A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv terina cu ardei si branza...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic....Citeste continuarea

Desert biscuiti vitralii

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Filmati aluatul si dati-l la rece cel putin 30...Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu mere

Postat de: ctlina in Prajituri

Amestecati faina si praful de copt. Adaugati zaharul, uleiul si romul. Amestecati si incorporati ouale treptat. Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros....Citeste continuarea

Branza Praidalion

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am adunat branza din frigider si am taiat-o in bucatele mici , am curatat cepa, usturoiul, am taiat ardeiul bucatele mici. Apoi am luat un borcan ( unul ca un butoias asa) si am inceput...Citeste continuarea

Piept de pui cu legume...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie. Jumătate din dovlecel îl tăiem în...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se aleg cartofi roz, fără defecte și de dimensiune medie. Se spală bine și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când sunt fierți, se scot din apa fierbinte și se lasă să se...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra. Untul se topeste si se pune peste...Citeste continuarea

Ciorba cu ciuperci pleurotus si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cum se prepara reteta Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana Se curăță cepele și cățeii de usturoi, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic,...Citeste continuarea

Desert cremsnit Duo

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi pregătim cremele. Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase. Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul....Citeste continuarea

Salata cazaceasca cu sfecla rosie,...

Postat de: Ksenya in Salate

Curata sfecla si tai-o julienne si pune-o intr-un castron incapator. Ceapa tai-o solzisori si soteaz-o in unt pana devine sticloasa si adaug-o peste sfecla. Adauga fasolea. Castravetii ii...Citeste continuarea

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se pune oul la fiert, cu apă rece și sare, ca să preveniți spargerea cojii. Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie...Citeste continuarea

Desert tort cu afine

Postat de: andaoana in Torturi

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Blat Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua...Citeste continuarea

Chiftelute de broccoli

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Incepem prin a desface brocoli in buchete, eu il tin pentru 10-15 minute in apa rece cu bicarbonat dupa ce il desfac in bucati. Buchetele de broccoli le punem la fiert in putina apa cu sare...Citeste continuarea

Fasole boabe cu ciolan si legume

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Fasolea o alegem, o spălăm in 3 ape si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere de vreo palma. Cand incepe sa fiarbă, aruncam apa si punem alta rece si lăsăm din nou la fiert. Mai repetăm...Citeste continuarea

Ciuperci cu sos de usturoi

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Pentru inceput se curata ciupercile de membrana de pe palarie, iar coditele le folosim si pe ele. Apoi punem apa la fiert si le fierbem pentru 30 de minute. Le strecuram si le feliem. Caciulia...Citeste continuarea

Salata asortata, cu varza rosie

Postat de: RODIMUR in Salate

Se fierb tare cele două ouă. Varza roșie se spală, se taie fideluță, se frământă cu sare și apoi i se adaugă un dressing făcut din ulei de măsline și zeamă de lămâie....Citeste continuarea

Vegan Club Sandwich

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Mai întâi se spală și se zvântă salata verde și varza, iar roșia, ardeiul capia și castravetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se...Citeste continuarea

Desert prajitura Albina

Postat de: andaoana in Prajituri

Am inceput cu prepararea foilor astfel. Intr-o cratita mai inalta punem zaharul, mierea ,laptele, praful de sare, bicarbonatul, untul si ouale si amestecam bine pe foc mic. Amestecam cu un tel...Citeste continuarea

Carnati de porc la gratar, cu piure...

Postat de: vasimur in Porc

Dacă dorim, putem să pregătim o marinadă, la fel ca și pentru rețeta https://www.bucataras.ro/retete/ceafa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-pai-si-muraturi-89136.html dar o cantitate mult mai...Citeste continuarea

Gulas de vitel la slow cooker...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Intr-o tigaie incapatoare se pun la incins uleiul si untul. Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun mirodeniile, respectiv: piperul proaspat rasnit,...Citeste continuarea

Desert clatite pufoase cu ciocolata

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol se pun faina, cacaua, zaharul si sarea. Se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca. In alt bol se pune laptele, untul si oul. Se amesteca si se adauga la bolul cu faina....Citeste continuarea

Desert chec cu grapefruit, mac si...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluatul de chec: Se amesteca untul cu zaharul, pana compozitia devine pufoasa. Se pun ouale, amestecand dupa fiecare. Apoi, urmeaza vanilia, faina, praful de copt, smantana, coaja si sucul de...Citeste continuarea

Desert painici cu merisoare

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul. Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina. Se framanta un aluat elastic. Bolul se...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar pana devin o spuma tare si ridicand castronul spuma rezista sa stea in castron daca se intoarce invers....Citeste continuarea

Desert placinta cu branza, stafide...

