Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv Waffe cu dovlecei, telemea...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDovleceii îi cureți de coajă și îi dai prin răzătoarea mică și îi scurgi bine de apă. Într-un bol mixezi ouăle, apoi adaugi laptele, și uleiul și mixezi puțin...Citeste continuarea
Smoothie cu fructe de padure,...
Postat de: oanapl in Love SmoothiesPui iaurtul în blender. Fructele le speli, le cureți de codițe și le adaugi în recipientul blenderului. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste celelalte fructe....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de mure si...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...Citeste continuarea
Zama acra de pui cu ardei copt
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Ceapa se toaca marunt . Telina verde se feliaza marunt . Morcovul , patrunjelul radacina si ardeiul rosu se taie cubulete . Pieptul de...Citeste continuarea
Desert nuci umplute cu crema de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriCoji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga...Citeste continuarea
Desert prajitura de post, cu suc de...
Postat de: UrsanMihaela in PrajituriSe pun uleiul, zaharul si sarea intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana aproape se lichefiaza zaharul, apoi se adauga sucul de rosii, esenta de rom, faina si...Citeste continuarea
Racituri de porc
Postat de: vasimur in PorcLa r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se...Citeste continuarea
Ciocolata calda cu menta
Postat de: cristina1985 in BauturiSe pune laptele intr-o oala, pe foc,iar cand da sa fiarba, se adauga ciocolata . Se inchide aragazul si se amesteca ,pana se topeste ciocolata. Adaugati esenta de menta. Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: cristina1985 in BauturiSe pun 300 ml lapte, frisca si zaharul brun intr-o cratita ,pe foc. Cand este fierbinte, se pune cacaua amestecata cu restul de 100 ml lapte .Se continua fierberea, pana incepe sa se mai ingroase...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu pui si susan
Postat de: mihaelar63 in SalateCiupercile se pun intr-o strecuratoare si se limpezesc cu jet de apa rece . Castravetii murati se taie pe lungime si apoi se feliaza fin. Gogosarii se taie cubulete ....Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu seminte
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe cerne faina ,se amesteca cu sarea,praful de copt, cimbrul si semintele.Apa si uleiul se pun pe foc, pana se aduc la punctul de fierbere si se toarna peste amestecul de faina si seminte....Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu branzeturi
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCum toate ingredientele sunt gata preparate, nu rămâne decât să începem deja preparativele pentru decorare. Se fierb tare două ouă. Când sunt gata fierte, se...Citeste continuarea
Tartine cu pasta din file de hering
Postat de: RODIMUR in PesteMai întâi se prepară pasta de pește, mixând bine fileul de hering cu: ceapa galbenă, tăiată foarte fin, untul, sarea și zeama de lămâie. Se taie fiecare...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iuti
Postat de: UrsanMihaela in ConserveSe spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt. Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi. Cantitatea de ardei este inainte de a taia...Citeste continuarea
Tocana mixta cu carnati de casa
Postat de: eumimi in PorcTaiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete. Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand...Citeste continuarea
Desert tarta Urside
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, amestecând până se obţine o bezea consistenta, dar nu tare. Apoi se adaugă praful...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza sarata...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm,...Citeste continuarea
Pate de ficat de pui
Postat de: cristina1985 in FicatCeapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei ( sau doar cu ulei-daca nu vreti dietetic). Se caleste si apoi se adauga apa (daca trebuie) si se fierbe 20 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba din burta de vitel
Postat de: mihaelar63 in CiorbeBucata de burta de vitel se spala cu apa calduta si se puna sa de un clocot in apa cu putin otet si sare . Dupa 10 minute se arunca apa . Intre timp se curata si se...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nuca
Postat de: MARI34 in DulciuriSe cerne faina, o punem in bol mare, adaugam ouale, amestecam, apoi laptele caldut in care am pus zaharul la topit, amestecam din nou, adaugam coaja rasa de la o lamaie, drojdia si untul topit si...Citeste continuarea
Sarmale cu oua
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePasatul se spala din mai multe ape si se fierbe timp de 10 minute . Se scurge pasatul de excedentul de apa . Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la...Citeste continuarea
Desert cozonaci cu nuca si cacao,...
Postat de: abetina in DulciuriMod de preparare pentru aluat: Intr-un castron se pun drojdia, sarea, zaharul si cam 100 ml lapte dulce, incalzit la temperatura camerei si se omogenizeaza. Intr-un...Citeste continuarea
Desert prajitura Regina Maria
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu aroma de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas. Se adauga untul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si plicul cu lamaia Finesse. Se framanta un aluat nelipicios si se mai adauga faina daca este...Citeste continuarea
Desert prajitura Kinder Bueno
Postat de: madi_marin in PrajituriBlat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o...Citeste continuarea
Desert spuma cu cafea
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe amesteca cacaua, Inka sau cafea, amidonul si zaharul cu putin lapte. Restul (de lapte) se pune la fiert impreuna cu amestecul de cacao .Se fierbe pana se ingroasa, amestecand tot timpul....Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza
Postat de: MariBranescu in Mancaruri cu carneSe aleg foile de varza. Se pune carnea tocata într-un bol mare, adăugăm ceapa tocata mărunt, orezul spălat, condimentele și amestecam bine compoziția. Împachetam carnea...Citeste continuarea
Ciorbă de curcan
Postat de: ancutsa in CiorbeSe pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de portocale...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate. Albusurile le bateti separat cu un...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare acrita cu zeama...
