Ciuperci brune cu tofu si cus-cus

de amalia01 in Mancaruri de post, 19 Mar 2019 | 2795 vizualizari

 

Am intrat în perioada postului, odată cu cea de a doua lună de program RESET.



Și a trebuit să îmi pun imaginația la încercare pentru a creea meniuri speciale.



Primavara în farfurie-Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci brune
  • 3 lgt zeamă de lămâie
  • 1 vf de cuțit chilli
  • un praf de sare
  • 1/2 ceașcă de cus-cus
  • 1 ceașcă de apă fierbinte
  • 2 lg ulei de măsline
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 cubulete de tofu
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune cu tofu si cus-cus:

Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie.
După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei.
Între timp incalzesti grilul ( eu am folosit aparatul pentru sandviciuri calde).
Așezi ciupercile pe gril și le lași câte 5 minute pe fiecare parte.
Până când sunt gata ciupercile, torni apa fierbinte peste cus-cus, adaugi restul de zeamă de lămâie și acoperi cu o farfuriuta.

Cand cus-cus-ul este bine hidratat adaugi ceapa verde tocată mărunt, chilli și, eventual, un praf de sare.

Iei o ciuperca, pui un cubulet de tofu , adaugi cus-cus cât de mult, așezi deasupra altă ciuperca și fixezi cu o scobitoare. Servesti totul pe pat de salată verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu tofu si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]