Ratatouille

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 14 Mar 2019 | 2951 vizualizari

 


O reteta potrivita in orice moment al zilei!
"retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata mica
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 4 linguri ulei masline
  • o lingurita busuioc sau oregano
  • sare
  • piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa se taie fideluta. Usturoiul se toaca marunt. Se curata de coaja  dovlecelul si vanata. Dovlecelul si vanata se taie felii, rosiile se taie cubulete. Ardeii se curata de seminte si nervuri si se taie bucati lungi de 2 cm. Se incinge uleiul si se caleste ceapa la foc mic timp de 5 minute. Se adauga dovlecelul, vanata, ardeii si usturoiul si se calesc 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga rosiile si busuiocul si se da o data in fiert. Se reduce focul, se acopera pe jumatate si se lasa sa se caleasca legumele 25 minute, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare si piper.

 

Se poate servi imediat calda sau mai tarziu rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de brocoli