Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Piept de purcelus cu cartofi, la...
Postat de: mihaelar63 in PorcPieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati . Cartofii se curata si se taie pe lungime . Usturoiul se curata si se feliaza. Asezati cartofii in tava . Sub ei...Citeste continuarea
Pulpa de porc gatita lent
Postat de: panacris in PorcPulpa de porc se maseaza cu condimentele pentru bait uscat de la Kotany si se lasa la rece, asa uscat, fara niciun lichid, minim 180 de minute sau peste noapte la rece. Apoi se pune pulpa la...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu spanac
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMixam untul moale cu sarea si piperul. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam smantana, cascavalul si faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam spanacul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi cu miere,...
Postat de: panacris in PrajituriIntr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de fructe si...
Postat de: merisor67 in TorturiPregătim crema de fructe. Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic. Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte...Citeste continuarea
Desert prajitura Televizor
Postat de: panacris in PrajituriPentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si gris,...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriCum se prepara Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere: Am curatat merele de coaja si le-am ras. Merele trebuie sa fie zemoase. Daca nu sunt zemoase, adaugam...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti de post
Postat de: MotanLaOale in DulciuriMiezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...Citeste continuarea
Cea mai buna supa cu galuste, din...
Postat de: mihaelar63 in SupeLegumele se urata si se spala . Coada de vitel se spala bine cu apa rece. Portionati coada in bucati mai mici , cam de 3 degete sa incapa bine in oala . Se...Citeste continuarea
Cotoroage - racituri din Banat
Postat de: MotanLaOale in PorcPicioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi cu bulion...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru foi am amestecat intr-un vas uleiul, sucul de rosii, zaharul pudra si sarea. Am omogenizat, apoi am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apoi treptat faina cernuta. Am...Citeste continuarea
Slanina cu boia fiarta in moare
Postat de: panacris in Mezel de casaSlanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se...Citeste continuarea
Snitele cu crusta crocanta din...
Postat de: mihaelar63 in PorcCotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti . Eu am portionat 6 bucati generoase . Se sareaza bucatile de carne si se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti cu cacao,...
Postat de: panacris in DulciuriSe amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu crema de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle...Citeste continuarea
Sos picant pentru cartofi prajiti
Postat de: aliliana in ClasiceSosul de chili dulce se amesteca cu mustarul picant, ca la maioneza. Se adauga putin cate putin uleiul de masline. La final se adauga putin cimbru. Citeste continuarea
Focaccia cu rosii, usturoi si oregano
Postat de: aliliana in PiineAluatul: Se incalzeste 250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se...Citeste continuarea
Cartofi cu bacon si cascaval la...
Postat de: AdrianUdrea in PorcSe porneste cuptorul la 200 de grade. Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc. Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri de jambon, umplute...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și...Citeste continuarea
Toba
Postat de: antici_gabytza in Mezel de casaSpalam ficatul, rinichiul, urechile, limba si soricul sa nu aibe sange pe ele. Le punem la fiert impreuna cu bucati de carne, sare, piper si foile de dafin. Lasam sa fiarba, dar ficatul fierbe...Citeste continuarea
Slanina afumata
Postat de: antici_gabytza in Mezel de casaBucatile de slanina le saram bine pe ambele parti, nu conteaza daca am pus mai multa sare pentru ca ea isi ia cat ii trebuie. Lasam slanina asa pana a 2 a zi intr-o camera racoroasa. Dupa ce a...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu ciocolata...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMixam spuma untul moale cu zaharul pudra si praful de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si le adaugam treptat in compozitie....Citeste continuarea
Desert fursecuri cu lamaie (Lemon...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMixam untul moale cu 100 g zahar pudra si praful de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam coaja de lamaie si zeama de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu leber de casa
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta . Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie...Citeste continuarea
Varza dulce ca la Cluj
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneSe curata ceapa si se taie marunt. Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare si se lasa cateva minute. Intr-o cratita puneti la-ncalzit 2...Citeste continuarea
Desert nuci umplute
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati faina, zaharul, nucile macinate, cacaua si vanilia. Adaugati treptat untul taiat bucatele si formati o bila de aluat. Puneti-o la rece cel putin 1 ora - am pus-o intr-o punga de...Citeste continuarea
Desert tort Medovik
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru foi mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Punem intr-un vas pe foc untul si mierea pana se topesc.Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie peste compozitia din vas si...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de mure
Postat de: sufletista in TorturiBlat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire,...Citeste continuarea
Gogosari marinati, cu ceapa
Postat de: sufletista in ConserveSpalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor. Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa...Citeste continuarea
Gogosari in sos de mustar
Postat de: sufletista in ConserveGogosari spalati ii curatam de cotoare,seminte si nervuri dupa care le taiem in 4 sau 6 depinde de marimea lor. Intr-o oala adaugam restul de ingredinte si puem pe foc amestecand ocazional pana...Citeste continuarea
Desert prajitura una bucata 20-19
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si untul topit le mixam pana se topeste zaharul, adaugam faina si omogenizam, la final...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de clementine...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati amestecul de ciocolata cu unt. Adaugati...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu file de hering
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece. Între...Citeste continuarea
Chiftelute de somon
Postat de: andaoana in SomonAm tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare. Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu...Citeste continuarea
Desert cozonac - Floarea Craciunului
Postat de: amalia01 in DulciuriDin drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o 1/2 de lapte se face o maia. Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in...Citeste continuarea
Sarmale ardelenesti in oala de lut
Postat de: amalia01 in PorcCeapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il...Citeste continuarea
Perisoare aperitiv
Postat de: eumimi in PorcCartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam. Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe...Citeste continuarea
Aperitiv pogaci cu jumari
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriJumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina. Compozitia se imparte in 3 parti. Cealalta...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu ceapa verde
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa...Citeste continuarea
Beef Wellington
Postat de: gurita_ta2005 in VitaBucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu galuste si iaurt
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina. Se adauga...Citeste continuarea
Desert chec cu banane
Postat de: cristina1985 in PrajituriPeste galbenusuri se toarna in fir subtire uleiul, amestecand intr-un singur sens, ca la maioneza. Se adauga coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma cu sare, apoi se adauga zaharul in ...Citeste continuarea
Crema de legume cu rosii si...
Postat de: simona72 in SupeIn oala in care urmeaza sa facem supa, se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele (morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se...Citeste continuarea
Varza a la Cluj de post
Postat de: antohecristina in Mancaruri de postVarza murata se tine in apa cateva ore. Taiati varza marunt si puneti-o la calit cu putin ulei. Se amesteca si se adauga putina apa calda. Cand varza este aproape fiarta, adaugati putin marar,...Citeste continuarea
Desert cornulete cu branza si nuca
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc. Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul...Citeste continuarea
Desert faguri
Postat de: sufletista in DulciuriOuale le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam adaugand treptat uleiul si laptele, smantana, esenta, coaja de portocala dupa gust, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de...Citeste continuarea
Salata de legume cu maioneza
Postat de: Reli_B in SalateSpalam cartofii si ii punem la fiert in coaja in apa cu 1 lg de sare. Cand intra furculita usor in ei, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam de coaja. Morcovii ii curatam si ii...Citeste continuarea
Aperitiv covrigei sarati
Postat de: Reli_B in Aperitive / GarnituriIntr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca....Citeste continuarea
Muschi de porc Wellington
Postat de: simona72 in PorcDaca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva...Citeste continuarea
Aperitiv rosii umplute cu branzica
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriRosiile se spala. Se taie un capac si se scobesc rosiile de semintele si pulpa din interior. Nu aruncati interiorul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am...Citeste continuarea