Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pulpe de pui cu ceapa rosie si...
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata, se spala bine si se usuca cu un prosop. O portocala se stoarce si in zeama se amesteca bine toate condimentele. Se pune uleiul intr-o tava, se pun pulpele si se ung bine...Citeste continuarea
Salau cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in SalauMedalioanele de salau se spala si se asaza in tava. Sarati pestele si stoarceti zeama de lamaie proaspat, peste fiecare bucata. Dovlecelul se curata de coaja...Citeste continuarea
Desert cheesecake de Craciun cu...
Postat de: VanessaAli in TorturiBaza: Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e...Citeste continuarea
Crispy de pui la cuptor
Postat de: Reli_B in PuiAm taiat pieptul de pui in fasii. Am presarat putina sare si piper peste ele si le-am amestecat. Am amestecat iaurtul cu smantana si condimentele: sare, piper, boia. Fulgii de porumb i-am...Citeste continuarea
Desert pachetele cu bezea si nuca
Postat de: diaconta in PrajituriPentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor. Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem...Citeste continuarea
Desert bomboane cu ciocolata alba,...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe mixeaza untul cu zaharul vanilat. Se topeste ciocolata pe baie de abur (se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, care se pune in apa clocotita; se mesteca pana cand se topeste),...Citeste continuarea
Desert branzoaice sau poale-n brau...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele...Citeste continuarea
Desert fursecuri spritate, fragede...
Postat de: Ina in DulciuriPunem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala. Oprim mixerul si adaugam...Citeste continuarea
Pulpe superioare de pui la cuptor
Postat de: Reli_B in PuiIntr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam...Citeste continuarea
Carnati Thuringer cu legume la tigaie
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneCartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se fierb in apa cu sare, 7 minute, se scurg si se lasa putin la racit. Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi,...Citeste continuarea
Desert negresa din albusuri cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se...Citeste continuarea
Salata tunisiana mechouia
Postat de: Criss in SalateLegumele spalate si curatate se pun intr-o tava pe hartie de copt si se coc in cuptor. Se pot coace si pe plita sau gratar, dar mie mi-a fost mau usor sa le coc pe toate odata in cuptor. ...Citeste continuarea
Supa italiana cu perisoare, orzo si...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Morcovii se taie in bucati mari, ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza cotoarele de la cavolo nero si se taie...Citeste continuarea
Desert clatite americane cu afine
Postat de: licurici_lra in DulciuriFaina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare. Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si gutui
Postat de: AdrianUdrea in PrajituriPentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol. Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si...Citeste continuarea
Desert tort entremet cu cocos si...
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se incorporeaza incet in spuma...Citeste continuarea
Tocana de legume
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMai întâi se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală și se taie sub formă de rondele, sau de triunghiuri, dar de dimensiuni mai mari. (Toate legumele...Citeste continuarea
Desert prajitura Carpati
Postat de: Criss in PrajituriOuale se separa si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile...Citeste continuarea
Desert fursecuri arabesti
Postat de: Criss in DulciuriNOTA: in reteta tradusa scrie de "o cana de ceai" de ulei, zahar, faina, etc. Eu am masurat ingredientele cu o cana de cca 200 g. Important e sa masurati toate ingredientele cu acceasi...Citeste continuarea
Desert Ochelari cu zahar si...
Postat de: panacris in DulciuriAluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară. Urmează partea artistică, se...Citeste continuarea
Coaste de porc si cartofi la slow...
Postat de: mihaelam90 in Slow CookerCartofii i-am curatat si taiat ca pentru prajit, dar mai grosi si i-am asezat in vasul slow cookerului Crock Pot si i-am condimentat cu sare, piper, boia si usturoi. La fel am condimentat si...Citeste continuarea
Ostropel de pui la slow cooker...
Postat de: mihaelam90 in Slow CookerSpalam bine si scoatem pielita pulpelor si le digilam intr-o tigaie cu putin ulei pe aragaz, cam 5-10 minute. Rosiile in bulion le-am pasat la blender, dupa care le-am amestecat cu sucul de...Citeste continuarea
Desert braduti din aluat de...
Postat de: merisor67 in PrajituriRupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari,...Citeste continuarea
Tort aperitiv, pentru zilele cu...
Postat de: RODIMUR in PesteSe taie blatul (pâinița) în trei felii. Se curăță și se spală cele două cepe. Una din ele se taie foarte mărunt, pentru pasta de pește, iar cealaltă se taie rondele/felii....Citeste continuarea
Friptura de pui la cuptor
Postat de: eumimi in PuiAmestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...Citeste continuarea
Rata pe varza acra
Postat de: Pungasa_Rogue in RataRata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi,...Citeste continuarea
Desert tort egiptean
Postat de: Bunica in TorturiBlatul Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt. Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma. Scoate telurile. Adauga...Citeste continuarea
Pulpe de pui dezosate cu mustar la...
