Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

de Ksenya in Supe, 29 Ian 2024 | 5206 vizualizari

 

O supa interesanta si neobisnuita pentru mine.
Se face in mai feluri, cu cartofi, cu piure sau si, si. Eu am ales s-o fac cu piure.
Puteti incerca si cu cartofi.
Ingredientul cheie este pestele, egelfinul afumat pe care eu nu l-am gasit pe piata.
Egelfinul este un peste care face parte din familia codului si deci l-am inlocuit cu codul afumat.
Cantitatile la ingrediente sunt orientative .Va las pe voi sa adaugati sau sa diminuati cantitatile in functie de consistenta pe care o preferati.
Sursa de inspiratie aici
Pentru reteta de Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World avem nevoie de urmatoarele ingrediente: lapte, patrunjel, cod afumat, ceapa, unt, piure cartofi.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World
  • 600-700 ml lapte
  • o legatura patrunjel
  • 300 -400 g cod afumat
  • o ceapa
  • 4 linguri unt
  • o cana (250g) piure de cartofi
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Pentru servit
  • paine prajita.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World:

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci faceti un piure clasic din 4 -5  cartofi.

Intr-o cratita adaugam laptele, foaia de dafin si tulpinele de la legatura de patrunjel.

La foc mic lasam sa fiarba incet 4-5. min, dupa care adaugam pestele si mai fierbem 3 min.

Oprim flacara, lasam sa mai infuzeze, dupa care scoatem pestele si-l lasam un pic sa racoreasca, apoi il taiem bucatele.

Supa o strecuram si adaugam piureul, pestele si ceapa calita in unt.

Lasam sa dea in clocot, potrivim de sare si piper.

Oprim flacara si adaugam frunzele ramase de la legatura de patrunjel.

Lasam acoperit 10-15 min.

 Supa este gata!

Pofta mare!

 

Vezi si reteta de Supa 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

ceapa se soteaza in unt fara a o carameliza, atat cat devine traslucida si un pic marginile aurii.

2

Pentru o consistenta mai bogata, puteti adauga cartofi cubulete fierti, ou posat, smantana sau oua fierte de prepelita.

3

Aveti grija la sare, pestele este deja sarat.

4

Daca doriti mai mult gust de peste, adaugati un cub concentrat de peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (9)

Lau 1

03.02.2024, 18:27

oanapl 1

05.02.2024, 18:05

Interesantă combinație! Sigur e pe gustul meu!

Rocsi 1

07.02.2024, 20:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de legume, cu kaizer si crutoane