. Apoi, se pune uleiul extravirgin de măsline, mierea...Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt, mascarpone si...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat diametrul 20 cm. Am folosit un inel de tort reglabil, tapetat cu hartie de copt. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, am incorporat...Citeste continuarea

Desert torturi cu crema de fondant...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am pregatit blaturile cu o seara inainte. Blat rotund : Am folosit un inel de tort reglabil, l-am reglat la 20 cm diametru, l-am imbracat in hartie de copt si l-am asezat in tava aragazului....Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: Anett in Clasice

Adaugam ceapa tocata intr-un bol si amestecam cu zeama de lamaie si sare. Punem la o parte, in timp ce preparam restul ingredientelor. Taiem rosiile in doua, scobim miezul si taiem cubulete....Citeste continuarea

Piept de pui impanat, la...

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Introduceti cartofii in cuva aparatului de gatit si ii amestecati cu putin ulei, 100 ml apa, patrunjel verde tocat si ii sarati....Citeste continuarea

Desert bomboane Zserbo

Postat de: Anett in Dulciuri

Intr-un bol adaugam biscuitii si nucile macinate. Adaugam gem de caise si magiun de prune si amestecam bine, Formam bilute avand in mijloc o visine. Intre timp topim ciocolata pe baie de...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu piept de pui

Postat de: eumimi in Salate

Spalam pastaile de fasole, le taiem capetele si le punem la fiert. Cand sunt gata, le tocam marunt ( sau cum doreste fiecare). Eu am avut pastai congelate. Fierbem pieptul de pui, apoi il...Citeste continuarea

Milkshake cu caramel

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Se pun intr-un blender: bananele taiate, iaurtul,mierea si 1 lg sos de caramel. Se mixeaza, pana obtineti o consistenta fina.Acum, adaugati frisca lichida si amestecati cu o...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu lapte de migdale

Postat de: cristina1985 in Bauturi

         Pudra de cacao se amesteca cu o parte din lapte pana rezulta o pasta fara cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc, ochiul mic de la aragaz. Se adauga amestecul...Citeste continuarea

Ceai rooibos

Postat de: cristina1985 in Bauturi

       Se pune apa la fiert, iar cand clocoteste, se adauga ceaiul rooibos si coaja de portocala. Puneti capacul si asteptati 10 minute. Se pune zaharul de cocos, scortisoara...Citeste continuarea

Platoul cu aperitive de Craciun

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

  Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou .  In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru...Citeste continuarea

Desert Syrniki - Clatite rusesti cu...

Postat de: Anett in Dulciuri

Amestecam branza dulce intr-un bol cu ouale, 8 linguri de faina, 3 linguri de zahar si praful de copt. Incingem ulei intr-o cratita. Intre timp punem 2 linguri de faina intr-o farfurie. Luam o...Citeste continuarea

Mini ciuperci la cuptor cu branza...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Ciupercile se spala si se feliaza. Gogosarul se feliaza si el . Chorizo se taie in jumatati de rondele . Se  pun toate intr-un vas de ceramica termorezistenta ....Citeste continuarea

Salata de vinete cu praz si iaurt

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Se taie prazul marunt . Amestecati iaurtul cu ulei si  vinetele tocate . Puneti prazul tocat si amestecati . Sarati   si piparati . Am...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui si zeama...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovii si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Sotati usor legumele curatate in ulei si amestecati cu pasta de ardei dulce si cu cea de ardei iuti . Sarati . Turnati deasupra...Citeste continuarea

Friptura de Craciun

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm . Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget . Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din carne tocata...

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Pune carnea tocata intr-un castron. Ceapa tocata marunt se pune peste carne. Cartoful ras  pe razatoarea mica stors bine se adauga peste carne. Verdeata spalata si tocata se pune in...Citeste continuarea

Muschi de porc pe pat de ceapa

Postat de: Bunica in Porc

Curata o ceapa mare, spal-o si o toci marunt. Intr-o tigaie potrivita pune o lingura de ulei si caleste ceapa sa devina sticloasa. Ciupercile spalate si tocate marunt le pui in tigaie peste...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Bunica in Prajituri

Pentru inceput piseaza/toaca nuca . Blat de bezea: Albusurile se mixeasa cu un praf de sare. Cand albusurile mixate devin lucioase ,adauga zaharul mixand in continuare. Adauga praful...Citeste continuarea

Salata cu sunca, porumb dulce si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat de sodiu, se limpezeste cu apa rece . Conopida se albeste frumos si va fi mult mai buna pentru digestie. Boabele de porumb din...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: Bunica in Prajituri

Merele spalate, sterse se dau pe razatoarea mare. Zaharul,faina,grisul si praful de copt se amesteca. Untul /margarina se imparte pachetul in 3. Luam o tava 30/35 cm.,o ungem cu margarina...Citeste continuarea

Mango lassi

Postat de: cristina1985 in Bauturi

       Se pun intr-un blender iaurtul, mango taiat cubulete (eu am avut in casa compot,dar se gaseste si in magazine) si mierea,pana obtineti o bautura fina. Au iesit doua...Citeste continuarea

Ceafa de porc si coaste gatite la...