Postat de: stefy_a in CiorbeSe spala ceapa, ardeiul gras, gogosarul, radacina de patrunjel si morcovul, se taie marunt si se pun la fiert in apa. Cand legumele sunt fierte, se pregatesc perisoarele. Compozitia de...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nuca si cacao
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe cerne faina, se face in mijloc o adancitura in care se pune drojdia proaspata sfaramata, deasupra se pune o jumatate de cana de lapte cald( din total), atentie sa nu fie fierbinte, se pune o...Citeste continuarea
Piept de curcan cu vin alb,...
Postat de: ancutsa in CurcanSe taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac...Citeste continuarea
Paine cu unt si seminte
Postat de: oanapl in PiineDrojdia o pui într-un bol micuț cu zahărul și le amesteci până când se dizolvă complet drojdia. Într-un vas cerni făina, presari sare, adaugi drojdia dizolvată,...Citeste continuarea
Cotlet de porc la slow cooker...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe spala bine cotletul, se sterge cu prosoape apoi se condimenteaza cu sare, piper si condimenrele pentru friptura. Se maseaza bine carnea cu aceste condimente. Cartofii se curata, se spala si...Citeste continuarea
Muschi de porc afumat
Postat de: sufletista in Mezel de casaBucata de muschi se condimenteaza cu sare si se lasa peste noapte la rece. A 2- zi se amesteca condimente dupa gust,adaugam vinul si condimentele,usturoiul pisat intr-o oala/bol in care sa...Citeste continuarea
Rulada din fleica de porc
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneAlegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici. Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore. Intr-un bol amestecam...Citeste continuarea
Desert fursecuri fragede cu gem de...
Postat de: Ina in DulciuriPunem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala. Adaugam praful de sare, ouale si esenta de...Citeste continuarea
Friptura in untura
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa. Acoperim cu...Citeste continuarea
Pui in vas roman
Postat de: violeta30 in PuiCuratam si spalam bine puiul. Il condimentam cu sare/delikat si condimente. Legumele le taiem in jumatati si le asezam pe fundul vasului, punem cescuta de apa, presaram cu delikat si asezam...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: violeta30 in CiorbePunem apa la fiert. Curatam legumele si le taiem cubulete, cand apa clocoteste le adaugam la fiert, mai putin rosiile, pe care le vom pune cu 10 minute inainte sa adaugam pestele si doar cand...Citeste continuarea
Desert cozonac fara framantare -...
Postat de: violeta30 in DulciuriToate ingredientele vor fi la temperatura camerei. Pregatim aluatul. Intr-un vas mare punem faina, iar in mijlocul ei facem o gropita. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana devine...Citeste continuarea
Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550
Postat de: Ina in TorturiBaza de tort si cojile de eclere. Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea. Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si...Citeste continuarea
Desert cozonac cu umplutura mixta...
Postat de: merisor67 in PrajituriPregătim aluatul. Mai întâi vom cerne făina într-un vas, de două ori chiar, pentru a fi pufoasă, aerată. Preparăm apoi maiaua. Frecăm într-un bol, drojdia...Citeste continuarea
Desert Piscozmeurica
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura, am o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o cu folie alimentara ( 24/35 cm). Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece....Citeste continuarea
Desert Alcatraza
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoile : Albusurile le-am scos de seara de la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Le-am pus in bolul robotului cu un praf de sare si le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana...Citeste continuarea
Desert cozonac cu ciocolata si nuca
Postat de: CameliaComan in DulciuriPunem drojdia intr-un bol mai mare. Adaugam o lingura de zahar si putin lapte cald. Amestecam cu un tel. Adaugam si o lingura de faina. Amestecam usor. La nevoie mai adaugam putin lapte. Lasam sa...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata si portocale
Postat de: CameliaComan in TorturiBlat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Punem uleiul si mixam usor.Adaugam cate 2 linguri din amestecul...Citeste continuarea
Tarta cu foietaj, ciuperci si peste
Postat de: rocsi_1612 in PesteCeapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele,...Citeste continuarea
Desert poale-n brau
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIn bolul unui robot de bucatarie se pune faina,galbenusuriile si untul taiat cubulete la temperatura camerei,zaharul si drojdia,sarea si coaja de portocala si se mixeaza aluatul la viteza...Citeste continuarea
Tort festiv salata de boeuf
Postat de: gurita_ta2005 in SalateCartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare. Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert. Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron. Castravetii se taie...Citeste continuarea