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Branza de vaca o maruntim cu furculita, adăugăm crema Erham, ouăle, zahărul, vanilia, coaja de lămâie, grisul, sarea, mixul de coji si stafidele si amestecăm tot. Luam câte o...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de fistic,...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul si sucul de portocala. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixati cu...Citeste continuarea

Supa crema de usturoi

Postat de: merisor67 in Supe

Curățăm țelina, o spălăm și o tocăm în cuburi mari. Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm în bucăți mai mici. De asemeni, curățăm cartoful, îl spălăm și...Citeste continuarea

Cheese Club Sandwich

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se feliază. Se pun feliile de pâine toast la prăjitor și se...Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt si fructe...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....Citeste continuarea

Desert pliculete cu osanza

Postat de: GABRIELAGH in Prajituri

  Se framanta un aluat din apa, sare, otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa fie un aluat elastic, potrivit de tare.  Se intinde o foaie mare pe masa de lucru de 0.5 cm grosime si se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata si rom

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Ouăle se freacă cu sarea si zahărul spuma. Ciocolata se topeste împreună cu untul; se lasă să se tempereze, apoi se adauga peste oua.Punem si romul. Faina se amestecă cu praful...Citeste continuarea

Desert tort cu fructe

Postat de: claudiaO in Torturi

Separăm ouăle, gălbenușurile le frecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zahărul și sarea, apoi punem faina amestecată cu praful de copt. Turnam compozitia într-o tava 40 x...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu malai, bacon si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei. Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai...Citeste continuarea

Zama de moare cu carnati de casa si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se aduce moare in casa si se pune la fiert . Varza murata se taie fideluta si se pune la fiert in moare . Carnatul se inteapa cu o furculita [ sa iasa la fiert din el condimentele si...Citeste continuarea

Cartofi umpluti si copti

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Cartofii fierti se curata de coaja si se scobesc de miez pe lungime. Fiecare cartof se unge in exterior cu margarina si se asaza in tava captusita cu hartie de copt. Taiati...Citeste continuarea

Chifle cu iaurt si seminte

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se ia 100 gr faina alba si se amesteca cu zahar, drojdie uscata si apa calda. Trebuie sa fuie de consistenta unei faini subtiri . Lasati sa dospeasca bine cam o jumatate de or a....Citeste continuarea

Escalop de vitel cu ciuperci si...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii si mozzarella

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Faina se pune intr-un bol incapator, se adauga sarea si untul rece. Cu varful degetelor, se amesteca untul cu faina, pana capata un aspect de firimituri. Se adauga oul si apa rece si amestecam...Citeste continuarea

Suc detox cu ananas si legume verzi...

Postat de: Oana in Bauturi

Spala bine toate legumele. Curata de coaja ananasul si taie doua rondele. Adauga alternativ ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Toarna...Citeste continuarea

Suc rosu cu vitamina C pentru...

Postat de: Oana in Bauturi

Spala bine marul, para si sfecla rosie. Curata lamaia, greful si ghimbirul. Adauga oe rand ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Toarna sucul...Citeste continuarea

Limonada cu turmeric anti-raceala...

Postat de: Oana in Bauturi

Curata lamaile si ghimbirul de coaja. Adauga pe rand ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Peste sucul de lamaie, adauga mierea, praful de...Citeste continuarea

Suc de rodii bogat in antioxidanti...

Postat de: Oana in Bauturi

Taie rodia si scoate samburii intr-un castron. Curata lime-ul si ghimbirul de coaja. Curata bobitele de coacaze de pe crenguta si spala-le bine. Adauga pe rand ingredientele in palnia de...Citeste continuarea

Suc nutritiv prin presare la rece...

Postat de: Oana in Bauturi

Spala bine merele si spanacul. Curata de coaja lime-ul si partial castravetii. Introdu ingredientele, alternandu-le prin palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece...Citeste continuarea

Sandwich Club Gourmet

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Mai întâi se spală salata și se zvântă, iar roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se feliază. Se feliază celelalte ingrediente (mușchiul file,...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: trifadalia in Salate

Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. Ouale se spala si se pun si ele la fiert. Ceapa rosie se taie fasii si se lasa cu sare sa se inmoaie. Alaturat se taie si ardeiul si se lasa cu...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu...

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Untura rece o amestecăm cu smantana, adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse, sarea, vanilia si faina cat cuprinde, cât sa ne iasă un aluat molcut. Lăsăm la rece 30 minute....Citeste continuarea

Aluat foietaj

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte. Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai...Citeste continuarea

Desert pachetele cu mere,...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore . Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici . Se pastreaza coaja de la mere...Citeste continuarea

Pui cu legume in aspic

Postat de: eumimi in Salate

Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem...Citeste continuarea

Desert tort cu mascarpone si caramel

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat topim ciocolata cu untul si lasam sa se racoreasca. Mixam spuma ouale cu praful de sare si zaharul. Dupa ce ouale si-au dublat volumul, adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]