A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv rosii umplute cu branzica

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Rosiile se spala. Se taie un capac si se scobesc rosiile de semintele si pulpa din interior. Nu aruncati interiorul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am...Citeste continuarea

Ciorba de ciolan cu zeama de varza

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Ciolanul se taie bucati. Ceapa se curata si se toaca. Zarzavatul se curata si se toaca. Ardeiul se se curata si se taie patratele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Rosiile se...Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga in straturi sau...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat, cu stafide si...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se pregătesc stafidele. Se opăresc timp de 1 minut în apă clocotită și apoi se pun la înmuiat în siropul pregătit din: rom, esență de rom și sirop...Citeste continuarea

Spaghete cu ton

Postat de: trifadalia in Spaghete

Ceapa atat cea normala cat si cea verde se taie bucati mici impreuna cu usturoiul care se da pe razatoarea cu gauri mici si se pun la calit in ulei. Cand ceapa sticleste, se adauga sarea si...Citeste continuarea

Paine cu ceapa calita

Postat de: cristina1985 in Piine

Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se caleste in 50 ml ulei, pana se inmoaie. Se toarna 100 ml lapte cald,intr-un bol. Se adauga zaharul si drojdia uscata si se amesteca. Nu...Citeste continuarea

Paste cu branza si bacon

Postat de: cristina1985 in Spaghete

Se pune apa (mai multa) la fiert, iar cand da in clocot, se adauga pastele si sare. Se fierb cam 15-20 minute (depinde cum le doriti). Se scurg, daca e cazul. Baconul se taie in bucati mici si...Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu somon

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o...Citeste continuarea

Saramura de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata si portocale

Postat de: violeta30 in Torturi

Blatul Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul, uleiul, laptele pana se dizolva zaharul, apoi faina masurata o vom amesteca cu praful de...Citeste continuarea

Desert tort in doua culori

Postat de: aliliana in Torturi

Blatul de vanilie ( 2 foi). Pregatitul foilor se face separat. Pregatirea pentru o foaie: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o...Citeste continuarea

Chiftele in bacon

Postat de: MotanLaOale in Porc

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Porc

Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se taie julien. Costita se taie fasii. Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile...Citeste continuarea

Salata cu piept de pui, legume si...

Postat de: autodiag in Salate

Pe un platou se asaza un inel de la o tava detasabila de tort cu diametrul de 18 cm. De jur-imprejurul lui se pune hartie de copt in interior. Cartofii fierti se taie cubulete si se asaza pe...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar, cu cartofi...

Postat de: vasimur in Porc

Pasul 1. Mai întâi tăiem carnea felii, nu mai groase de un deget (1-2 cm), o spălăm bine după care o  ștergem cu prosoape de hârtie (pentru a îndepărta gustul...Citeste continuarea

Salata de ciupercute cu maioneza si...

Postat de: claudiaO in Salate

Încingem uleiul si punem ciupercile întregi, spălate si curățate inainte. Presaram putina sare si amestecam ciupercile ca sa nu se prinda de tigaie. Punem un capac si tinem pe foc...Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se sparg samburii de migdale si se pun intr-un castron pana la formarea bomboanelor.  Margarina impreuna cu zaharul se pun pe foc pana se topeste tot zaharul, amestecand continuu in ea. Se...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Ouale le fierbem în apă cu sare cca 8-10 minute. Le lăsăm să se răcească, apoi le curățăm de coaja cu grija ca sa nu le rupem. Le tăiem pe fiecare in jumate. Scoatem ...Citeste continuarea

Desert prajitura Kati

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu pate de ansoa

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Pestele de scurge de ulei. Uleiul se pune intr-o ceasca separat pentru ca va fi folosit. Se toaca marunt pestele si se pune in mojar. Se paseaza bine. Cand este aproape o pasta, se pune untul...Citeste continuarea

Sarmale cu pasat

Postat de: GeaninaBot in Mancaruri cu carne

Se taie ceapa, ardeiul si se pun la calit. Se taie pieptul de porc si se prajeste. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga boia, carnea tocata si pasatul, se condimenteaza si se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi caramel, cu...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Foile caramel: Intr-o cratita puneti zaharul, o trasferati pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati apa, lasati pe foc pana zaharul caramel este complet dizolvat. Trageti deoparte si...Citeste continuarea

Aperitiv rosii cherry umplute

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală roșiile, se decupează de la baza fiecăreia câte un căpăcel și se golesc, cu atenție, de conținut. Se umplu roșiile cu cremă de brânză, cu salată de vinete, sau...Citeste continuarea

Desert tort musuroi de cartita

Postat de: MotanLaOale in Torturi

BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri. Galgenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema...Citeste continuarea