Postat de: Constelatialeu in Multicooking

Ceafa am impanat-o cu usturoi apoi am presarat sare si piper, peste coaste am presarat la fel sare si piper, am stropit ambele bucati cu ulei si le-am lasat asa pana a doua zi. Dis de dimineata am...Citeste continuarea

Desert tort Capricioasa Clementina...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mouse de clementine : Am bagat clementine le blender, apoi am adaugat zaharul si am pus la fiert, sa dea in cateva clocote. Am tras de pe foc, am pus ciocolata si am amestecat pana ce ciocolata a...Citeste continuarea

Ciorba a la Pavaloiu

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Picioarele de porc si ciolanul le-am parlit cu arzatorul , apoi le-am spalat bine si le-am bagat la congelator.Vineri, cu o zi inainte de Craciun, le-am pus la fiert cu cateii de usturoi, piperul...Citeste continuarea

Desert Dobos rulat

Postat de: rodicaspring in Prajituri

Blat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus . Fäina se pune la...Citeste continuarea

Desert tort de Craciun 2021

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la 22 cm si l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: cristina1985 in Bauturi

         Laptele se fierbe cu batonul de scortisoara,coaja de portocala si zaharul vanilinat,timp de 8-10 minute. Se strecoara laptele .       Se...Citeste continuarea

Desert carticele-osanzele cu gem de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluatul l-am facut cu o zi inainte, pentru ca necesita timp si rabdare. L-am scos de la frigider , l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru...Citeste continuarea

Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite...Citeste continuarea

Limonada de zmeura cu sirop de agave

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Zmeura congelata (nu este nevoie sa o dezghetati) se pune intr-un blender cu 300 ml apa . Cand a devenit fina ca o pasta, se adauga restul de apa . Se strecoara cu ajutorul...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu salata de naut

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

   Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie .Se face un amestec de ulei,oregano, cimbru,pudra de usturoi si sare. Se toarna uleiul cu condimente  peste cartofi si se...Citeste continuarea

Aluat cu osanza

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

 Un lucru foarte important inainte sa ne apucam sa lucram aluatul este acela ca in bucatarie trebuie sa fie rece .Osanza am scos-o de la congelator si am lasat-o la dezghetat, am prezentat in...Citeste continuarea

Supa de telina si crutoane cu unt

Postat de: cristina1985 in Supe

       Se pregateste o oala  mare, in care se toarna apa si se pune ceapa intreaga. Telina se curata de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala. La fel se procedeaza...Citeste continuarea

Granola

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

       Se pun intr-un vas adanc, urmatoarele ingrediente: fulgii de ovaz/orz , fulgii de migdale, cocosul,semintele,stafidele si zaharul brun. In alt vas, se amesteca siropul...Citeste continuarea

Ceai negru cu condimente

Postat de: cristina1985 in Bauturi

      Se pune apa intr-o cratita. Se adauga condimentele si se pune pe foc, pana da in clocot. Reduceti flacara si lasati sa fiarba 10 minute.        Se...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de: oanapl in Pui

Carnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se...Citeste continuarea

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....Citeste continuarea

Lup de mare/ Biban gatit in papiota

Postat de: ctlina in Peste

Curățați ceapa și tăiați-o lamele.  Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii.  Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii....Citeste continuarea

Desert panna cotta cu mere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le la prajit in untul incalzit.  Presarati deasupra 3 lingurite de indulcitor si scortisoara. Amestecati si colorati-le in jur de 8 minute....Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata,...

Postat de: ctlina in Prajituri

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta  reteta  . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat...Citeste continuarea

Tocanita cu ce ai

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei . Carnea se spala si se feliaza in bucati  de marime potrivita . Puneti tot acum foaia de...Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu ciocolata...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit,...Citeste continuarea

Vin fiert

Postat de: cristina1985 in Bauturi

     Se pune vinul intr-o oala, impreuna cu coaja si sucul de la o lamaie,  de  la  o portocala si jumatate (restul este pentru ornat) si  condimentele. Se...Citeste continuarea

Supa simpla de cartofi cu smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul verde  se toaca marunt. Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in...Citeste continuarea

Desert prajitura Coconut-Clementine

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte,...Citeste continuarea

Desert pere in vin alb

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

      Se pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]