Desert negresa de post

de abetina in Prajituri, 21 Mar 2019 | 12110 vizualizari

 

"retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina de grau
  • 300 ml ulei
  • 500 ml apa minerala
  • 300 gr zahar
  • 300 gr gem de prune
  • 4 linguri cacao
  • 300 gr nuca
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura zahar cu grad redus de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post:

Se pun intr-un vas apa minerala, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.
   Se puneintr-un vas faina de grau, praful de copt, bicarbontatul de sodiu, cacaua, se omogenizeaza, se pune peste compozitia lichida si se mixeaza pana la omogenizare.
   Se adauga gemul de prune, nucile maruntite si se amesteca usor cu o paleta.
   Se pune hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 22/36 cm si se toarna compozitia in tava.
   Se da tava la cuptorul incalzit deja, pentru circa 60 minute la foc potrivit. Cand crezi ca este gata, verifica cu o scobitoare, daca nu se ia compozitie pe scobitoare este semn ca este gata. Se scoate tava, se pudreaza cu zahar vanilat cu grad scazut de vanilie si se lasa pe aragaz sa se racoreasca dupa care se feliaza.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta usor de pregatit si foarte delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]