Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort spuma de ciocolata cu...
Postat de: Xandrinne in TorturiCiocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând. Se încorporează...Citeste continuarea
Mamaliguta in straturi
Postat de: AdrianUdrea in PorcPregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul: Intr-un vas se cerne faina, se pune deasupra praful de copt, se adauga ouale, zaharul pudra, untul rece dar moale si taiat in bucati, uleiul de cocos si aromele, coaja de portocala,...Citeste continuarea
Ciorba din pulpa de porc, acrita cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCarnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se...Citeste continuarea
Desert tort cu arome de menta si...
Postat de: merisor67 in TorturiPentru prepararea blatului, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle....Citeste continuarea
Penne cu pui si legume
Postat de: claudiaO in PennePunem apa la fiert pt penne. Adăugăm 2 lingurite de sare si cand fierbe, adăugăm pastele. Fierbem 12-14 minute. Între timp tăiem puiul fasiute si le prajim putin in ulei, apoi...Citeste continuarea
Gogosari in sos de rosii
Postat de: UrsanMihaela in ConserveGogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte. Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos. Taiem gogosarii fasii...Citeste continuarea
Iahnie de fasole in slowcooker...
Postat de: UrsanMihaela in Slow CookerAm pus fasolea in apa rece la inmuiat de seara pana dimineata . Am scurs fasolea de apa si am pus pe foc o oala cu apa, cam 2 l si, cand apa a...Citeste continuarea
Ciorba cu os de porc si raci umpluti
Postat de: Bunica in Ciorbe"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intr-o oala de 4 l. se pun 2 l. apa si pui oala...Citeste continuarea
Desert crema de ciocolata cu unt de...
Postat de: cristina1985 in DulciuriSe rup in bucati cele doua ciocolate, se pun intr-un vas, pe baie de aburi si se lasa pana se topesc. Se inchide focul, se ia vasul si se adauga uleiul, treptat, amestecand intr-un singur sens....Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu bacon si...
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriBaconul se taie in felii subtiri (eu asa l-am cumparat), apoi in cubulete si se prajeste in putin ulei. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga sarea, laptele batut si se amesteca. Va...Citeste continuarea
Vinete umplute cu legume
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeCuratam si spalam toate legumele. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ceapa in fasii potrivite, iar ardeiul il taiam in bucati mai maricele. Spalam vinetele. Facem o taiatura pe mijloc la fiecare...Citeste continuarea
Desert strudel cu branza si visine
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriPentru aluat amestecam oul cu otetul, uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam si faina framantand usor. Aluatul nu trebuie sa fie nici moale, dar nici prea tare. Intindem aluatul cat putem...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: CameliaComan in SupeIntr-o oala punem uleiul si untul. Adaugam sare si ceapa tocata marunt si cateii de usturoi pasati. Le calim cateva minute. Intre timp spalam si curatam ciupercile. Le taiem in feliute subtiri....Citeste continuarea
Rulada din carne tocata cu legume...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mezel de casaAm amestecat carnea tocata cu condimentele, cele doua oua si 50 g cascaval ras. Am intins carnea tocata pe o bucata de hartie de copt. Peste carne am presarat legumele congelate si 50 g...Citeste continuarea
Supa cu varza de Bruxelles, sorici...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Urechea de porc si soricul se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat . Taiati soricul si urechea fasii...Citeste continuarea
Desert gogosi cu lingura
Postat de: autodiag in DulciuriOul, sarea, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat cel...Citeste continuarea
Desert fursecuri dalmatiene
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe mixează untul spumă, cu 100 grame de zahăr pudră, adăugat puțin câte puțin și cu vanilia. Se mixează spumă și albușurile cu sarea și după ce cresc, se adaugă treptat...Citeste continuarea
Desert clatite pufoase cu afine si...
