Chutney de mere si pere

de Xandrinne in Sosuri, 16 Mar 2019 | 7746 vizualizari

 

E prima oara cand testez acest preparat si pot spune ca sunt foarte multumita de rezultat. Chutney-ul este un preparat cu specific indian, un amestec de fructe, mirodenii si legume. Textura sa poate varia; eu am pregatit o varianta mai grosiera.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • 150 g zahar brun,
  • 100-120 ml otet,
  • 1 kg mere si pere,
  • Pentru nota picanta:
  • 1-2 ardei iuti,
  • 1 bucatica de ghimbir,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare, dupa gust,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 varf de cutit de turmeric,
  • un praf de piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de mere si pere:

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa tocata in uleiul incins, cateva minute, pana devine translucida. Adaugi ardeii, ghimbirul si usturoiul si mai calesti putin. Adaugi fructele, zaharul si otetul si pui si 1/2 pahar cu apa. Lasi sa dea in clocot, amestecand din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase adaugi scortisoara, turmericul si sarea, eventual putin piper. Amesteci si mai lasi sa scada lichidul; dupa cca 30 de minute verifici consistenta si opresti focul. Pui sosul in borcane dupa ce se mai raceste. Se poate pastra la frigider, pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post, din pufuleti