Desert Tiramisu

de MinoPh in Prajituri, 28 Feb 2019 | 2984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii mascarpone - 500 g
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 60 piscoturi
  • ness pentru inmuiat piscoturile
  • cacao pentru pudrat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi le-am pus pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce zaharul s-a topit si au capatat o consistenta mai groasa. Se lasa la racit. Separat se bate frisca tare, mascarponele se amesteca cu crema de galbenusuri, apoi se incorporeaza si frisca batuta.

Pentru asamblat tiramisu, am folosit o tava cu pereti detasabili. Pentru inmuiat piscoturile am folosit 3-4 lingurite cu ness diluat cu apa.

Pe fundul tavii am intins un stat de crema, am asezat un strat de piscoturi inmuiate in ness ( nu trebuiesc tinute mult, doar scufundate si scoase repede ) peste piscoturi crema si iar piscoturi inmuiate, procedam asa pana terminam toata crema. Deasupra cernem cacao, lasam prajitura la rece pana a doua zi cand putem sa servim.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata, cu visine din compot