Desert chec aromat de post

de cristina1985 in Prajituri, 16 Mar 2019 | 2894 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 200 ml suc proaspat portocale
  • 1 lg-ta scortisoara
  • coaja de la 2 portocale mari
  • 1 lg-ta bicarbonat
  • 1 lg-ta praf de copt
  • 1 lg-ta esenta rom
  • 2 mere
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec aromat de post:

Se bat bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand apa minerala, sucul (stors) de portocale, esenta rom, faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nuca macinata.

Se toarna 1/3 aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, pentru a se scoate mai usor. Se pun cubulete de mar (decojit) date prin faina  si se continua asa pana se termina ultimul strat  (cu mere). La mine au fost trei straturi de aluat si trei de mere. Va iesi un singur chec care se coace la foc mic 50 minute, sau pana este gata.Se verifica dupa 50 minute, cu un frigarui de lemn.Daca iese curat, dupa ce l-ati introdus in mijloc, inseamna ca este gata. Altfel se mai lasa in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec aromat de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec dungat