Slanina fiarta in moare cu piper si boia

de MotanLaOale in Mezel de casa, 13 Mar 2019 | 12200 vizualizari

 

Inspirat de modul de preparare al lui Costel (Mutulica).

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati slaninuta (800g)
  • 1 ceapa
  • 4-5 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingurita coriandru
  • 5-6 boabe ienibahar
  • 2 linguri bia dulce
  • 1 litru moare (zeama de varza)
  • sare grunjoasa
  • PENTRU PRESARAT:
  • boia afumata
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta in moare cu piper si boia:

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.

Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.

Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.

Eu am sarit peste aceasta etapa deoarece slanina primita era gata tinuta in sare.

Se pune slanina intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie.

Se pun foile de dafin, piperul, coriandrul, ienibaharul, boiaua dulce si ceapa curatata si lasata intreaga.

Se fierbe la foc mic, 1 ora, pana intra furculita usor in slanina.

Se pune un capac si se lasa sa se raceasca slanina in zeama in care a fiert.

Se scoate si se lasa la zvantat pe o farfirie.

Se presara cu boia afumata si piper macinat bine pe toate partile si se pune la rece (pe balcon).  

Se poate pastra in congelator pentru mai mult timp.  

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta in moare cu piper si boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]