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful...Citeste continuarea
Fasole cu legume si leustean
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeClatim fasolea sub un jet de apa. Curatam legumele si le spalam bine. Taiem morcovii in rondele, ardeii in fasii, pastarnacul il dam pe razatoare si ceapa in fasii potrivite. Intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv mamaliga in straturi
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriÎncepem mâncarea noastră cu mămăliga. Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu legume
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeCuratam si spalam bine toate legumele. Cartofii trebuie taiati in cubulete, apoi ii punem intr-o tava de copt pe care am pus hartie de copt. Stropim cartofii cu ulei si punem si putina vegeta....Citeste continuarea
Desert fursecuri cu nuca
Postat de: gaby_d in DulciuriAmesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare. Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti. La inceput amestecul va fi nisipos,...Citeste continuarea
Desert tort Floare de Cires, cu...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făina,...Citeste continuarea
Desert Snickers Bars
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat mixam spuma albusurile cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul, nuca maruntita si la final faina amestecata cu cacaoa si...Citeste continuarea
Aperitiv vafe cu parmezan si pesto
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriTopesti untul. Bati albusul spuma impreuna cu praful de sare. Adaugi pe rand galbenusul, untul topit, zaharul si laptele. Renunti la mixer si adaugi faina in ploaie, amestecand cu un tel. Trebuie...Citeste continuarea
Desert tortulet cu capsuni si crema...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana capata consistenta unei bezele. Se adauga galbenusurile si cele 2 linguri de merdenchi. Se mixeaza la...Citeste continuarea
Pulpe de pui in foietaj
Postat de: rocsi_1612 in PuiParliti copanelele pe flacara aragazului, le spalati bine. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati 2 catei de usturoi...Citeste continuarea
Salata de cartofi si file de hering
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală bine și se pun la fiert, în apă rece. Se pregătesc celelalte ingrediente: roșiile se spală și se taie felii, la fel și lămâia. Se curăță ceapa, se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza, ardei...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Intr-un craticior se pun untul si laptele si...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu scortisoara
Postat de: cristina1985 in DulciuriUntul se topeste si se lasa la racit. Faina se amesteca cu condimentele, praful de copt, bicarbonatul stins in otet si sarea. Apoi se adauga oul, zaharul brun (care se face pudra), untul si se...Citeste continuarea
Salata de ciuperci, cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in SalateCiupercile se spala sub jet de apa si se scurg in sita . Pastrati cateva bucati de ciuperci pentru decor . Restul ciupercilor daca va par prea mari se maruntesc cu cutitul ....Citeste continuarea
Gustari calde cu pere si branza de...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriBagheta de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari. O stropim cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene, pentru aroma. Pe un gratar...Citeste continuarea
Panzerotti cu creveti si legume
Postat de: mihaelar63 in PastePanzerotti-paste le umplute se fierb in apa cu sare respectand indicatiile de pe ambalaj .Se clatesc cu apa rece si se pun la scurs intr-o sita . Legumele se decongeleaza la...Citeste continuarea
Snitel de curcan
Postat de: claudiaO in CurcanCarnea portionata o batem cu ciocanul de sintele. Dam cu sare, piper, condimente si lăsăm vreo 10 minute sa se odihneasca. Batem ouăle cu putina sare, si praf de usturoi. Cimbrul il...Citeste continuarea
Desert tarta cu ciocolata, arahide...
Postat de: eumimi in PrajituriTopim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte...Citeste continuarea
Taitei cu kaiser, unt si cașcaval,...
Postat de: RODIMUR in PasteCât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul. Când tăițeii au...Citeste continuarea
Crenvursti in barcute, cu maioneza...
Postat de: vasimur in Mancare copiiDacă nu avem ketchup, pregătim pe loc din: 4-5 linguri de suc de roșii, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță oțet balsamic și sare, piper, boia dulce, după gust. Le amestecăm bine și gata!...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu ceapa verde
Postat de: eumimi in SalateCuratam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare....Citeste continuarea
Terci de ovaz cu fructe
Postat de: cristeena20 in Mancare copiiCuratam marul si para; le taiem cubulete; Alegem fructele mai moi si bine coapte. Punem laptele cu fructele si putina coaja de portocale mai intai la fiert la foc mic-sa se inmoaie fructele;...Citeste continuarea
Raffaello home edition
Postat de: simona72 in DulciuriPentru aluat: se mixeaza ouale intregi impreuna cu sarea si indulcitorul. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mica pana la...Citeste continuarea
Crema de urzici
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeAlegem urzicile cu manusi!!! ca pisca de mori. Se spala bine si le fierbem in apa clocotita. Se prepara de fapt ca si spanacul. Cand s-au fiert, le scurgem in strecuratoare si le stoarcem bine de...Citeste continuarea
Desert tavalite in nuca de cocos
Postat de: cristeena20 in PrajituriIncepem sa facem blatul. Pregatim tava dreptunghiulara si o ungem cu margarina si o pudram cu faina. Topim pe aburi intr-un bol ouale, zaharul, untul, mierea si laptele, amestecand cu un tel...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu bobite de...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un aluat fraged din: unt, făină, zahăr pudră, vanilie, cele două gălbenușuri și coaja răzuită de la o lămâie. Când ingredientele s-au încorporat uniform și...Citeste continuarea
Desert rulada de portocale
Postat de: cristeena20 in PrajituriPregatim o tava de cuptor patrata sau putem folosi tava dreptunghiulara-dar nu vrem sa fie prea inalta baza ruladei. Deci cu ajutorul de putina margarina pusa din loc in loc pe fundul tavii pune...Citeste continuarea
Desert pancakes cu afine si sirop...
Postat de: cristeena20 in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri ; Amestecam galbenusurile cu zaharul,vanilia si optional coaja de lamaie sau portocala rasa; adaugam laptele, faina si fermentul. Batem spuma albusurile...Citeste continuarea
Orez integral cu spanac si ton
Postat de: cristeena20 in TonPrima data trebuie sa gatim orezul integral. E bine sa se puna la inmuiat cu o seara inainte sau il putem fierbe in cucta (oala cu presiune)-la o cana orez integral punem 2 cani de apa, putin ulei...Citeste continuarea
Aperitiv pinguini simpatici
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriFierbem ouăle in apa cu sare cca 7 minute. Lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja cu grija sa nu le rupem. Intindem cu lingura mascarpone pe o farfurie, apoi presam niste telemea...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu alune de padure
Postat de: claudiaO in DulciuriUntul moale il frecam împreună cu zahărul și sarea, adaugam galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la final faina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat taricel, bun de...Citeste continuarea
Desert cupcakes tiramisu
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru cupcakes mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Adaugam untul moale, uleiul, iaurtul mixand in continuare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, apoi lapte, din...Citeste continuarea