Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face usor si repede si va asigur ca o sa impresionati orice mofturos.
Pentru Reteta de piept de pui cu sos de mustar sunt necesare cateva ingrediente: piept de pui, mustar, smantana.
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline. Lasam acoperit pentru cel putin 30 min la frigider.
Intr-o tigaie stropita cu putin ulei de masline si cu ardeiul iute si usturroiul zdrobit cu coaja cu tot rumenim frumos pieptul de pui pe ambele parti. Aveti grija sa nu se usuce prea mult pentru ca devine sec.
Cand toate bucatile s-au rumenit, adaugam mustarul (cca 1 lingura dar folositi dupa gust), apoi dupa ce amestecam cu carnea, turnam berea. Miscam usor tigaia sa se amestece totul si lasam la foc mare miscand din cand in cand tigaia pana scade bine lichidul, apoi adaugam si smantana si lasam sa se ingroase putin sosul si stingem aragazul.
Servim alaturi de un orez simplu sau un pure de cartofi.
Vezi si reteta de Escalop de porc in sos de mustar.