Postat de: Leontina_Costel1970 in PuiIntr-un castron amestecam untul, uleiul, mustarul, boiaua, sarea si piperul pana obtinem o pasta, trecem prin acest amestec pulpele de pui, apoi le asezam intr-o tava si acoperim tava cu hartie de...Citeste continuarea
Orez cu legume la tigaia wok
Postat de: Leontina_Costel1970 in Mancaruri de legumeMai intai spalam orezul si-l punem intr-o cratita cu 3 cani de apa si-o lingurita delikat legume, punem la fiert la foc mic. Proportia este de 1:3 ( orez/apa). Cat fierbe orezul, ne apucam sa...Citeste continuarea
Sarmale cu peste
Postat de: Bunica in PestePentru inceput ne ocupam de varza. Desfacem varza foi, foi si-i scoatem cotorul. Portionam fiecare foaie, apoi le punem in apa rece. Evisceram macroul, il spalam bine, indepartam capul,...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate la gratar
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata de pieliti si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie...Citeste continuarea
Supa de post, cu legume si chimen
Postat de: RODIMUR in SupeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie (rondele sau semirondele) și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Când se ridică...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si crema...
Postat de: mirela0911 inBlatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeazsa pana se obne o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza...Citeste continuarea
Pizza cu mozzarella
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea Aluat clasic de pizza . Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si se presara...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu cascaval la...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalati ciupercile, le scurgeti bine. Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel. Rosiile cherry le taiati in sferturi. Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa...Citeste continuarea
Pizza cu ciuperci si masline
Postat de: vasimur in PizzaFacem un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul și lăsăm aluatul la dospit 20-25 minute. Între...Citeste continuarea
Tort cu creme de ciocolata si...
Postat de: merisor67 inPregătim blatul de tort. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Mixăm albușurile până devin spumoase,...Citeste continuarea
Tort cu trei blaturi si trei creme
Postat de: Pungasa_Rogue inSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat cu cacao: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca...Citeste continuarea
Desert cornulete cu rahat
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat....Citeste continuarea
Medalion de sturion in sos picant...
Postat de: abetina in PesteSe spala pestele si se pune in tava in care am pus uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat marunt, pastarnacul si morcovul taiat rondele, ardeii iuti, ardeiul gras tocat marunt, foile...Citeste continuarea
Mix de condimente Toscan
Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw veganRosiile se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in vas inchis etans. Se poate folosi la chiftele, pentru a aromatiza untul sau la fripturi. Citeste continuarea
Farfalle la cuptor cu vinete si sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in FarfalleSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa. Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin....Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: antici_gabytza in PiinePunem cartofii cu tot cu coaja la fiert,dupa ce s-au fiert ii decojim si ii zdrobim. Dizolvam drodia in apa calduta si o rasturnam peste cartofi. Adaugam 2 linguri de ulei,sare si o lingura de...Citeste continuarea
Desert tort mozaic
Postat de: GabrielaSasha in TorturiSe sfarama biscuitii. Se pune pe foc laptele, zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat, adaugsm cacaoua si untul ,mixam,stingem focul si punem esenta. Siropul fierbinte se pune peste biscuiti,...Citeste continuarea
Dulceata de prune cu miez de nuca
Postat de: GabrielaSasha in Dulceata / GemPrunele le spalam și le scoatem samburii. Le punem într-un vas mare cu zaharul peste pana a doua zi. Le fierbem la foc potrivit. Adunam spuma și le fierbem pana scade din dulceața,...Citeste continuarea
Desert pancakes cu banane si ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriPasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate. Adaugam si faina treptat si amestecam bine. Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic...Citeste continuarea
Orez cu mazare si pui la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerOrezul se spala bine si se lasa in apa rece, 1 ora. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, se pune uleiul, ceapa, mazarea, carnea si orezul. Se...Citeste continuarea
Buturuga de Craciun
Postat de: RuxyRux inAm pregatit prima data crema de lamaie, am facut-o seara pentru ca a doua zi doar sa o folosesc si sa fie gata racita atunci cand o voi mixa cu frisca. Intr-un vas larg am pus frisca lichida si...Citeste continuarea
Turtite cu magiun, la tigaia grill
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și în adâncitura făcută în mijloc se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă...Citeste continuarea