Desert tort onomastic si de An Nou

Postat de: ancutsa in Torturi

  Steluţele de ciocolată: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, apoi se formează steluţe pe o hârtie de copt, se pun scobitori sau frigărui,...Citeste continuarea

Desert faguri

Postat de: Ina in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam pe rand uleiul, laptele, faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, mixand dupa fiecare.  La final incorporam esenta de rom si praful de sare.  ...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute pentru revelion

Postat de: Ksenya in Aperitive / Garnituri

Ouale le taiem un pic la capte pentru stabilitate, apoi le taiem pe mijloc. Intr-un castron adaugam galbenusurile, le zdobim cu furculita, adaugam maioneza, mustarul, usturoiul zdrobit si...Citeste continuarea

Desert rulada (buturuga) Rocher...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa....Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti sarati

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

      Faina se amesteca cu untul rece, taiat in cubulete, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi adaugati cascavalul ras fin, cimbrul, rozmarinul, smantana si sarea (nu multa, daca...Citeste continuarea

Curcan la cuptor

Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carne

Incingem cuptorul la 180 grade C. Ne apucam sa curatam legumele, spalam curcanul si il uscam cu servetele de hartie. Taiem cateii de usturoi feliule, crestam curcanul din loc in loc si punem...Citeste continuarea

Fondant pentru eclere, amandine

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si...Citeste continuarea

Desert tort cu afine si bezea de...

Postat de: CameliaComan in Torturi

Blat Punem untul intr-un bol. Adaugam zaharul si coaja rasa de la 2 lamai. Mixam pana la omogenizare. Adaugam treptat cele 3 oua. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam o lingurita esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Desert tort 25 de arginti

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuci si visine...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Vișinele se scot din borcan și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de sirop. Se mixează bine untul cu: zahărul, vanilia, esența și gălbenușul de ou. Se...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de: eumimi in Ciorbe

Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie. Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert....Citeste continuarea

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

 Legumele se curata si se spala . Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu unt,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor. Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie...Citeste continuarea

Chutney cu zmeura, mango, pere si...

Postat de: mihaelar63 in Sosuri

 Spalati fructele . Se curata mango de coja si sambure .Se toaca marunt . Se curata portocala de coja si se taie cubulete . Se curata para de coja si seminte si se...Citeste continuarea

Parjolute din carne de porc

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Curatati si tocati marunt ceapa verde si usturoiul . Taiati maruntel branza maturata . Carnea tocata se pune intr-un bol mare si se amesteca cu sare,piper,ierburi...Citeste continuarea

Icre de peste cu macrou afumat

Postat de: violeta30 in Peste

Icrele le amestecam cu mustarul, suc de lamaie - 2 linguri si le frecam cu ulei ca pe maioneza.  Cand s-au inmultit, adaugam grisul rece (50 ml apa si o lingura de gris se fierb bine) si...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Punem uleiul intr-un vas si apoi adaugam cus-cusul pe care il vom cali in ulei, cand devine sticlos punem canile de apa si sare si amestecam continuu pentru a nu se lipi. Separat calim...Citeste continuarea

Aperitiv pizza

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Asezam feliile de paine in tava pe care le ungem cu ketchup. Punem felii de carnaciori, betisoare de salam si sunca, peste care presaram cascaval ras, apoi maslinele felii, ciupercile si feliile...Citeste continuarea

Sarmale in vas roman

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Curatam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa.  Spalam orezul si il punem peste...Citeste continuarea

Budinca cu legume si piept de pui

Postat de: oanapl in Pui

Speli carnea de pui și o tai cubulețe mici, apoi o călești în 2 linguri de ulei, adaugi condimentele și o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit până când...Citeste continuarea

Tochitura cu bere neagra

Postat de: violeta30 in Porc

Am avut cativa carnaciori si carne ramase de la gratarul de ieri. Am pus in cratita uleiul, ciupercile feliate, carnea proaspata taiata cuburi si inimioarele cu pipotele de pui. Le-am lasat sa...Citeste continuarea

Supa de rosii, cu morcovi si...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra,...Citeste continuarea

Ficatei de pui la gratar cu piure

Postat de: violeta30 in Ficat

Spalam ficatul si il curatam.  Incingem grilul si stropim cu ulei (foarte putin) pe care il vom intinde cu pensula, apoi vom presara sare grunjoasa (eu am pus sare roz). Asezam ficateii si...Citeste continuarea

Desert coronita cu nuca si mere

Postat de: violeta30 in Prajituri

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, cu uleiul, un praf de sare, laptele si vanilia. Dupa ce le batem bine (sa se topeasca zaharul)...Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de: Ina in Torturi

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...Citeste continuarea

Somon cu legume en papillote

Postat de: mihaelar63 in Somon

Legumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt. Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei . Bucatile de peste se sareaza si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]