A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Piept de purcelus cu cartofi, la...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Pieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati . Cartofii se curata si se taie pe lungime . Usturoiul se curata si se feliaza. Asezati cartofii in tava . Sub ei...Citeste continuarea

Pulpa de porc gatita lent

Postat de: panacris in Porc

Pulpa de porc se maseaza cu condimentele pentru bait uscat de la Kotany si se lasa la rece, asa uscat, fara niciun lichid, minim 180 de minute sau peste noapte la rece. Apoi se pune pulpa la...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu spanac

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam untul moale cu sarea si piperul. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam smantana, cascavalul si faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam spanacul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi cu miere,...

Postat de: panacris in Prajituri

Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de fructe si...

Postat de: merisor67 in Torturi

Pregătim crema de fructe. Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic. Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte...Citeste continuarea

Desert prajitura Televizor

Postat de: panacris in Prajituri

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si gris,...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Cum se prepara Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere: Am curatat merele de coaja si le-am ras. Merele trebuie sa fie zemoase. Daca nu sunt zemoase, adaugam...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti de post

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...Citeste continuarea

Cea mai buna supa cu galuste, din...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Legumele se urata si se spala . Coada de vitel se spala  bine cu apa rece. Portionati  coada in bucati mai mici , cam de 3 degete sa incapa bine in oala . Se...Citeste continuarea

Cotoroage - racituri din Banat

Postat de: MotanLaOale in Porc

Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi cu bulion...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru foi am amestecat intr-un vas uleiul, sucul de rosii, zaharul pudra si sarea. Am omogenizat, apoi am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apoi treptat faina cernuta. Am...Citeste continuarea

Slanina cu boia fiarta in moare

Postat de: panacris in Mezel de casa

Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se...Citeste continuarea

Snitele cu crusta crocanta din...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti . Eu am portionat 6 bucati generoase . Se sareaza bucatile de carne si se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu cacao,...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu crema de...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle...Citeste continuarea

Sos picant pentru cartofi prajiti

Postat de: aliliana in Clasice

 Sosul de chili dulce se amesteca cu mustarul picant, ca la maioneza. Se adauga putin cate putin uleiul de masline. La final se adauga putin cimbru.  Citeste continuarea

Focaccia cu rosii, usturoi si oregano

Postat de: aliliana in Piine

Aluatul: Se incalzeste  250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se...Citeste continuarea

Cartofi cu bacon si cascaval la...

Postat de: AdrianUdrea in Porc

Se porneste cuptorul la 200 de grade. Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc. Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri de jambon, umplute...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și...Citeste continuarea

Toba

Postat de: antici_gabytza in Mezel de casa

Spalam ficatul, rinichiul, urechile, limba si soricul sa nu aibe sange pe ele. Le punem la fiert impreuna cu bucati de carne, sare, piper si foile de dafin. Lasam sa fiarba, dar ficatul fierbe...Citeste continuarea

Slanina afumata

Postat de: antici_gabytza in Mezel de casa

Bucatile de slanina le saram bine pe ambele parti, nu conteaza daca am pus mai multa sare pentru ca ea isi ia cat ii trebuie. Lasam slanina asa pana a 2 a zi intr-o camera racoroasa. Dupa ce a...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mixam spuma untul moale cu zaharul pudra si praful de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si le adaugam treptat in compozitie....Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie (Lemon...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mixam untul moale cu 100 g zahar pudra si praful de sare. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam  coaja de lamaie si zeama de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu leber de casa

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta . Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie...Citeste continuarea

Varza dulce ca la Cluj

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa si se taie marunt. Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare si se lasa cateva minute. Intr-o cratita puneti la-ncalzit 2...Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati faina, zaharul, nucile macinate, cacaua si vanilia. Adaugati treptat untul taiat bucatele si formati o bila de aluat. Puneti-o la rece cel putin 1 ora - am pus-o intr-o punga de...Citeste continuarea

Desert tort Medovik

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru foi mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Punem intr-un vas pe foc untul si mierea pana se topesc.Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie peste compozitia din vas si...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de mure

Postat de: sufletista in Torturi

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire,...Citeste continuarea

Gogosari marinati, cu ceapa

Postat de: sufletista in Conserve

Spalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor. Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa...Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar

Postat de: sufletista in Conserve

Gogosari spalati ii curatam de cotoare,seminte si nervuri dupa care le taiem in 4 sau 6 depinde de marimea lor. Intr-o oala adaugam restul de ingredinte si puem pe foc amestecand ocazional pana...Citeste continuarea

Desert prajitura una bucata 20-19

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si untul topit le mixam pana se topeste zaharul, adaugam faina si omogenizam, la final...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de clementine...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati amestecul de ciocolata cu unt. Adaugati...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu file de hering

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece. Între...Citeste continuarea

Chiftelute de somon

Postat de: andaoana in Somon

Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare.  Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu...Citeste continuarea

Desert cozonac - Floarea Craciunului

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o 1/2 de lapte se face o maia.    Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in...Citeste continuarea

Sarmale ardelenesti in oala de lut

Postat de: amalia01 in Porc

Ceapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il...Citeste continuarea

Perisoare aperitiv

Postat de: eumimi in Porc

Cartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam. Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe...Citeste continuarea

Aperitiv pogaci cu jumari

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Jumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina. Compozitia se imparte in 3 parti. Cealalta...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu ceapa verde

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa...Citeste continuarea

Beef Wellington

Postat de: gurita_ta2005 in Vita

Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu galuste si iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina. Se adauga...Citeste continuarea

Desert chec cu banane

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Peste galbenusuri se toarna in fir subtire uleiul, amestecand intr-un singur sens, ca la maioneza. Se adauga coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma cu sare, apoi se adauga zaharul in ...Citeste continuarea

Crema de legume cu rosii si...

Postat de: simona72 in Supe

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele (morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se...Citeste continuarea

Varza a la Cluj de post

Postat de: antohecristina in Mancaruri de post

Varza murata se tine in apa cateva ore. Taiati varza marunt si puneti-o la calit cu putin ulei. Se amesteca si se adauga putina apa calda. Cand varza este aproape fiarta, adaugati putin marar,...Citeste continuarea

Desert cornulete cu branza si nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc. Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul...Citeste continuarea

Desert faguri

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ouale le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam adaugand treptat uleiul si laptele, smantana, esenta, coaja de portocala dupa gust, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de...Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de: Reli_B in Salate

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja in apa cu 1 lg de sare. Cand intra furculita usor in ei, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam de coaja. Morcovii ii curatam si ii...Citeste continuarea

Aperitiv covrigei sarati

Postat de: Reli_B in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca....Citeste continuarea

Muschi de porc Wellington

Postat de: simona72 in Porc

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva...Citeste continuarea

Aperitiv rosii umplute cu branzica

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Rosiile se spala. Se taie un capac si se scobesc rosiile de semintele si pulpa din interior. Nu aruncati interiorul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]